Österåker

Mäklare Ljusterö-Skuggan

Ljusterö-Skuggan Ljusterö-Skuggan [email protected] Svenska Mäklarhuset
Ljusterö-Skuggan

Mäklare Ljusterö-Skuggan

Ljusterös äldsta historia och kultur präglas av näringarna jordbruk, jakt och fiske där fisket med närheten till fiskerika vatten under lång tid var en mycket viktig del i befolkningens försörjning. Senare när skog röjdes successivt och förvandlades till odlingsbar mark kom jordbruket att svara för huvuddelen av försörjning.

Ett 80-tal småföretag finns registrerade på Ljusterö, de flesta med 1 upp till 3 anställda. Många av företagen utgörs av bygg- och markberedningsföretag, hantverkare, små och medelstora båtvarv, rörmokare, glasmästare, målare, elektriker, mäklarföretag, hårvårdsföretag m.fl. samt ett mindre antal konsthantverkare. På Ljusterö finns också ett antal aktiva lantbruk med djurhållning. Många bofasta pendlar till arbeten på fastlandet över dagen eller kombinerar sin verksamhet på ön med arbete på fastlandet.

Ljusterö har två centra, Ljusterö torg mitt på Ljusterö cirka tre kilometer från färjeläget med livsmedelsbutik, postkontor, bankservice, frisör, olika typer av butiker, mindre tjänsteföretag och en restaurang. Det andra centret ligger vid Linanäs på södra Ljusterö med flera restauranger, livsmedelsbutik, bageri och en stor betongbrygga för den reguljära skärgårdstrafiken till Ljusterö samt bensinstation för båtar. En större brädgård som även för ett begränsat sortiment med övriga byggvaror finns mitt på ön vid Mjölnarström.

Kommunikation

På Ljusterö och från Ljusterö går buss 626.
Från Östanå och Ljusterö vägskäl på väg 276 går även bussar 621 och 620. Aktuell tidtabell på www.sl.se
Tidabell Ljusterö färjan www.trafikverket.se
Tidtabeller & aktuella bryggor www.waxholmsbolaget.se
Tidtabell Siaröfortet mm www.blidosundsbolaget.se
Avstånd Östanå färjeläge - Åkersberga ca 19 km

Närservice

SOLVIK-SKUGGANS VÄGSAMFÄLLIGHET är uppdelat på ett par olika delar, man är medlem i vägföreningen men man kan också bli medlem i Allmänningsföreningen som är en egen förening i området. Denna sköter bad, bastu, allmänna ytor och båtplatser. Inträde kostar 3000:- samt en årsavgift om 800:-. Kö finns till båtplatsen.

Övrigt

I Mellansjö finns Ljusterös centrum med en kommersiell del vid Ljusterö Torg och en samhällsservicedel med kyrka, skola, förskola, älderboende och gruppboende ca 500m öster om torget. I skolbyggnaden finns även en biblioteksfilial.

På Ljusterö Torg finns dagligvarubutik, turistbyrå, café med post, bank- och apoteksservice samt med systembolagsutlämning, restaurang, skärgårdskontor, frisörer, konstmuseum, båttillbehörsbutik m fl. Strax intill torget ligger ett båt- och hembygdsmuseum, en kiosk med thaimat samt en lekplats för barn.

Färjeläget finns på Norra Ljusterös norra kust ca 2km från Ljusterö Torg. Vid färjeläget finns en grillkiosk och en bensinstation. Intill kiosken finns även en infartsparkering för pendlare samt en återvinningsstation.

Vid vägen mot Linanäs finns Ljusterös vindkraftverk. På berget bakom vindkraftverket ligger en skjutbana som Ljusterö Skyttecenter driver.

För att komma till Ljusterö golfklubb svänger man av vid Väsby ca 3km från Ljusterö Torg mot Linanäs. Golfklubben har en 18-hålsbana med tillhörande övningsplatser och ett klubbhus med servering och liten golfbutik. Intill golfklubben ligger en hotell- och konferensanläggning.

Ljusterö skola (upp till årskurs 9 ligger på Norra Ljusterö mitt emot Ljusterö kyrka. På skolan går det ca 120 elever och det finns goda kommunikationer till och från skolan

Åkersberga/Ljusterö/Roslagen

Mäklare Åkersberga/Ljusterö/Roslagen

Låt oss se till att din bostadsaffär bär frukt - anlita våra mäklare i Åkersberga/Ljusterö/Roslagen redan idag.

Ring 812350500 E-post [email protected]

Bergavägen 12B, 18430 Åkersberga

Fri värdering, ja tack!

Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig.

Fri värdering

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.