Stockholm

Mäklare Hässelby Södra Villastad

Hässelby Södra Villastad Hässelby Södra Villastad [email protected] Svenska Mäklarhuset
Hässelby Södra Villastad

Mäklare Hässelby Södra Villastad

Namnet Hässelby kan spåras redan från 1300-talet och ska ha betytt "byn vid Hasseldungen". Området har varit bebott sedan tidig stenålder och det finns rikligt med fornlämningar i trakten. Släkten Bonde blev på 1600-talet ägare till Hässelbys alla egendomar och lät uppföra Hässelby Slott. Bonde lät arrendera ut mark till renhållningsarbetare i området kring Lövsta sopstation och därmed grundlades Hässelby Villastad. Den goda tillgången på gödsel medförde att trädgårdsmästarna fick en dominerande ställning i Hässelby Villastad och den stora växthusbyggarperioden inföll under 20-talet.

Hässelby Köping inkorporerades i Stockholms stad 1949. Stadsdelarna Hässelby Gård och Hässelby Strand byggdes ut i samband med tunnelbanans utbyggnad 1956-58. Större delen av villabebyggelsen i Hässelby Villastad växte fram under 60- och 70-talet. Hässelby-Vällingby har 61 900 invånare och i Hässelby Villastad finns idag ca 6200 bostäder. Omgivningarna är natursköna med närhet till promenadstråk och badstränder kring Mälaren. Finns intresse för det marina livet kan du ansöka om båtplats i någon av båtklubbarna längs stranden.

Kommunikation

Hässelby har väl utbyggd lokaltrafik med både buss och T-bana (gröna linjen). För den som vill ta pendeltåg finns busslinjer till både Spånga Station och Barkarby (Järfälla).
Områdets T-banestationer är Hässelby Gård och Hässelby Strand, som man snabbt når med någon av områdets busslinjer.
Busslinjer: 119 (Hässelby - Spånga, Spånga Pendelstation), 541 (Jakobsberg - Vällingby)
Nattbuss finns.

Närservice

Hässelby Villastads skola, F-9, läs mer på www.hasselbyvillastadsskola.se.
Maltesholmsskolan F-6, läs mer på www.maltesholmsskolan.se.
Det finns flera kommunala och privata daghem i område.

Det finns ett flertal affärer och shoppingcenter i närheten. Åkermyntan C erbjuder välsorterade mataffärer, storhandel sker lämpligen på Stora Coop i Vinsta. Närmaste shoppingcentrum hittar du i Vällingby C där du bl.a. hittar modevaruhuset K:fem.

Vällingby/Hässelby/Spånga

Mäklare Vällingby/Hässelby/Spånga

Låt oss se till att din bostadsaffär bär frukt - anlita våra mäklare i Vällingby/Hässelby/Spånga redan idag.

Ring 468372720 E-post [email protected]

Årevägen 25, 16261 Vällingby

Fri värdering, ja tack!

Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig.

Fri värdering

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.