Hur du ökar din bostads värde!

FÖRST AV ALLT ÄR DET ATT FÅ TILL HELHETSINTRYCKET SOM KOMMER FÅ SPEKULANTER ATT TYCKA OM DIN BOSTAD.

Om hela lägenheten är fin med vackra trägolv men du har ett rum där det ligger plastmatta så kan det vara värt att ta sig an det rummet för att skapa ett bättre helhetsintryck. Akta dig för att till exempel renovera ett rum men lämna resten av bostaden i ett sämre skick. Det kan vara illa investerade pengar då helhetsintrycket på bostaden inte nödvändigtvis blir bättre. Ibland kan det vara värt att renovera köket (om det är dåligt planerat eller väldigt slitet) för att höja värdet. Viktigt att poängtera är att du bör göra det hellre förr än senare. Det är så mycket roligare att renovera köket och sen få användning för det istället för att renovera enbart för försäljningen. Så får du själv njuta lite av det nya också.Om du väljer att måla om i bostaden så är det bra att även få upp saker på väggarna efteråt för att göra bostaden mer hemtrevlig och ombonad. Det är nämligen ett misstag många gör, att man inte vill sätta upp saker på väggarna för att man målat om. Men helt kala väggar ger inte alls samma känsla till dina blivande spekulanter. Ett tips är att t.ex., istället för att lämna det nymålat och kalt, hänga upp tavlor, sätta upp side boards och överlag fixa till så att lägenheten känns färdig och att du ger dina spekulanter känslan att ”så här fint och härligt kommer det vara för mig när jag bor här”.

Kom ihåg att det är helhetsintrycket som kommer få alla spekulanter att bli ”kär” i din bostad. När du väl har lyckats med det så kommer det ge stor effekt på intresset för din bostad och fler kommer komma på visning och sedan delta i budgivningen.


”En lyckad styling eller renovering innan visningen kan leda till ett par extra spekulanter som kan driva upp priset vid en budgivning.” – Mose Sundlöv, Svenska Mäklarhuset Bromma/Essingen


Badrummet är det kanske viktigaste rummet som är relativt omständlig och kostsamt att renovera. Om du inte har ett renoverat badrum så är det viktigt att du försöker få det så fräscht som möjligt. Det kan vara värt att sätta in glasdörrar vid duschen och generellt se över inredningen. Med små medel kan man också göra skillnad. Du vill inte att alla spekulanter ska räkna på vad badrummet kostar att renovera i samband med att de ska lägga bud.

Ibland kan det vara värt att ändra planlösningen i bostaden, har du tex ett väldigt stort vardagsrum som går att ha till både vardagsrum och kök med matplats kan det vara värt att flytta köket hit och göra sovrum av det som tidigare var kök. Men det får inte bli för trångt i det nya kök/vardagsrummet, något man ser relativt ofta tyvärr. Här rekommenderar jag dig att träffa en fastighetsmäklare som kan hjälpa till och bedöma vad som är värt att göra och inte. Vad som faktiskt lönar sig helt enkelt. Har du en tomt så är det värt att lägga lite tid på att beskära buskar och träd, klippa gräset och få till tomten så det känns ordentligt städad.

Vill du få gratis rådgivning om hur du kan öka värdet på din bostad så kontakta Svenska Mäklarhuset Bromma/Essingen så hjälper vi dig.
bromma@smh.se
essingen@smh.se

Kontakta mig för en fri värdering