Sociala engagemang

Vi på Svenska Mäklarhuset är ett stolt vänföretag till SOS Barnbyar.

Ambition, kunskap och kreativitet är några av de värderingar vi på Svenska Mäklarhuset vill förknippas med. Under hösten 2009 kontaktade vi SOS Barnbyar, vilka sympatiserar med våra värderingar och genom vårt stöd gör vi nu skillnad för barn på flykt.

Ett långsiktigt projekt som gör skillnad direkt, tack för att ni är med oss!

Som nöjd kund till Svenska Mäklarhuset är du oerhört viktig för oss. När du, utifrån dina egna erfarenheter, sprider vårt namn vidare och rekommenderar våra tjänster till dina vänner och bekanta är du vår Ambassadör, vilket gör det möjligt för oss att fortsätta stödja SOS Barnbyar.

60 miljoner människor är på flykt och hälften av dem är barn. Vi har valt att rikta vår insats till Katastroffonden.

Idag finns det cirka 3 300 ensamkommande flyktingbarn i Grekland. Mest utsatta är unga flickor.
Risken för att unga flickor utsätts för grova övergrepp under flykten och i flyktinglägren är enorm. Därför har SOS Barnbyar startat ett flickboende. Genom att erbjuda ett tryggt boende endast för flickor skyddas de från faror och de ges det stöd de behöver. I boendet får flickorna, förutom trygghet och omsorg, även utbildning och psykosocialt stöd, vilket ger flickorna möjligheter de aldrig tidigare har haft. I boendet får flickorna äntligen uppleva en del av den barndom de i många fall har gått miste om. SOS Barnbyar vill även stärka flickor som kommer från en kultur där deras frihet är begränsad.

Vill du också hjälpa till?
Swisha valfritt belopp till 900 22 96 eller använd SOS Barnbyars plusgiro 90 02 29-6 eller bankgiro 900-20 31.