Alla nyheter

Årets Mäklare Victor Aghester

Svenska Mäklarhuset har nyligen utsett Årets Mäklare som 2019 går till Victor Aghester, mäklare i Sundbyberg.

Victor har visat på ett enormt engagemang och kundfokus under hela året. Hans stora arbetsinsats har verkligen varit imponerade där han både har uppnått många och höga försäljningspriser och en stark kundnöjdhet, säger Mikael Meyer VD på Svenska Mäklarhuset.

Victor tog emot priset på Hay Market i Stockholm i samband med den årliga gala som Svenska Mäklarhuset arrangerar för alla kontor i kedjan. Priset speglar försäljning men också kundnöjdheten.

Du är Årets Mäklare på Svenska Mäklarhuset. Hur känns det?

Det känns helt fantastiskt! Jag är såklart väldigt stolt och tacksam.

Vad har du gjort för att bli Årets Mäklare? 

Jag har varit väldigt konsekvent att ge mina kunder den bästa servicen, det gäller både köpare och säljare. Jag engagerar mig mycket i varje affär och har i år gett ännu mer tid för mina köpare, som t ex att jag bjuder på rådgivning inför köpet. Jag har sålt allt jag har tagit in under året och det betyder så klart väldigt mycket. För att möjliggöra det har jag haft ”is i magen” och begränsat mig i antal uppdrag så jag kunnat fokusera på och gett tid till varje enskild affär. Mitt mål är att ha återkommande kunder och att jag ska bli rekommenderad och det har jag lyckats bra med.

Hur mycket jobbar du?

Jag jobbar ganska mycket, men eftersom jag kan planera min egen tid känns det bra. Jag är ledig på lördagar och vill jag ta en hel helg ledigt så kan jag med lite planering göra det. Jag gillar verkligen det jag gör och då är inte tiden jag lägger ner något problem. Ofta tränar jag på morgonen mellan 07.00-08.00 och är på jobbet ca 08.30. Ibland är jag inte hemma igen förrän klockan 22. Det är långa dagar men eftersom jag trivs så bra med jobbet, chefen och kollegorna så känns det bara bra.

Vad har du för tips till nya och blivande mäklare?

Ge en hög servicenivå, både till säljare och köpare. Jag hjälper t.ex. alltid mina kunder med rådgivning där jag fungerar som bollplank vid deras egna köp och hjälper till med besiktningsprotokoll etc. Att lära sig att lyssna och förstå vad kunden vill ha är också viktigt för att bli duktig. I valet av mäklarkedja så tänkte jag att det är en fördel med en något mindre kedja där jag blir sedd och hörd och där mina åsikter tas om hand. Chefen och gruppen på kontoret är såklart också avgörande i valet av arbetsplats.

Vad är dina bästa råd till personer som ska flytta?

Börja i tid. Jämför olika mäklare och låt sen din mäklare få tid på sig, då ökar förutsättningarna för en riktigt lyckad affär. Du kan också själv som säljare kolla av vilka som säljer mycket i området, de som säljer mycket brukar vara de bästa. Som köpare är det också viktigt att prata med mäklaren och uttrycka det man är ute efter. Mycket av det som säljs syns inte på Hemnet, utan säljs underhand och då är kontakten med mäklaren ovärderlig.

 

Svenska Mäklarhuset är en franchisekedja i fastighetsmäklarbranschen med 30 kontor i Stockholm, Uppsala, Skåne, Spanien och i Thailand. I koncernen ingår även Svensk Nyproduktion som är en av de ledande företagen inom nyproduktion.

För mer information, kontakta Marknadschef Andreas Mühlich, andreas.muhlich@smh.se, 0734-42 46 32 eller Victor Aghester, victor.aghester@smh.se 070-884 26 12.