Stockholm

Mäklare Älvsjö Örby

Älvsjö Örby Älvsjö Örby [email protected] Svenska Mäklarhuset
Älvsjö Örby

Mäklare Älvsjö Örby

Välkommen till trivsamma och attraktiva Örby som är en stadsdel i Stockholms södra förorter och gränsar till bl a Stureby, Högdalen, Hagsätra och Älvsjö. Örby är en av de äldsta boplatserna i Stockholms söderort. Redan i mitten av 1600-talet byggdes Örby slott och i början av 1900-talet, när Örby slott sålde mark började området bebyggas och växa till det charmiga villaområde med inslag av radhus och flerfamiljshus som det är idag. Området har inget direkt centrum utan de flesta affärer och restauranger ligger utefter Gamla Huddingevägen som kan sägas utgöra Örbys huvudgata. På promenadavstånd ligger också populära Älvsjöbadet som är ett av Stockholms äldsta utomhusbad. I området finns flertalet förskolor samt låg- och mellanstadieskolan Örbyskolan, F-9. I Högdalen centrum ligger en populär bad-, bowling- och simhall. Genom Örby IS kan man spela fotboll, innebandy och ishockey.

Kommunikation

I närområdet finns ett antal busslinjer såsom buss 161, 163 och 165 som bl.a. tar dig till Älvsjö station där det finns pendeltåg samt till Farsta centrum, Högdalen centrum och Liljeholmen där det finns T-bana. En promenad på 10-15 minuter tar dig till Älvsjö station. Älvsjö station är en stor knutpunkt för både pendeltåg och buss. Med pendeltåg kommer du till Stockholm central på ca 10 minuter. Med bil tar du dig med lätthet till de lite större vägarna Huddingevägen, Örbyleden, Magelungsvägen och E4/E20.

Närservice

Förutom det lite mindre utbud som finns i Örby (med Hemköp) så ligger Älvsjö C eller Högdalen centrum inom gångavstånd. Där finns bl.a. ett flertal affärer, restauranger, caféer samt även apotek och banker. En mindre promenad tar dig även till WiLLY:S stormarknad vid Stockholmsmässan. Många boende tycker också att det är lätt att ta sig till Sickla Köpkvarter när de vill besöka ett större shoppingcenter.

Övrigt

# Barnvänligt
Här finns flera lekparker och aktiva idrottsföreningar för områdets alla barn. Örbyskolan (F-9) är utbyggd och mycket populär!

# Örby
Villabebyggelsen i Örby utgör en av Stockholms äldsta villastäder och började byggas ut i slutet av 1800-talet. Till skillnad från flera av Stockholms övriga äldre villa- och trädgårdsstäder som såldes ut via kommunens försorg, bl.a. Enskede och Bromma, fanns det vid denna tid inte någon stadsplan för Örby. De köpare som flyttade ut från framför allt Stockholms innerstad till Örby kunde där efter eget tycke och smak bygga sina hus på större tomter än vad som gällde för till exempel Gamla Enskede. Dessutom försåldes tomterna redan från början med äganderätt, medan de stadsdelar som såldes ut via kommunens försorg i hög grad såldes med tomträtt. Detta sammantaget medförde en större variation av hustyper och storlekar i Örby, varav flera större utsmyckade villor rika på snickarglädje och detaljer, där många står kvar än idag.

>Det här är verkligen ett levande område med många barnfamiljer och jag är glad att mina barn får växa upp här precis som jag själv gjort en gång i tiden.
Lokalbo

Älvsjö/Bandhagen

Mäklare Älvsjö/Bandhagen

Låt oss se till att din bostadsaffär bär frukt - anlita våra mäklare i Älvsjö/Bandhagen redan idag.

Ring 46812013250 E-post [email protected]

Glasfibergatan 6, 12545 Älvsjö

Fri värdering, ja tack!

Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig.

Fri värdering

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.