Sociala engagemang

Vi på Svenska Mäklarhuset är ett stolt vänföretag till SOS Barnbyar.

Ambition, kunskap och kreativitet är några av de värderingar vi på Svenska Mäklarhuset vill förknippas med. Under hösten 2009 kontaktade vi SOS Barnbyar, vilka sympatiserar med våra värderingar och genom vårt stöd gör vi nu skillnad för barn i Ukraina.

Ett långsiktigt projekt som gör skillnad direkt, tack för att ni är med oss!

Som nöjd kund till Svenska Mäklarhuset är du oerhört viktig för oss. När du, utifrån dina egna erfarenheter, sprider vårt namn vidare och rekommenderar våra tjänster till dina vänner och bekanta är du vår Ambassadör, vilket gör det möjligt för oss att fortsätta stödja SOS Barnbyar.

Efter många år av svält och förtryck blev Ukraina självständigt från Sovjetunionen 1991. Efter självständigheten har landet präglats av politisk instabilitet, som blev ännu värre när konflikter bröt ut i östa Ukraina 2014. Sedan dess har 1,8 miljoner människor tvingats fly sina hem och 3,1 miljoner människor är i akut behov av humanitärt stöd. De som drabbas hårdast är de barn som redan är mest utsatta. Alkoholism är utbrett och i kombination med arbetslöshet och brist på social trygghet leder det till att barn far illa, familjer vräks från sina hem, barn blir övergivna eller lämnade på institutioner.

SOS Barnbyar har sedan 90-talet arbetat hårt för att barn i Ukraina ska få växa upp i trygghet. Idag har de verksamhet i Brovary, Kiev och i drabbade områden i östra Ukraina. De har barnbyar, familjestärkande program, ungdomsprogram och katastrofstöd. Dessutom arbetar de med att påverka myndigheter och beslutsfattare för att förbättra barns rättigheter i landet. Vi har därför valt att rikta vår insats till SOS Barnbyars arbete i Ukraina.

Vill du också hjälpa till?

Swisha valfritt belopp till 900 22 96 eller använd SOS Barnbyars plusgiro 90 02 29-6 eller bankgiro 900-20 31.

 

 

Foto: Katerina Ilievska