Sigtuna

Mäklare Märsta - Skepptuna

Märsta - Skepptuna Märsta - Skepptuna [email protected] Svenska Mäklarhuset
Märsta - Skepptuna

Mäklare Märsta - Skepptuna

Området utgjorde förr en egen kommun, innan den blev en del av storkommunen Märsta - numera Sigtuna Kommun.
Kulturrik jordbruksbygd med drygt 1 200 invånare. Bebyggelse som består av lantbruk och fristående villor - helt friliggande eller i mindre grupper av fastigheter.

Kommunikation

Regelbunden trafik
Buss 647 mellan Norrtälje och Rimbo, går längs väg 273 från Arlanda flygplats, via Lunda och Herresta in i Knivsta kommun.
Buss 531 mellan Upplands-Väsby och Bergby, trafikerar Lunda livs och Skepptuna bygdegård, en avgång/dag vardag och helgdag.
Upplands Lokaltrafik (UL) buss 806 mellan Knutby och Arlanda flygplats, går via Lunda kyrka. Avgångar sker en gång per timme, mot Arlanda via kl. 5.30 och kl. 6.30 från Arlanda.Trafikeras vissa avgångar
Buss 586 mellan Nederäng och Arlandagymnasiet, trafikeras endast skoldagar, en gång på morgonen och sedan tillbaka två gånger på eftermiddagen.
Huvudregeln för att få skolskjuts är att eleven är folkbokförd i Sigtuna kommun och bor inom skolans upptagningsområde, har ett gångvägs- eller cykelavstånd från närmaste skola, som beroende på elevens ålder, är längre än tre, fyra eller fem kilometer. Idag har kommunen avtal för bussresor med Knivsta Buss, Ellénius Buss samt SL buss och för bilresor med Taxi 020.
Landsbygdens gymnasieungdomar som bor längre än sex km från skolan har rätt till ett resekostnadsbidrag som uppgår till högst 1/30 av basbeloppet, idag 1 360 kr per månad. Detta belopp ska finansiera ett busskort och ett eventuellt bidrag till föräldrar som ordnar skolskjuts till bussen eller till skolan. Elever på Särgymnasiet har rätt till skolskjuts.

Närservice

Området rymmer Lunda Livs, en modern fullservicebutik i moderna fräscha lokaler, här finns även bensinpumpar. I området finns en aktiv bygdegårdsförening, hembygdsförening, idrottsförening och en mycket aktiv motorklubb. Närmast för övrig service har du till Gottröra men det är heller inte långt till Arlanda. Till Märsta är det ca 2 mil.
I området finns också mycket välorganiserad och väl omtyckt förskola, fritids, och skola från klass 1-6. För mer info - sök på Skepptuna på www.sigtuna.se

Övrigt

Skepptuna Kyrka har sitt ursprung från början av 1200-talet

Sigtuna

Mäklare Sigtuna

Låt oss se till att din bostadsaffär bär frukt - anlita våra mäklare i Sigtuna redan idag.

Ring 859114000 E-post [email protected]

Nymärsta gränd 6 2tr, 19521 Märsta

Fri värdering, ja tack!

Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig.

Fri värdering

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.