Uppsala

Mäklare Ekeby

Ekeby Ekeby [email protected] Svenska Mäklarhuset
Ekeby

Mäklare Ekeby

Ekeby är en stadsdel i västra Uppsala cirka 2 km från centrum belägen mellan Rickomberga, Flogsta, Eriksberg och Kungsgärdet. Ursprungligen var Ekeby en by i Bondkyrka socken.
Bostadsbebyggelsen i Ekeby består huvudsakligen av kedjehus och flerbostadshus byggda omkring 1980 och bostäderna på Nordengatan och Tartugatan byggda på 90-talet.
I Ekeby låg tidigare Ekeby bruk, en tegel- keramikindustri som anlades 1886 av det då nybildade Upsala-Ekeby AB. De gamla fabriksbyggnaderna vid Ekeby bruk finns kvar och hyser idag annan verksamhet, som ett konferenscenter, flera skolor, mindre industrier och detaljister. Gatunamnen i Ekeby är tematiskt uppkallade efter städer i Norden. Helsingforsgatan, Köpenhamnsgatan, Oslogatan, Nordengatan, Reykjaviksgatan, Tartugatan, Tavastehusgatan, Torshavnsgatan och Vänortsgatan.

Kommunikation

Goda kommunikationer med buss, från hållplats Ekebyhus kan du ta bl.a. ta buss 2, 5, 21 och några till.

Närservice

Det finns en Coop Nära-butik på Köpenhamnsgatan. Vid Ekeby Bruk finns bl.a. Friskis & svettis, vårdcentral och restauranger.

Övrigt

Bor du i Ekeby har du nära till naturområden. Hågadalen är en dal vid Håga. Dalen bildar, tillsammans med skogsområdet Nåsten, naturreservatet Hågadalen-Nåsten.
Genom Hågadalen rinner Hågaån. Här ligger också bronsåldersmonumentet Hågahögen. För den sportige finns stora fotbollsplaner mellan Ekeby och Eriksberg/Kungsgärdet.

Uppsala

Mäklare Uppsala

Låt oss se till att din bostadsaffär bär frukt - anlita våra mäklare i Uppsala redan idag.

Ring 4618222330 E-post [email protected]

Ringgatan 22, 75217 Uppsala

Fri värdering, ja tack!

Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig.

Fri värdering

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.