Alla nyheter

REKORDMÅNAD FÖR SVENSKA MÄKLARHUSET.

September har varit en rekordmånad för Svenska Mäklarhuset. Företaget gör all-time-high precis som många mäklarkontor och mäklare i kedjan. Svenska Mäklarhusets vd Mikael Meyer svarar på frågor om varför det har gått så bra.

Hur är marknaden just nu?

  • Marknaden har verkligen återhämtat sig efter en ganska ostadig vår i inledningen av Coronapandemin. Från och med julimånad har vi överträffat våra prognoser i både antal sålda bostäder och i omsättning. September är ofta en bra månad med många försäljningar och höga målsättningar, så att klara av budgeten kändes tufft på förhand. Nu, med facit i hand, överträffade vi våra högt uppsatta mål vilket känns fantastiskt kul säger Mikael Meyer, VD på Svenska Mäklarhuset.

Är det några kontor som sticker ut speciellt?

  • Ja verkligen, vårt kontor i Hammarby Sjöstad gör en fantastisk september med fina individuella prestationer. Våra kontor i Bromma och Hägersten gör också en kanonmånad långt över förväntningarna.

Vad är det som gör att dessa kontor går så bra?

  • Det är en kombination av bra ledarskap, bra kultur och stämning på kontoret och naturligtvis riktigt bra individuella prestationer. Marknaden är också bra. Vi har sett att många affärer stängs innan visning, vilket tyder på en stark efterfrågan och ökade priser.

Är det några mäklare som sticker ut?

  • Ja, Daniel Åberg i Hammarby Sjöstad gör en fantastisk månad. Ingen annan mäklare i vår kedja har omsatt lika mycket under en månad som Daniel. Det är bara att gratulera. Han är en mycket omtyckt mäklare och får många kundrekommendationer vilket känns extra kul och något att sträva efter för alla mäklare.

Till sist, vad har ni gjort i kedjan för att lyckas så bra?

  • Det är väldigt många saker vi gör och har haft fokus på, men det viktigaste är vårt enorma kundfokus. Det jobbar vi stenhårt med och jag tror och hoppas att det börjar märkas i våra affärer och kundrelationer. Sen är det såklart av yttersta vikt att våra mäklare, franchisetagare och mäklarassistenter mår bra, trivs och har kul på jobbet. Vårt arbete med att odla en bra kultur på varje arbetsplats börjar förhoppningsvis även den ge resultat.

Vill du veta mer, kontakta Mikael Meyer, vd Svenska Mäklarhuset, 070-818 14 83, mikael.meyer@smh.se eller
Andreas Mühlich, marknadschef Svenska Mäklarhuset, 0734-42 46 32, andreas.muhlich@smh.se.

 

Svenska Mäklarhuset är en franchisekedja inom fastighetsmäklarbranschen med 30 kontor i Stockholm, Uppsala, Skåne, Halland, Spanien, Thailand, Cypern och Turkiet. I koncernen ingår även Svensk Nyproduktion som är en av de ledande företagen inom nyproducerade bostäder.