Stockholm

Mäklare Älvsjö Långsjö

Älvsjö Långsjö Älvsjö Långsjö [email protected] Svenska Mäklarhuset
Älvsjö Långsjö

Mäklare Älvsjö Långsjö

Långsjö är en av Älvsjös södra delar och området har fått sitt namn efter gården Långsjö invid sjön Långsjön. Gården Långsjö uppfördes 1882 och området Långsjö började växa fram under 1910-talet. Området är ett renodlat villaområde med ca 900 bostäder. Ett omtyckt område med närhet till bad vid Långsjön, skog och elljusspår vid Älvsjöskogen samt flera lekparker, närmast huset ligger bl.a. lekplatsen Nyckelpigsparken med mycket för både större och mindre barn.

En kort promenad bort breder en grön oas ut sig, Långbro Park, ett f.d. skogsområde som i början av 1900-talet genomgick en förvandling för att utvecklas till ett av Stockholms vackraste parkområden för rehabilitering av de 640 patienter som sekelskiftesbyggnaderna en gång i tiden huserade. Området har idag ett stort kulturhistoriskt värde, såväl byggnaderna som parken.

Kommunikation

Buss 144 mot Gullmarsplan tar dig till Älvsjö station (pendeltåg) på ca 7 minuter. Buss 144 mot Fruängen tar dig till Fruängen (T-bana) på ca 15 minuter. I Långsjös närhet ligger Älvsjö Centrum som är en knutpunkt när det gäller kommunala färdmedel. Med pendeltåg tar det bara ca 10 minuter till Stockholms Central (och även vidare till Arlandas flygplats). Bland ett flertal busslinjer som trafikerar Älvsjö Centrum kan nämnas buss 144 som ansluter till T-banans röda linje i Fruängen samt T-banans gröna linje vid Gullmarsplan.

Närservice

I området finns en utbyggd och nyrenoverad ICA-butik som även stoltserar med egen delikatessdisk. Som boende i Långsjö har du nära till storhandlingen, Coop Forum finns i Västberga och i Älvsjö finns Coop och WiLLY:S. Du tar dig enkelt och snabbt, med bil eller kollektivtrafik, till såväl Stockholm centrum som Kungens kurva samt Skärholmen centrum för shopping och nöjen. Även i Älvsjö centrum finns ett stort utbud av det mesta man kan önska sig i vardagen, såsom vårdcentral, restauranger, inredning, florist, frisör samt konditori.

I Långbro finns det idylliska bageriet Fru Marias Bak. Fredrik Erikssons Långbro Värdshus i Långbro Park är ett annat kulinarisk upplevelse i området.

Ett antal förskolor finns i nära anslutning till bostaden, bland annat Snöripan på Snöripsvägen, Mullegården på Långsjövägen samt Lillskogen på Karlslundsvägen. I närområdet ligger flera omtyckta skolor att välja mellan bl a Långbrodalsskolan (åk f-5), Johan Skytteskola (åk f-9), och Herrängens skola.

Älvsjö/Bandhagen

Mäklare Älvsjö/Bandhagen

Låt oss se till att din bostadsaffär bär frukt - anlita våra mäklare i Älvsjö/Bandhagen redan idag.

Ring 46812013250 E-post [email protected]

Glasfibergatan 6, 12545 Älvsjö

Fri värdering, ja tack!

Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig.

Fri värdering

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.