Stockholm

Mäklare Örby

Örby Örby [email protected] Svenska Mäklarhuset
Örby

Mäklare Örby

Välkommen till trivsamma och attraktiva Örby som är en stadsdel i Stockholms södra förorter och gränsar till bl a Bandhagen, Stureby, Högdalen och Älvsjö. Örby är en av de äldsta boplatserna i Stockholms söderort. Redan i mitten av 1600-talet byggdes Örby slott och i början av 1900-talet, när Örby slott sålde mark började området bebyggas och växa till det charmiga villaområde med inslag av radhus och flerfamiljshus som det är idag. Området har inget direkt centrum utan de flesta affärer och restauranger ligger utefter Gamla Huddingevägen som kan sägas utgöra Örbys huvudgata som ger mysig småstadskaraktär. Planering pågår för fullt för att bygga om parkeringen framför Hemköp till ett torg.

På promenadavstånd ligger också populära Älvsjöbadet som är ett av Stockholms äldsta utomhusbad. I området finns flertalet förskolor samt populära och anrika Örbyskolan, F-6 (håller på att byggas om till F-9). Vid skolan finns även ett bibliotek. Genom Örby IS kan man spela fotboll, innebandy och ishockey.

Kommunikation

I närområdet finns ett antal busslinjer såsom buss 161, 163 och 165 som bl.a. tar dig till Älvsjö station där det finns pendeltåg samt till Farsta centrum, Högdalen centrum och Liljeholmen där det finns T-bana. Älvsjö station är en stor knutpunkt för både pendeltåg och buss. Med pendeltåg kommer du till Stockholm central på ca 10 minuter och kan även åka vidare till både Arlanda och Uppsala. Med bil tar du dig med lätthet till de lite större vägarna Huddingevägen, Örbyleden, Magelungsvägen och E4/E20.

Närservice

Det går även att lätt promenera till antingen nyrenoverade Älvsjö C med flera affärer, caféer och träningscenter eller till Högdalens C. Högdalens centrum finns det mesta i butiks- och serviceväg som du kan tänkas behöva i vardagen. Här finns bland annat ICA och Coop, Lindex och Kicks. Dessutom finns bank, apotek, systembolag, restauranger, caféer och frisör. Det finns även bibliotek, vårdcentral och populära Högdalshallen som är en av Stockholms bästa kommunala sim- och idrottshallar.

Övrigt

#Utmärkta allmänna kommunikationer
#Flera omtyckta skolor och förskolor

Hammarby Sjöstad/Sickla

Mäklare Hammarby Sjöstad/Sickla

Låt oss se till att din bostadsaffär bär frukt - anlita våra mäklare i Hammarby Sjöstad/Sickla redan idag.

Ring 08-652 62 00 E-post [email protected]

Bastugatan 57, 11825 Stockholm

Fri värdering, ja tack!

Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig.

Fri värdering

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.