Alla nyheter

Svenska Mäklarhuset öppnar nytt kontor i Spanien

Svenska Mäklarhuset öppnar nytt kontor i expansiva Torre de la Horadada söder om Torrevieja.

Fastighetsmäklarföretaget Svenska Mäklarhuset öppnar nu sitt andra kontor på Costa Blanca kusten i Spanien och sitt tredje kontor i Spanien. Nu är det dags för Torre de la Horadada strax söder om Torrevieja.

  • Det är verkligen kul att vi nu öppnar upp vår andra kontor i Costa Blanca regionen. Vi öppnade upp i Torrevieja i Costa Blanca hösten 2016 och nu är det dags för Torre de la Horadada. Vi har sett en stark efterfrågan av att köpa utlandsboende den senaste tiden och då framförallt i det här området som erbjuder strandnära boenden till rimliga priser säger Haris Kapidzic, kontorschef Svenska Mäklarhuset i Torrevieja.

En trend som vi har sett ett tag är att det inte bara är äldre som köper utlandsboende, utan även barnfamiljer och lite yngre par.

  • Ja, det stämmer. Målgrupperna för att köpa hus eller lägenhet i Spanien ser något annorlunda ut nu om vi jämför med för några år sen. Vi har fortfarande många kunder i 50-65 års åldern men intresset från de yngre målgrupperna har ökat. Många ser ett utlandsboende som ett alternativ till ett fritidshus hemma i Sverige och de jämför vad de får för pengarna. I Spanien får kunderna sol, värme, bad och golf bara ett par timmar bort från Sverige, det lockar många, säger Haris.

Att köpa en bostad i Spanien skiljer sig en del åt mot att köpa i Sverige och det gäller att anlita en professionell mäklare som har koll på lagar, regler och etik.

  • Vi som arbetar här i Spanien är både svenskar och spanjorer och vi följer alla de kvalitetsnormer som svenskar är vana vid. Det är viktigt att vi kan prata spanska och att vi har ett brett kontaktnät, det underlättar verkligen för våra kunder. Vi är alltid med alla våra kunder hela vägen så de kan fullborda sitt köp tryggt och säkert, säger Haris Kapidzic.

Hur ser det ut framåt, planerar ni att öppna fler kontor?

  • Ja som det ser ut nu så kommer vi att öppna fler kontor i de norra delarna av regionen. Förmodligen i Benidorm, Altea eller i San Juan.

 

Svenska Mäklarhuset grundades 1990 med visionen att skapa ett mäklarföretag med kvalitet, vara nytänkande och hela tiden ha fötterna på jorden. Idag är Svenska Mäklarhuset en franchisekedja med 30 kontor i Stockholm, Uppsala, Skåne, Spanien och Thailand. www.svenskamaklarhuset.se

För mer information, kontakta Andreas Mühlich Marknadschef Svenska Mäklarhuset
andreas.muhlich@smh.se, 0734-42 46 32 eller Haris Kapidzic haris.kapidzic@smh.se, +34 606 509 389.