Stockholm

Mäklare Björkhagen/Hammarbyhöjden

Björkhagen/<wbr>Hammarbyhöjden Björkhagen/Hammarbyhöjden [email protected] Svenska Mäklarhuset
Björkhagen/Hammarbyhöjden

Mäklare Björkhagen/Hammarbyhöjden

Hammarbyhöjden - Björkhagen är kanske en av Stockholms populäraste närförorter och ligger med ett enastående läge invid Nackareservatet och endast 7 minuter med tunnelbanan till Stockholms innerstad. Området bebyggdes under 30 och 40-talet och kallas även den vita staden. Området är mycket lugnt, tryggt och beskrivs oftast som idyllisk med sin gröna omgivning och småstadskänsla.

I Hammarbyhöjdens centrum finner man det nödvändigaste som Coop matbutik, 7-eleven, sko & nyckelservice, gym, restauranger, bageri, café, kemtvätt, shushi, blomsterbutik, optiker, bankomat och kiosk. Flertalet skolor och dagis. Mindre centrum finner man även i Björkhagen med det nödvändigaste som matbutik mm.

Lampans Thaifood är en lokal klassiker med äkta Thailändsk mat. Restaurangen har ett gott rykte och folk från andra områden kommer ofta på besök. Café Bonne Femme är ett litet café på Malmövägen med fokus på bageri med fransk inriktning och trevlig uteservering på sommaren.

Hammarbyhöjden gränsar till Sveriges mest besökta friluftsområde. Nackareservatet är ett naturreservat och friluftsområde som ligger mellan sydöstra Stockholm, Skarpnäck, och Nacka kommun. Området är mycket uppskattat med typisk Södertörnsnatur, sjöar som Källtorpssjön och Söderbysjön som används för både bad och skridskoåkning. I området börjar Sörmlandsleden och där finns friluftgården Hellasgården och Björkhagens GKs 9-håls golfbana. Inom området finns ett väl utbyggt system av cykel- och promenadvägar, löparspår samt skidspår. Motortrafik är förbjuden. Det finns ca 30 km vandringsleder, två el-ljusspår, tre friluftsbad (ett vid Söderbysjön och två vid Källtorpssjön). I samtliga sjöar är sportfiske med fiskekort tillåtet. Årligen besöks Nackareservatet av 1,5 miljoner människor.

Nytorps gärde är ett gräsfält som till största delen ligger inom stadsdelen Kärrtorp. Mindre delar av fältet ligger inom stadsdelarna Hammarbyhöjden, Björkhagen och Gamla Enskede. Nytorps gärde är ett omtyckt strövområde och är en viktig grön kil för de boende. På gärdet finns även Nytorps bollplan, Nytorpsbadet ett friluftsbassängbad och ett mindre skogsparti. På Nytorps gärde arrangeras varje år ett stort valborgsfirande. Valborgsfirandet har en lång historia av olika arrangörer men sköts sedan 2004 av Kärrtorps scoutkår.

Från Hammarbyhöjden är det gångavstånd till Hammarbybacken. Här kan man utöva aktiviteter oavsett årstid, t.ex. åka skidor på vintern och downhill på sommaren.

Norr om Hammarbyhöjden ligger Hammarby Sjöstad, en ny stadsdel som vuxit fram under 2000-talet. Här finns det härliga bryggor som man kan tillbringa på under sommarhalvåret och gott om trevliga restauranger. På andra sidan Nackareservatet, också gångavstånd från Hammarbyhöjden, ligger Sickla. I Sickla köpkvarter finns ett stort utbud av butiker, restauranger, mataffärer m.m. Här finns även en SF-biograf.

Kommunikation

Kommunikationerna är suveräna med tunnelbanans gröna linje som trafikerar Skarpnäck - Hässelby. Byte vid Skärmarbrink alt Gullmarsplan för grön linje mot Farsta och Hagsätra. 7 minuters restid från Björkhagen/Hammarbyhöjden till Södermalm samt 11 minuter till central stationen.

Vid Gullmarsplan hittar man Tvärbanan som trafikerar Hammarby Sjöstad Sickla Udde och mot Årstaberg, Liljeholmen, Gröndal och byte vid Alvik mot Sundbyberg och Solna.

Vid Årstaberg har man även Pendeltåget som trafikerar Nynäshamn och Södertälje söderut samt Bålsta och Märsta norrgående.

Vid Gullmarsplan har man även bussterminal med flertalet busslinjer som trafikerar övriga delar av Stockholm.

Närservice

Johanneshov

Mäklare Johanneshov

Låt oss se till att din bostadsaffär bär frukt - anlita våra mäklare i Johanneshov redan idag.

Ring 86000320 E-post [email protected]

Finn Malmgrens väg 9, 12138 Johanneshov

Fri värdering, ja tack!

Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig.

Fri värdering

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.