Nacka

Mäklare Kummelnäs Västra

Kummelnäs Västra Kummelnäs Västra [email protected] Svenska Mäklarhuset
Kummelnäs Västra

Mäklare Kummelnäs Västra

I natursköna Kummelnäs Västra ser man de stora Finlandsfärjorna glida förbi. Här bor man i rofylld skärgårdsmiljö endast 20 minuter från stan. På sommaren erbjuds flera badmöjligheter och man bor endast en kort promenad ner till bryggor och badplats vid bland annat Kummelnäs inre brygga. Det finns fina naturstränder och smultronställen på flera platser. Föredrar man lite varmare badvatten är det nära till trevligt insjöbad i Sågsjön. Här finns fantastiska strövområden och inbjudande natur.

Kummelnäs är indelat i två områden och de flesta fastigheter tillhör en fastighetsägareförening och vägförening. Dessa är Kummelnäs Västra Fastighetsägarförening, Östra Kummelnäs Fastighetsägarförening och Kummelnäs Vägförening.

Riset och Vikingshill har även de motsvarande föreningar. De olika föreningarna har ett bra samarbete och vid högtider hålls gemensamma sammankomster. De olika områdena har även egna båtklubbar där fastighetsägarna kan bli medlemmar och hyra båtplats.
FÖRSKOLOR OCH SKOLOR
Kummelnäs förskola ligger på Kummelnäsvägen 81 och här har man mycket nära till Regnbågens föräldrakooperativ som är ett bra alternativ.

Bor man i Kummelnäs Västra passerar man smidigt Myrsjöskolan på väg mot Orminge. Myrsjöskolan är en F-9 skola med gott rykte. Mot Vikingshill ligger populära Backeboskolan som är en F-6 skola. Den ligger på en stor naturtomt med utsikt över Höggarnsfjärden. Ett kommunalt alternativ är Sågtorpsskolan som ligger invid Boo Kyrka. Den är också en F-6 skola.

Läs mer på Nacka kommuns hemsida www.nacka.se.

SERVICE
Orminge Centrum - den solklara mittpunkten på Boo-ön. Där finns bland annat mataffärer, apotek, postservice, bibliotek, skönhetsvård, restauranger, café, systembolag, frisörer, banker och butiker.

I Orminge Hus bredvid Centrum finns bland annat tandläkare, vårdcentral, BVC och Friskis & Svettis.
Busslinjer som trafikerar Vikingshill/Kummelnäs är 421 och 448. Man kan även ta buss 417 från Kvarnsjön om man vill ha fler valmöjligheter. Se www.sl.se för tidtabell.

Nacka/Saltsjö-Boo

Mäklare Nacka/Saltsjö-Boo

Låt oss se till att din bostadsaffär bär frukt - anlita våra mäklare i Nacka/Saltsjö-Boo redan idag.

Ring 4687150980 E-post [email protected]

Orminge Centrum, 13230 Saltsjö-Boo

Fri värdering, ja tack!

Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig.

Fri värdering

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.