Österåker

Mäklare Österskär

Österskär Österskär [email protected] Svenska Mäklarhuset
Österskär

Mäklare Österskär

Österskär ligger på en kraftigt kuperad halvö mellan Tunaviken och Sätterfjärden nordväst om Trälhavet. Under 20- och 30-talet blev Österskär en populär sommarort för stockholmare och på 70-talet expanderade området, i dagsläget är hela halvön bebyggd. Här finns Österskärs Havsbad (i folkmun känd som Solbrännan) och Österskärs ångbåtsbrygga som stod klar 1912. Vid Österskärs havsbad finns även en populär restaurang, Solbrännan (se mer på www.solbrannan.se).

Båtplatser finns i närheten av huset och kan hyras av Trälhavets båtklubb eller Österskärs villaägarförening. Se mer på www.ovf.se.
Båtplatser i Tuna finns lediga genom www.tunahamn.se.

Genom medlemskap i Österskärs villaägarförening ÖVF kan man ansöka om båtplats på någon av föreningens många båtbryggor som finns runt halvön. Föreningen anordnar även traditionsenligt midsommarfirande vid strandängen som ligger vid Havsbadet.

Österskärsskolan är en liten och personlig skola med klasser från förskola till och med årskurs 6.

I Österskär finns ett flertal förskolor i olika former. Montessori. Personalkooperativ och Tärnan som är ett föräldrakooperativ med verksamhet i en villa på Norra åsvägen. Även kommunala alternativ finns

Kommunikation

Om man kommer med kollektivtrafik från Stockholms central tar man tunnelbanan,den röda linjen till Tekniska Högskolan. Vid Tekniska Högskolan byter man till Roslagsbanan och tåget mot Österskär, där man kliver av vid Österskär station. Gå vidare åt norr på Strandvägen och in på Österskärsvägen. Sväng höger in på Generalsvägen, gå ca 400 m och man är framme.
Kommer man med bil från Stockholm följer man Norrtäljeleden /E18 norrut. Sväng av mot Åkersberga/276 och följ vägen mor Österskär.

Närservice

Restaurang Solbrännan finns vid Havsbadet. Här serveras luncher och ala carte på kvällarna. Även populära grillkvällar sommartid.

Sjöräddningssällskapet har en räddningsstation vid havsbadet.

Österskärs vattensportklubb har klubblokal vid stranden med möjlighet till förvaring av kajak eller surfingbräda i huset. Se mer på www.osterskarsvk.se

Vid Österskärs station finns en klädbutik och en hudvårdssalong. Inom kort öppnar även ett konditori och en Sushi restaurang.

Åkersberga/Ljusterö/Roslagen

Mäklare Åkersberga/Ljusterö/Roslagen

Låt oss se till att din bostadsaffär bär frukt - anlita våra mäklare i Åkersberga/Ljusterö/Roslagen redan idag.

Ring 812350500 E-post [email protected]

Bergavägen 12B, 18430 Åkersberga

Fri värdering, ja tack!

Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig.

Fri värdering

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.