Vallentuna

Mäklare Östergården

Östergården Östergården [email protected] Svenska Mäklarhuset
Östergården

Mäklare Östergården

Östergården i området Västanberga ligger ca 2 km från Vallentuna centrum. Det är ett naturskönt och barnvänligt område med närhet till centrum, förskolor och skolor samt Roslagsbanan. Här finns gott om strövområden och hästhagar. Radhusområdet uppfördes 1989. Totalt finns det 122 fastigheter. År 2007 genomgick området ett friköp vilket innebar att 92 fastigheter blev egna hem, och 30 fastigheter bildade en ny men mindre bostadsrättsförening. Områdets skötsel sköts av en gemensam samfällighetsförening. Mer information finns om samfälligheten på egen hemsida: http://www.ostergarden.net/index.html

Vallentuna kommun är naturskönt belägen i nordöstra Storstockholm, nära Arlanda och skärgården. Här finns ett attraktivt boende- och livsmiljö i en blandning av småskalig tätort vid Vallentunasjön och ett vidsträckt levande kulturlandskap.

Kommunen har över 30 000 invånare, varav ca 20 000 bor i Vallentuna tätort. Inflyttningen till kommunen är en av de högsta i landet. Vallentuna har ett växande serviceutbud, rikt föreningsliv och mycket gott om fritidsaktiviteter.

Några avståndsexempel räknat i minuter: Till Stockholm tar det 25 minuter med Roslagsbanans snabbtåg eller med bil. Till Arlanda tar det ca 25 minuter med bil. Till Uppsala tar det ca 45 minuter med bil.

Vallentuna är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Man satsar medvetet på att utveckla kommunen utifrån en rad aspekter, infrastruktur, bostadsbyggande, socialt omhändertagande, miljöhänsyn, utbud av kultur- och fritidsaktiviteter. Tanken är att centrala Vallentuna ska utvecklas med småstaden som förebild. Bebyggelsen på båda sidor om Roslagsbanan ska bli en tydlig enhet. Utvecklingen av centrala Vallentuna skapar ett underlag för den kommersiella delen av centrum. Centrum ska förtätas och har ett nybyggt bibliotek och kulturhus samt fler handelslokaler och bostäder är på väg. Det nya kulturhuset och biblioteket har blivit kommunens kunskaps- och informationscentrum.

Källa: Vallentuna kommun hemsida www.vallentuna.se

Kommunikation

Roslagsbanan trafikerar sträckan Stockholm Östra - Ormsta - Lindholmen - Kårsta.
Busslinje 610 går till Danderyd Sjukhus där du byter till tunnelbanans röda linje för vidare färd mot Stockholm.
Busslinje 524 går till Upplands Väsby och ansluter till pendeltågen mot Södertälje via Stockholm C och Märsta samt Arlanda.
Busslinje 687 går till Kista centrum utan byte från Vallentuna station och har avgångar morgon och eftermiddagar.
Busslinje 608 går från Vallentuna station till Humlegården, Stockholm.
Busslinje 660 är en lokal ringlinje som tar dig till och från Vallentuna station från Ekebyvägen intill.

Närmsta hållplats för Roslagsbanana är Ormsta station på cykel och gångavstånd.

Närservice

I kommunen finns det 10 kommunala skolor och fyra friskolor. För att tillgodose olika behov finns förskolor av varierande storlek. Allt från den mindre förskolan med ca 20 barn till den större med flera avdelningar. Det finns också förskolor med olika inriktningar och profiler. För gymnasieelever finns Vallentuna Gymnasium som ligger invid centrum precis vid tågstationen.

Närmaste grundskolor är Södra och Norra Rosendalsskolan (år F-9). Hagaskolan med år (F-9) ligger på andra sidan järnvägen. Närliggande förskolor är Västanvinden, Ekeby (Pysslingen Förskolor och Skolor AB) Dragonens Förskola och Granåsa förskola.

I Vallentuna finns det två idrottsplatser. Vallentuna IP är den största och är en modern idrottsplats med; friidrottsarena, ishockeyarena, träningsishockeyhall, motionsspår, beachvolleyplan och tennishall. Vallentuna träningscenter drivs av Korpen Vallentuna. Sportsclub Vallentuna är en toppmodern träningsanläggning med simbassänger.

Kvarnbadet är ett utomhus bad som är beläget vid Vallentunasjöns norra ände. Badet består av en tempererad 50 meter bassäng med 8 banor, en 17,5 meters bassäng för simskola och de mindre ej simkunniga barnen och en plaskdamm för de allra minsta barnen.

Närliggande köpcentrum och gallerior: Vallentuna Centrum, 3 km. Väsby Centrum, 12 km, Täby Centrum, 15 km.

För den golfintresserade ligger Lindö Golfbana i närheten.

Parkering

Parkeringsplats ingår i avgiften.

Vallentuna

Mäklare Vallentuna

Låt oss se till att din bostadsaffär bär frukt - anlita våra mäklare i Vallentuna redan idag.

Ring 868439790 E-post [email protected]

Skördevägen 2, 18631 Vallentuna

Fri värdering, ja tack!

Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig.

Fri värdering

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.