Alla nyheter

Svenska Mäklarhuset lugnar oroliga budgivare genom ny tjänst

”Budgivningen är en känslig del i bostadsaffären både för budgivare och för säljare. Svenska Mäklarhuset skapar nu en tryggare process genom att införa tjänsten ”Identifierad budgivning” i samarbete med Vitec Mäklarsystem och BudID. Tjänsten ger budgivarna möjlighet att dels verifiera sin identitet med BankID och dels styrka sitt lånelöfte via en säker koppling till bank. Detta ökar transparensen och minskar risken för oseriösa budgivare. De smarta kopplingarna till banken kortar ner handläggningstiderna och minskar risken för problem med finansieringen i samband med kontraktsskrivningen.

 

  • Det här är ett efterlängtat och naturligt steg i vår utveckling mot en säkrare mäklartjänst. Genom Identifierad budgivning ökar vi transparensen och skapar trygghet för både spekulanterna och våra säljare. Dessutom ökar vi trovärdigheten för mäklaren vilket är positivt för hela branschen. Nu väntar vi bara på en lagändring där bud ska bli bindande, säger Mikael Meyer, VD Svenska Mäklarhuset.

 

  • Samarbetet med Svenska Mäklarhuset betyder mycket för oss eftersom de är en aktör som ligger i framkant när det gäller kundvård och tekniska lösningar. Vår förhoppning är att identifiering av budgivare och verifiering av lånelöften snart blir branschstandard. Detta ger bättre förutsättningar för tryggare affärer på bostadsmarknaden, säger Hassan Sultan, VD BudID.

 

 

Svenska Mäklarhuset är en fastighetsmäklarkedja på franchisebasis. Vi har kontor över hela Storstockholm, Uppsala, Skåne, Halland, Spanien, Cypern, Turkiet och Thailand. Vårt mål är att du ska vara så nöjd med oss och din bostadsaffär så du vill rekommendera oss vidare. Oavsett om det handlar om att sälja eller köpa bostadsrätter, villor eller fritidshus.”