Helsingborg

Gantofta

Helsingborg - Gantofta

Gantofta, beläget 12 km söder om Helsingborg är en av Skånes mindre orter och kanske också en de mest lugna med endast ca 550 hushåll. Området kring den nordöstra delen är naturklassat. Största tillgången är Råå-åns dalgång med ett antal skogsnära, välhållna promenadslingor längs själva Råån. Ett område som flitigt utnyttjas av promenadsugna, av joggare m.fl. motionsidkare. Dalgången är också omtyckt av bl.a. fiskeintresserade, fågelskådare, m.fl. naturälskare.

Närheten till havet är en av Gantoftas fördelar. Med bil når man på endast 10 minuter de långa sandstränderna som sträcker sig från Råå, Rydebäck ner till Fortuna.

Kommunikation

Tågförbindelse till Helsingborgs Centrum fungerar mycket bra. Helsingborgs stadskärna nås på bara 9 minuter med tåg. På vardagar avgång varje timme fram till sena kvällen.

Närservice

I byn finns en livsmedelsaffär, Ica Möllan, en pizzeria, Gantofta Pizzeria och en F-9 skola med cirka 300 elever, Gantofta Skola.
I byn finns en scoutkår, Kvistofta scoutkår.
Gantofta har ett fotbollslag som heter Gantofta IF och spelar i Division 4 Västra Götaland.

Helsingborg

Mäklare i Helsingborg

Låt oss se till att din bostadsaffär bär frukt - anlita våra mäklare i Helsingborg redan idag.

Ring 4642-610 25 20 E-post [email protected]

Grepgatan 44, 25448 Helsingborg

Fri värdering, ja tack!

Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig.

Fri värdering

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.