Stockholm

Mäklare Vällingby - Nälsta

Vällingby - Nälsta Vällingby - Nälsta info@svenskamaklarhuset.se Svenska Mäklarhuset

Mäklare Vällingby - Nälsta

Namnet Nälsta kommer från Nærthastaff och avser troligen att det här har funnits en plats helgad åt gudinnan Njärd, också kallad Nerthus. Det ursprungliga namnet har kommit att utvecklas till Nälsta. Många fornlämningar finns i området, vid Järneksvägen har man hittat lämningar som vittnar om en boplats från yngre stenålder.

Hela Nälsta är en grönskande stadsdel med fina promenadstråk och grönområden. I stadsdelen Nälsta fanns tidigt villabebyggelse som tillkom i anslutning till de handelsträdgårdar som växte upp i Hässelby. Området köptes av Stockholms stad 1931 och 1949 inkorporerades hela området tillsammans med resten av Spånga och uppgick då i Stockholms kommun. Området har successivt förtätats och består idag av såväl villor som radhus och hyreshus. År 2008 bodde det 4 701 personer i Nälsta.

Kommunikation

Busslinjerna 117, 118, 158 och 179 trafikerar området. På några minuter kommer man antingen till pendeltåget i Spånga eller tunnelbanans gröna linje i Vällingby.

Närservice

Grundskola: Nälstaskolan, F-6, Vinstaskolan, F-6.
Förskola/Barnomsorg: Flera kommunala och privata daghem finns i området. Stadsdelsförvaltningen, tel: 08-50804000.

Övrigt

Nälsta har i en artikel i Svenska Dagbladet omskrivits som förorternas drottning och tar du en promenad i området kanske du är benägen att hålla med om detta.

Bland många guldkorn i Nälsta kan nämnas utomhusbassängen Nälstabadet. Där finns även gym och minigolf. Nälstaängarna utgör ett lättillgängligt fritidsområde för skidåkning vintertid eller jogging och bollspel sommartid.

Det finns ett par affärer och restauranger i Nälsta. Närheten till Vällingby C och Spånga C gör det enkelt att handla där. Storhandel sker lämpligast på Coop Forum i Vinsta industriområde ett par minuters bilväg bort.

Vällingby/Hässelby/Spånga

Mäklare Vällingby/Hässelby/Spånga

Låt oss se till att din bostadsaffär bär frukt - anlita våra mäklare i Vällingby/Hässelby/Spånga redan idag.

Ring 468372720 E-post vallingby@smh.se

Årevägen 25, 16261 Vällingby

Fri värdering, ja tack!

Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig.

Fri värdering

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.