Stockholm

Årstaberg

Stockholm - Årstaberg

Årstaberg är knytpunkten för kommunikationer i Årsta. Härifrån tar du dig runt i Stockholm med lätthet via pendeltåg, buss och tvärbana.

Årsta är en stadsdel i Söderort inom Stockholms kommun med cirka 17 000 invånare. Årsta centrum invigdes 1953 och ritades av arkitektbröderna Tore och Erik Ahlsén. Centrumet är unikt då det är Sveriges första planmässigt anlagda förortscentrum.

Årstaskogen sträcker sig hela vägen från Skanstullsbron till Årstabron och är ett populärt grönområde med strandpromenad om ca 7,5 kilometer och utsikt mot Södermalm och Årstaviken. Utmed den södra delen av Årstaviken finns badmöjligheter och fiske. I skogen finns koloniområden, båtklubbar och ett rikt djurliv.

I Årsta finns 12 kommunala förskolor, en fritidsgård samt Årstaskolan (årskurs F-9) och Skanskvarnsskolan (årskurs F-6).

Kommunikation

Alla tunnelbanans gröna linjer passerar Gullmarsplan varifrån buss 160 och 164 tar er till Årsta på ca 5 min. Tvärbanan som trafikerar Alvik-Sickla udde (via bl.a. Liljeholmen och Gullmarsplan) har flera hållplatser i Årsta. Pendeltåg via Årstaberg.

Närservice

Runt Årsta torg hittar du ett flertal butiker så som frisersalong, bageri, optiker, skomakare och lunchrestauranger. Mataffärerna ICA Supermarket och LIDL ligger på Årstavägen och på Hjälmarsvägen finner man Apoteket Uttern. Vid Gullmarsplan ligger systembolag och bank. Runt Globenområdet finns både Globen Köpcentrum med ett gediget utbud av butiker, caféer, livsmedelsaffärer, gym, restauranger, apotek samt arenor för evenemang. På Södermalm, en station bort från Gullmarsplan, finns ett stort utbud av kulturliv med shopping, barer, dans och restauranger.

Årsta/Enskede

Mäklare i Årsta/Enskede

Låt oss se till att din bostadsaffär bär frukt - anlita våra mäklare i Årsta/Enskede redan idag.

Ring 46709815599 E-post [email protected]

Glasfibergatan 6, 12545 Älvsjö

Fri värdering, ja tack!

Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig.