Alla nyheter

Stor prisvariation på Uppsalas bostadsmarknad

Svenska Mäklarhuset har med hjälp av Valueguard och Svensk Mäklarstatistik sammanställt siffror som skildrar priserna på bostadsrätter i Uppsala under fjärde kvartalet 2015.

– Vi kan se att vi haft en stor prisskillnad mellan de dyrare och billigare områdena under föregående års sista kvartal. Eftersom alla inte har råd att betala drygt 2,5 miljoner för en tvåa i city kan det vara positivt med en större prisvariation, så att de med en något mindre plånbok har råd at köpa en bostad i de billigare områdena en bit utanför stadskärnan, säger Jesper Höök, kommunikatör på Svenska Mäklarhuset.

Under perioden oktober – december 2015 kostade en bostadsrätt i Uppsala kommun i genomsnitt ca 38 071 kronor per kvadratmeter.

Uppsalas dyraste bostadsrätter ligger i Innerstaden med ett genomsnittligt kvadratmeterpris på 42 499 kronor, tätt följt av Fålhagen på 41 317 kronor per kvadratmeter.

– I Innerstaden och Fålhagen påverkas priserna bl.a. av pendlarläget i och med närheten till centralstationen, men också av att det sålts en del högre prissatt nyproduktion i området, säger Maria Persson, fastighetsmäklare på Svenska Mäklarhuset i Uppsala.

På tredje plats finner vi Luthagen med 38 176 kronor i genomsnittligt kvadratmeterpris.

Det billigaste boendet under kvartal fyra hittades i Sävja där en bostadsrätt i genomsnitt kostade 17 604 kronor per kvadratmeter.