Helsingborg

Mäklare Vallåkra

Vallåkra Vallåkra [email protected] Svenska Mäklarhuset
Vallåkra

Mäklare Vallåkra

Vallåkra är en tätort i Helsingborgs kommun, belägen vid Rååns dalgång sydost om Helsingborg. Ursprungligen bestod Vallåkra av två byar, Norra Vallåkra och Södra Vallåkra, gränsen mellan de båda utgjordes av Råån. På 1860-talet började man bryta stenkol i Vallåkra. För att ta vara på den stora mängd lera som blev biprodukt från stenkolsbrytningen grundade man 1864 Wallåkra Stenkärlsfabrik. Brytningen av lera fortsatte fram till 1970-talet.
På Enoch Thulins flygfält utanför den lilla orten anordnas årligen i slutet av augusti Nordens största träff, Vallåkraträffen, för stylade, ombyggda och helrenoverade bilar. Det kommer varje år ungefär 20 000 besökare från hela Norden och Nordeuropa. Ett annat resmål på orten är den gamla bevarade Wallåkra stenkärlsfabrik från 1864, där man framställer saltglaserat stengods efter traditionella metoder.

Kommunikation

Det tar ca 5 min att ta sig till stationen där buss eller tåg tar dig till Helsingborg, Lund och Malmö.

Närservice

I Vallåkra finns två skolor ,Wallåkrabygdens fristående förskola och skola, samt Kingelstad Byskola som båda erbjuder Förskola 1-6 år och Skola F-klass-åk6. För övrigt bör nämnas att den mysiga livstilsbutiken "Enkla Ting"

Helsingborg

Mäklare Helsingborg

Låt oss se till att din bostadsaffär bär frukt - anlita våra mäklare i Helsingborg redan idag.

Ring 4642-610 25 20 E-post [email protected]

Grepgatan 44, 25448 Helsingborg

Fri värdering, ja tack!

Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig.

Fri värdering

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.