Alla nyheter

Svenska Mäklarhuset på ledarträff i Alicante

På torsdag går Svenska Mäklarhusets ledarträff av stapeln och årets resmål är Alicante. 40 ledare runt om i landet och chefer från huvudkontoret kommer tillsammans fokusera på att utvecklas som ledare och samtidigt utbyta erfarenheter för att nå vårt mål om 4000 affärer 2017.

– Det här är första gången som vi reser utomlands på en ledarresa, berättar Elisabeth Fogelström, HR/rekryteringschef på Svenska Mäklarhuset.

En av anledningarna till att resan går till Alicante är att Svenska Mäklarhuset öppnat flera kontor i Spanien under det senaste året. Det är viktigt att alla ledare träffar och lär kanna våra spanska kollegor för att förstå hur försäljningsprocessen ser ut i Spanien, och det bästa sättet är förstås då att komma ner till just den miljön.

– Det ska bli kul att utbyta erfarenheter med andra ledare och framförallt att träffa våra spanska kollegor, men även att höra huvudkontorets idéer om hur vi ska nå våra mål, säger Filip Bodnar, franchisetagare i Hammarby sjöstad.

Filip Bodnar startade sin karriär hos en konkurrerande kedja, men valde att byta till Svenska Mäklarhuset då han var redo för nya utmaningar och ville utvecklas framåt. Han hade sedan tidigare en positiv bild av Svenska Mäklarhusets starka varumärke men även stor respekt för franchisetagare och mäklare på kontoret i Hammarby sjöstad.

– Det finns stora möjligheter och mycket vilja inom Svenska Mäklarhuset. Att huvudkontoret har utvecklats ser vi som mycket positivt, menar Filip.

I år har Svenska Mäklarhuset satt upp ett utmanande, men ändå realistiskt, mål på 4000 affärer så resan kan också ses som en kraftsamling för att lyckas nå målet.

– Nu är vi inne i maj, och hittills ser det bra ut, men resan är en extra kraftsamling för att nå målet, menar Elisabeth.

Det är en sak att vi ska göra 4000 affärer, men det svåra är HUR. Vi måste följa upp hur vi ska nå vårt mål, inte bara att vi ska. Ledarresan har mycket att göra med ”huret”. Självklart har vi redan strategier uppsatta för hur, men vi måste fortsätta fila och justera på aktiviteterna efter hur behovet och marknaden ser ut.

– Vi vet att våra kunder i Spanien ofta bor permanent i Sverige och att det är samma kunder som våra mäklare träffar varje dag, säger Elisabeth.

Resan till Alicante börjar med ett besök hos kontoret i Torrevieja där ledarna även får se ett nybyggnadsprojekt. Dagen efter är det en heldagskonferens där huvudkontoret pratar om olika områden, bland annat HR, försäljning och marknadsföring samt att ledarna får chans att diskutera i grupp. Efter lunch är det fortsatt fokus på Svenska Mäklarhusets chefer då Fredrik Rosendahl, en erkänt duktig utbildare inom ledarskap, bidrar med sitt för att utveckla Svenska Mäklarhusets franchisetagare. Därefter avslutas dagen med afterwork på stranden.

– För oss är det absolut viktigaste bra ledarskap. Vi vet att ledarskapet är nyckeln till att nå framgång, och det är just därför vi har ledarskap som ett viktigt tema under den här resan, berättar Elisabeth.