Alla nyheter

Årets Mäklare är Adam Bäckström på Svenska Mäklarhuset i Solna.

Årets Mäklare är Adam Bäckström på Svenska Mäklarhuset i Solna.
Svenska Mäklarhuset har nyligen utsett Årets Mäklare som 2018 går till Adam Bäckström, mäklare i Solna och Sundbyberg.

– Adam Bäckström har visat på ett enormt engagemang och kundfokus under hela året. Hans stora arbetsinsats har verkligen varit imponerade där han både har uppnått många och höga försäljningspriser och en stark kundnöjdhet, säger Niclas Spång affärsområdeschef på Svenska Mäklarhuset.

Adam tog emot priset på Operaterassen i Stockholm på den årliga gala som Svenska Mäklarhuset arrangerar för alla kontor i kedjan. Priset speglar försäljning men också kundnöjdheten.

Du är Årets Mäklare på Svenska Mäklarhuset. Hur känns det?
Det känns helt fantastiskt! Jag har varit med länge, har oftast legat i försäljningstoppen och har tagit emot priset vid två tidigare tillfällen. Men nu var den senaste gången för några år sedan och jag är såklart väldigt stolt och tacksam.

Vad har du gjort för att bli Årets Mäklare?
Sedan jag började som mäklare har jag hela tiden eftersträvat att ge en bra service till både säljare och köpare men även alla visningsdeltagare. Jag lägger ett stort engagemang i varje affär och tar mig tid till varje kund. Detta har gjort att jag har många återkommande kunder och rekommendationer. Jag har alltid varit aktiv och satsat mycket på att ha bra visningar.

Hur mycket jobbar du?

Jag jobbar ganska mycket, men det känns inte som att jag gör det då jag inte alltid är på kontoret. Jag är däremot alltid tillgänglig och går till exempel aldrig och lägger mig med olästa mail. På så sätt spar jag både tid och visar på tillgänglighet för mina kunder. För mig är det viktigt att var med hela vägen som mäklare, från intag till tillträde. Det tar såklart lite extra tid, men det är så jag vill ha det och det uppskattas av mina kunder, varav många återkommande säljare och köpare.

Vad har du för tips till nya och blivande mäklare?
Försök att sticka ut från mängden och ge en hög servicenivå. Jag hjälper t.ex. alltid mina säljare med rådgivning och där jag fungerar som bollplank vid deras egna köp. Ta för vana att lägg lite extra tid på varje kund du har, det genererar nya kunder genom att du får rekommendationer. Lägg också tid på att förbereda dig inför visningarna. Desto bättre kunskap du har, desto större självförtroende får du och spekulanterna blir tryggare. Det ger bättre visningar som öppnar upp för positiva dialoger med framtida köpare och säljare.

Vad är dina bästa råd till personer som ska sälja sin bostad?
Välj mäklare med omsorg. En duktig mäklare har oftast många försäljningar och är sällan den billigaste. Välj den mäklaren du tror får starkast kemi/kontakt med dina spekulanter och sist men inte minst, förbered försäljningen i god tid.


Svenska Mäklarhuset är en franchisekedja i fastighetsmäklarbranschen med 30 kontor i Stockholm, Uppsala, Skåne, Spanien och i Thailand. I koncernen ingår även Svensk Nyproduktion som är en av de ledande företagen inom nyproduktion.

För mer information, kontakta Marknadschef Andreas Mühlich, andreas.muhlich@smh.se, 0734-42 46 32 eller Adam Bäckström 0707-919705.