Drömmer du om att köpa bostad utomlands?

Det är vinter och du sitter på din uteplats eller balkong och tittar ut över palmer och blommande bouganvilla. Brisen värmer dina bara armar när du sippar ditt morgonkaffe och när du njuter av ett glas vin framåt kvällen. Platsen för ditt semesterboende kan lika gärna vara södra Spanien, Alanya i Turkiet, en ö i Medelhavet som Koh Lanta i Thailand. Det viktiga är att det är ditt eget långsiktiga boende utomlands på varmare breddgrader än Sverige under en tid i livet då du vet vad du vill och har tid och råd att göra verklighet av dina planer.

Med oss på SMH Estate är drömmen om att köpa bostad utomlands inte vara långt borta. Vi har utlandskontor på flera populära orter där svenskar letar efter hus eller lägenhet till salu utomlands. Våra mäklare utomlands vet vad svenskar söker och kan den lokala marknaden för bostad till salu utomlands. För oss är det viktigt att du känner dig trygg med att köpa utlandsboende genom oss.

Svenskar har investerat utlandsboende ända sedan sextiotalet. Frågar man svenskar med bostad utomlands svarar de nästan alltid att de vill till solen med närhet till både stränder och en stadskärna med bra och prisvärda restauranger. Många vill även ha möjlighet att vara aktiva på fritiden och ha nära till golf, padel, båthamn och vandringsleder. Närhet till shopping och kultur brukar också vara viktigt. De flesta svenskar efterfrågar samtidigt en trygghet genom att exempelvis söka bostad i områden där andra svenskar och skandinaver bor. Men trygghet handlar även om kvalitet och en standard som man är van vid hemifrån. Närhet till en internationell flygplats, bra bilvägar och kommunikationer, modern teknik och pålitliga försäkringar är annat som brukar stå högt på önskelistan. Slutligen ser många svenskar en bostad utomlands som en investering i ett prisvärt semesterboende med chans till värdeökning.

Allt det här är önskemål som våra svenska mäklare utomlands är vana vid att hantera. Och vi kan lova att de gör allt vad de kan för att uppfylla dem.
SMH Estate har mäklarkontor just där vi vet att svenskar vill köpa hus eller lägenhet utomlands. Många av våra mäklarkontor utomlands ligger runt Medelhavet. Flest kontor har vi i Spanien, särskilt i södra Spanien. Men vi har även utlandsmäklare på de mest populära semesterresmålen i Thailand, såsom ön Koh Lanta söder om Krabi där det bland annat ligger två svenska skolor på gångavstånd från longbeach, som är öns längsta strand.

Eget hus med tomt eller lägenhet med uteplats eller balkong? Privat eller gemensam pool? Gångavstånd till stranden? Praktiskt och välutrustat kök, bra wifi och sovrum med luftkonditionering? SMH Estates mäklare vet vilken typ av utlandsboende som svenskarna vill ha. De har stor vana av att hantera konkreta krav och önskemål på själva huset eller lägenheten. I många fall samarbetar de med bostadsutvecklare som verkar särskilt mot den skandinaviska marknaden och vet vad som efterfrågas. Men de har även koll på de lokala marknaderna, vilka som anses bra och vilka områden eller typ av bostad till salu utomlands som man bör undvika.

SMH Estate har i de flesta fall varit etablerade länge på orten, i många fall i över femton år. Våra mäklare har kunskap och erfarenhet av både svenska och lokala mäklarlagar. Oavsett de lokala mäklarlagara drivs våra mäklarbyråer på samma sätt och lyder under samma regler som i Sverige. Juridiken kring ägande och bostadsköp kan skilja sig stort mellan olika länder, och framför allt mot vad vi är vana vid från Sverige. Något som kanske inte alla svenska bostadsköpare tänker på. Du som bostadsköpare ska alltid känna dig trygg med att våra mäklare kan den lokala juridiken och hur processen att köpa bostad utomlands går till. Vi vet vilka kostnader du bör kunna förvänta dig och vi ser till att du är informerad när du tar ditt beslut.

Du ska kunna lita på att vi står vid din sida genom hela processen, från att hitta ditt drömboende till kontakt med banken, till att skriva och granska kontraktet innan du skriver på, och till att slutligen flytta in i ditt nya utlandsboende.

SPANIEN

ÖSTRA MEDELHAVET

THAILAND

Svenska Mäklarhuset expanderar nu sin utlandsverksamhet och för tillfället söker vi agenter/franchisetagare till Spanien; Mallorca, Valencia, Portugal och Frankrike. I Thailand söker vi i Hua Hin/Bangkok och Phuket. För ytterligare information kontakta:

Magnus WarrénSMH Estate Sales Manager

Tel
+46 707 740 764
E-post
magnus.warren@smh.se

Låt oss leta

Nyhetsbrev

Vill du ha nyhetsbrev? Fyll i formuläret