Stockholm

Mäklare Bandhagen

Bandhagen Bandhagen [email protected] Svenska Mäklarhuset
Bandhagen

Mäklare Bandhagen

Bandhagen som är en del av Vantör församling tog språng under 1950-talet och uppfördes genom en ABC-stadsplanering som syftar till att de boende skall ha nära till både arbete, bostad och centrum.
Till största del består bebyggelsen av låghus med tidstypisk utformning med stora gårdar och mycket grönska. Några punkthus bryter av och skapar karaktär. En del nya bostäder i anslutning till centrum uppfördes i början av 1990-talet. Bandhagens centrum har mycket av sin 50-talscharm väl bevarad och området är idag klassat som kulturhistoriskt värdefullt av Stockholms stadsmuseum.

Närliggande Högdalen är det kommersiella centrumet i de södra delarna av stadsdelsområdet. Även detta centrum och delar av Högdalen tog språng under 1950-talet och byggdes som tunnelbaneförstad utifrån idéer om grannskapsplanering, också med fokus på att bostäderna skulle vara samlade kring ett centrum med offentlig och kommersiell service. Bebyggelsen är en blandning av låghus och punkthus. Tunnelbanan stod här färdig år 1954, men nuvarande station invigdes år 1958. Centrum invigdes år 1957 och byggdes ut året därpå. Under 1990-talet genomgick centrumkärnan upprustningar och som ett exempel täcktes Högdalsgången med glastak.

Kommunikation

Ett boende med bekväm närhet till goda allmänna kommunikationer. I Bandhagens Centrum som ligger endast några minuters promenad från bostaden finns Bandhagens T-banestation, som trafikeras av tunnelbanans gröna linje och det tar endast ca 17 minuter till/från T-centralen. I närområdet passerar även busslinjerna 161, 173 samt nattbuss 195. Med dessa bussar tar du dig enkelt till bl a IKEA i Kungens Kurva och Älvsjö, där du kan byta till pendeltåg.
Med bil tar du dig snabbt och smidigt ut på Örbyleden och vidare till bl a Huddingevägen, Södra Länken, E4:an och Nynäsvägen.

Närservice

Från bostaden har man praktisk närhet till Bandhagens Centrum, som är ritat av Curt Strehlenert och invigdes år 1954 under pompa och ståt. Här finns i dag både välsorterad mataffär, restauranger, caféer, ett fåtal butiker, m m.

I Högdalen centrum finns det mesta i butiks- och serviceväg som du kan tänkas behöva i vardagen. Här finns bland annat ICA och Coop, Lindex och Kicks. Dessutom finns bank, apotek, systembolag, restauranger, caféer och frisör. Det finns även bibliotek, vårdcentral och populära Högdalshallen som är en av Stockholms bästa kommunala sim- och idrottshallar.

Mellan Bandhagen och Högdalen finns den stora grönskande Bandängen med gräsmattor och lummig vegetation. Det är bara några minuters promenad hit från bostaden. Här finns bl a en populär 4H-gård med olika lantgårdsdjur som barnen kan träffa och klappa med tanken att barnen ska få känna samspelet mellan människor och djur, en plaskdamm samt en stor och välutrustat parklek med bl a gungor, klätterställning, bollplan och lekstugor. Här kan man låna cyklar, bilar, olika bollar, hopprep och sällskapsspel.

I området finns ett flertal daghem och 3 st skolor; Bäckahagens skola (F till 9:an), Bandhagens skola (F till 6:an) och det finns även möjlighet att gå i Stureby skola (F till 9:an).

Älvsjö/Bandhagen

Mäklare Älvsjö/Bandhagen

Låt oss se till att din bostadsaffär bär frukt - anlita våra mäklare i Älvsjö/Bandhagen redan idag.

Ring 46812013250 E-post [email protected]

Glasfibergatan 6, 12545 Älvsjö

Fri värdering, ja tack!

Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig.

Fri värdering

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.