Vallentuna

Mäklare Gröndal

Gröndal Gröndal [email protected] Svenska Mäklarhuset
Gröndal

Mäklare Gröndal

Gröndal är ett lugnt och barnvänligt område öster om Vallentuna Centrum. Här finns naturen in på knuten och närhet till förskola- och skola. Vallentuna IP finns på nära håll med sina idrottshallar och motionsspår.

Vallentuna kommun är naturskönt belägen i nordöstra Storstockholm, nära Arlanda och skärgården. Här finns ett attraktivt boende- och livsmiljö i en blandning av småskalig tätort vid Vallentunasjön och ett vidsträckt levande kulturlandskap.

Kommunikation

Roslagsbanan trafikerar sträckan Stockholm Östra - Ormsta - Lindholmen - Kårsta.
Busslinje 610 går till Danderyds sjukhus.
Busslinje 524 går till Upplands Väsby och ansluter till pendeltågen mot Södertälje via Stockholm C och Märsta samt Arlanda.
Busslinje 687 går till Kista centrum utan byte från Vallentuna station och har avgångar morgon och eftermiddagar.
Busslinje 608 går från Vallentuna station till Humlegården, Stockholm.
Ringlinje 660 från Ormsta hållplats tar dig till och från Vallentuna Station.

Närservice

I kommunen finns det 10 kommunala skolor och fyra friskolor. För att tillgodose olika behov finns förskolor av varierande storlek. Allt från den mindre förskolan med ca 20 barn till den större med flera avdelningar. Det finns också förskolor med olika inriktningar och profiler. För gymnasieelever finns Vallentuna Gymnasium som ligger invid centrum precis vid tågstationen.

Närmaste grundskola är Ormstaskolan med år (F-6). Här finns två förskolor, Borgen och Haga. Hagaskolar som för närvarande är under uppförande kommer bli närmsta grundskolan F-9 när den står färdig. Hammarbackskolan (år F-9) och Ekebyskolan (F-9) ligger på andra sidan järnvägen. Andra förskolor är Västanvinden, Ekeby (Pysslingen Förskolor och Skolor AB) Dragonens Förskola och Granåsa förskola. I området Ekeby finns en 4H gård med djur. I kommunen finns också en Montessori förskola/skola.

I Vallentuna finns det två idrottsplatser. Närliggande Vallentuna IP är den största och är en modern idrottsplats med; friidrottsarena, ishockeyarena, träningsishockeyhall, motionsspår, beachvolleyplan och tennishall. Vallentuna träningscenter drivs av Korpen Vallentuna. Sportsclub Vallentuna är en toppmodern träningsanläggning med simbassänger.

Kvarnbadet är ett utomhus bad som är beläget vid Vallentunasjöns norra ände. Badet består av en tempererad 50 meter bassäng med 8 banor, en 17,5 meters bassäng för simskola och de mindre ej simkunniga barnen och en plaskdamm för de allra minsta barnen.

Närliggande köpcentrum och gallerior: Vallentuna Centrum ca 2 km, Arninge handelsplats 10 km, Upplands Väsby Centrum 15 km, Täby Centrum 15 km.

För den golfintresserade ligger Lindö Golfbana samt Vallentuna golfbana i närheten.

Vallentuna

Mäklare Vallentuna

Låt oss se till att din bostadsaffär bär frukt - anlita våra mäklare i Vallentuna redan idag.

Ring 868439790 E-post [email protected]

Skördevägen 2, 18631 Vallentuna

Fri värdering, ja tack!

Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig.

Fri värdering

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.