Alla nyheter

Möt franchisetagarna i Halmstad

Svenska Mäklarhuset Halmstad öppnade upp för ca tre år sedan, och sen dess har de haft en fantastisk tillväxt. Nu är de en av de största mäklarbyråerna i Halmstad. Vi har träffat franchisetagarna Philip, Olivia och Anders för att prata mer om deras framgångsrecept!

Vad fick dig att börja mäkla, Philip?
Jag har alltid tyckt om att jobba med människor och försäljning. Provade på att jobba som telefonförsäljare och tyckte det var roligt men saknade det personliga mötet och möjlighet att träffa kunden i verkligenheten. Därav kändes fastighetsmäklare som det perfekta – stormtrivs med yrket!

Vad fick dig Anders att börja med mäklaryrket?
Jag har alltid tyckt om försäljning och göra affärer vilket gjorde att mäklaryrket kändes som ett bra alternativ. Jag var tidig med att köra min praktik under studietiden och kände verkligen att yrket skulle komma att passa mig perfekt.

Olivia, du är franchisetagare och mäklarassistent på kontoret, vad fick dig att bli intresserad av just fastighetsbranschen?
Det var Philips förtjänst att jag fick upp ögonen för branschen. Under tiden som Philip jobbade i Stockholm var jag med en hel del, på både visningar samt när Philip satt hemma och jobbade. Känner dock att assistentrollen passar mig utmärkt och jag lockas inte alls av att jobba som fastighetsmäklare.

Berätta mer, hur började er resa inom just SMH?
Philip har alltid haft bra kontakt med SMH, både under studietiden samt efteråt. Philip och Olivia har alltid pratat om driva eget kontor i Halmstad och under tiden som Philip drev egen byrå i Stockholm började dialogen på riktigt. I mars 2020 tog vi beslutet att flytta hem och pröva vingarna, något som vi är glada över att vi vågade. När vi öppnade kontoret i Halmstad började sökandet efter den perfekta partnern – vilket vi hittade hos Anders. Anders hade även han länge haft målet om att driva ett eget kontor, men inte känt att han hittat rätt företag eller personer att göra detta med. Efter första mötet tyckte alla att det kändes väldigt bra. Några långluncher senare var vi i hamn.

Vad har ert fokus varit sedan ni började som franchisetagare i Halmstad?
Vårt fokus har varit att jobba hårt och att göra ett bra jobb för att bli den byrå i Halmstad med nöjdast kunder – både köpare och säljare.

Vad tror ni har varit ert framgångsrecept?
Vårt framgångsrecept har varit hårt jobb och att vi inte ger oss. Vi har försökt tänka utanför boxen för att sticka ut bland de andra byråerna i stan, vilket vi lyckats väldigt bra med.

Vad tycker ni är det bästa med Halmstad?
Halmstad är trevligt året om men staden kommer verkligen till liv under sommaren, då finns det inte mycket att klaga på. Vi har Sveriges vackraste stränder, golfbanor i världsklass samt fantastiska uteserveringar och restauranger.

Vad ser ni som utmaningarna med bostadsmarknaden just nu, enligt er?
Stort utbud, mindre efterfrågan samt säljare och köpare på olika nivåer. Vad som är vanligt i dagsläget är att bankerna kräver försäljningsvillkor vilket gör att processen tar längre tid och blir mer osäker än tidigare.

Vad är era bästa tips för någon som går i säljtankar?
Förbered er i god tid, man vet aldrig hur långdragen en försäljning kan bli och när rätt köpare dyker upp.

Vad är era bästa tips för någon som går i köptankar?
Prata med banken i ett tidigt skede så att ni har koll på era förutsättningar och vänta inte för länge – passa på nu när priserna är lägre!

Vi vet att ni jobbar stenhårt, men vad gör ni när ni inte jobbar?
Anders: När jag inte jobbar umgås jag gärna med min sambo Lovisa, äter god mat och njuter av livets goda. Tränar en hel del om tiden ges mellan visningarna!
Philip: När jag inte jobbar umgås jag gärna med vänner, familj och min sambo Olivia. Tycker om att ha en aktiv livsstil och träning är en viktig del för att jag ska fungera. Älskar mat och dryck i alla dess former.
Olivia: När jag inte jobbar umgås jag med vänner, äter god mat, dricker drinkar och gosar med min katt Bosse.