Stockholm

Mäklare Årsta

Årsta Årsta [email protected] Svenska Mäklarhuset
Årsta

Mäklare Årsta

Årsta är ett lungt och trivsamt område som erbjuder stora naturområden. Ett stenkast bort ligger Årsta skogsområde och Årstaviken med bryggor för småbåtar. Området har flera promenadstråk längs med vattnet och i Årsta Skog och det är även nära till tre större koloniområden. I området finns flertalet kommunala och privata förskolor, de närmaste är Solrosen (Ottsjövägen 12) och Rymden (Bränningevägen 30). Närmaste grundskola är Årstaskolan (Hjälmarsvägen 16). Området erbjuder även idrottsanläggningar i form av bowling-, racket- och simhall samt ridstall. Närliggande Årstafältet har en drivingrange med möjlighet att träna upp sin swing.
Årstabroarna är två parallellgående järnvägsbroar över Årstaviken i Stockholm och förbinder Årsta med Stockholms innerstad.

Kommunikation

Mycket bra kommunikationer med flertalet bussförbindelser. Tvärbanan trafikerar Alvik och Sickla Udde med pendeltåg vid Årstaberg som tar dig norr och söderut. Tunnelbana hittar du vid Gullmarsplan, grön linje med tre förbindelser samt flygbussar. Röd linje vid Liljeholmen Centrum.

Närservice

I närområdet finns pizzeria och mataffär och inom gångavstånd finns Årsta centrum med ett stort utbud av närservice i form av välsorterade matvarubutiker, apotek och bank samt ett flertal affärer, restauranger, caféer och gatukök.

Vid Gullmarsplan finns vårdcentral, barnavårdscentral, apotek blomafffär, bank, systembolag. Flera matställen som pizzerior,
kebab, sushi och ett par kvarterskrogar.

Större shoppingmöjligheter finns i Liljeholmen och Marievik som erbjuder 90 butiker i form av restauranger, butiker, apotek, systembolag och annan service. Där finns direktingång från ett nybyggt garage insprängt i berget med 900 parkeringsplatser samt ingång även från tunnelbanan.

Övrigt

HISTORIK
Vid gatunamnsättning i området har man främst använt namn från kategorin "sjöar och vikar", exempel på detta är Storsjövägen, Siljansvägen och Sandfjärdsgatan.
Stadsdelen Årsta har fått sitt namn efter Årsta gård som är belägen nära Årstaviken. Årsta ska, under 1200-talet ha ägts av Birger Jarl. Genom gifte har Årsta kommit i den Oxenstiernska ättens ägo där den blev kvar i över 150 år. En av de mest kända av Årstas ägare är Märta Helena Reenstierna, även kallad "Årstafrun". Vars man, ryttmästare Christian Henrik von Schnell köpt Årsta år 1771. Under tiden hon bodde i Årsta dokumenterade hon sitt liv i sina dagböcker som senare gavs ut som bok under namnet "Årstadagboken" och skildrade hon livet på gården och i trakten under åren 1793-1839.

Årsta centrum utformades av Uno Åhrén (sveriges förste professor i stadsbyggnadskonst och dåvarande direktör på riksbyggen) tillsammans med arkitekt bröderna Tore och Erik Ahlsén år 1946-1953.

Årsta/Enskede

Mäklare Årsta/Enskede

Låt oss se till att din bostadsaffär bär frukt - anlita våra mäklare i Årsta/Enskede redan idag.

Ring 46709815599 E-post [email protected]

Glasfibergatan 6, 12545 Älvsjö

Fri värdering, ja tack!

Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig.

Fri värdering

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.