Ekerö

Mäklare Ekerö / Stenhamra

Ekerö /<wbr> Stenhamra Ekerö / Stenhamra [email protected] Svenska Mäklarhuset
Ekerö / Stenhamra

Mäklare Ekerö / Stenhamra

Stenhamra ligger på historisk mark med anor från vikingatiden, men namnet kommer från den stenhuggning som bedrevs här tidigare. Stockholms stad köpte 1884 granitberget där stenbrottet ligger, och fram till 1919 var Stenhamra Stockholms stads största stenhuggeri och leverantör av gatsten.
Den dramatiska miljön har sedan stenbrytningen avvecklats varit inspelningsplats för filmer som Bröderna Lejonhjärta och Pippi Långstrump.

I Stenhamra hittar du också vackra ekskogar och ängar och kan njuta av närheten till vattnet, Mälaren är aldrig långt bort.
Här finns också ridstall, badplatser och promenadvägar och i centrala Stenhamra finns skolor, restauranger, gym, vårdcentral, frisörsalong, bollplaner och mycket mer. På promenadavstånd finns den stora välsorterade butiken Coop Konsum Stenhamra, med generösa öppettider.

Kommunikation

Kommunikationen från Stenhamra är god med ett flertal busslinjer in till Brommaplan. Från Stenhamra går busslinjerna 316, 317, 336, 176 samt nattbussen 396. Att åka kommunalt från Stenhamra till Brommaplan tar ca 30 minuter.

Från Ekerö går numera dagliga förbindelser med pendelbåt in till stan. Från Ekerö finns även en båtförbindelse vid Jungfrusund över till Slagsta i Botkyrka kommun. Därifrån är det sedan lätt att komma ut på E4:an.

Gång- och cykelbana finns tillgängligt hela vägen in till Brommaplan.

Närservice

Det finns ett flertal förskolor och daghem att välja mellan i Stenhamra. Här finns även Stenhamraskolan med årskurs 1-6 samt Uppgårdsskolan med årskurs 7-9.

Östermalm/Gärdet

Mäklare Östermalm/Gärdet

Låt oss se till att din bostadsaffär bär frukt - anlita våra mäklare i Östermalm/Gärdet redan idag.

Ring 46812033555 E-post [email protected]

Östermalmstorg 1, 11442 Stockholm

Fri värdering, ja tack!

Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig.

Fri värdering

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.