Kristianstad

Mäklare Nyehusen

Nyehusen Nyehusen [email protected] Svenska Mäklarhuset
Nyehusen

Mäklare Nyehusen

Nyehusen och Yngsjö är belägna i Kristianstads kommun i Hanöbukten, 27 kilometer sydost om Kristianstad. I Yngsjöområdet bor ungefär 500 personer året runt. Yngsjö är en badort med milslång badstrand med kritvit sand och under sommaren ökar invånarantalet på grund av de många fritidshusen i området. I Yngsjö finns cirka 1700 fritidshus, vilket innebär mer än en fördubbling av invånarna under sommarmånaderna. Längs Askaträdet, Torgasträdet och Lillesjö väg finns bebyggelse från tiden före skiftet 1840. Ursprungligen låg Yngsjö by samlad kring vägskälet Gamla Byvägen och Lillesjö väg. Under de senaste åren har intresset för att bosätta sig permanent i Yngsjö vuxit stadigt, vilket bla. visar sig i populära förskolan. Med den nya kustplanen är det tillåtet att bygga större hus, och Kristianstad kommun uppskattar att de permanentboende kommer öka med 20% de kommande åren.
Det är en levande by med allt ifrån egen mataffär (Yngsjöhallen), thaivagn vid idrottsplatsen (Lovestreet thaifood) till fine dining på Wärdshuset Kastanjelund och Pias Kitchen. På fredagar kan man köpa glass direkt från Ottos glassfabrik.
Barnomsorgen i området är komplett med förskola, skola med årskurserna F-6 samt fritids.
Byn har eget fotbollslag i Yngsjö IF och på idrottsplatsen anordnas både bilbingo och loppis. Vid Yngsjö Havsbad finns en minigolfbana och det finns även en egen bouleförening i byn.

I Furuboda ligger en kursgård med full verksamhet. Allmänheten kan besöka inomhusbadet här.

Kommunikation

Täta bussförbindelser.

Svenska Mäklarhuset Kristianstad

Mäklare Svenska Mäklarhuset Kristianstad

Låt oss se till att din bostadsaffär bär frukt - anlita våra mäklare i Svenska Mäklarhuset Kristianstad redan idag.

Ring 46708384196 E-post [email protected]

Fundationsvägen 11, 29128 Kristianstad

Fri värdering, ja tack!

Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig.

Fri värdering

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.