Lidingö

Mäklare Larsberg

Larsberg Larsberg [email protected] Svenska Mäklarhuset
Larsberg

Mäklare Larsberg

Larsberg är ett centralt beläget område på Lidingö. Här har du promenadavstånd till det mesta - både närservice, vacker natur och bra kommunikationer. I närområdet finns flertalet förskolor och skolor. Du hittar också flera stora mataffärer och Lidingö sjukhus i närheten och för dig som gillar att röra på dig så har du både simhall, ishall och flera träningscenter på gångavstånd. Namnet Larsberg har sitt ursprung i bergssträckningen Larsberg, uppkallad efter fabrikören Lars Fresk (1758-1830) som ägde Elfviks gård och som utgör den södra delen av Larsbergs bostadsområde gränsande mot Lilla Värtan. Lars Fresk var en av Lidingös tidiga framstående entreprenörer och drev ett kombinerat jordbruk och en textilindustri ute vid Elfviks gård. Han var en av initiativtagarna till att en bro skulle byggas mellan Lidingö och fastlandet som ersättning för den tidigare roddfärja som fanns mellan Torsvik och Ropsten, för att förbättra kommunikationerna med Stockholm.

Kommunikation

Från Larsberg tar du dig enkelt dit du vill med buss, tåg, bil eller varför inte båt. Med Lidingöbanan, som stannar vid Larsbergs station, når du Ropsten på ca 15 minuter, där du sedan tar dig vidare med tunnelbana eller buss. Med buss kan du resa till och från Larsberg under hela dygnet och med bil tar du dig enkelt från området, över Lidingöbron och vidare till Stockholm och de stora motorlederna. För att utnyttja det härliga sjöläget och Stockholms vattenvägar så finns det en båtlinje som idag går mellan det angränsande området Dalénum, Nacka och Nybrokajen.

Närservice

I närområdet hittar du förutom välsorterade ICA Kvantum som ligger granne med fastigheten också bank, blomaffär, frisör, skönhetssalong, apotek och ett konditori. Larsbergs centrum och park håller på att rustas upp och här hittar du både träningscenter och hälsocenter. Intill Larsberg ligger det angränsande området Dalénum, som är en helt ny stadsdel på Lidingö där det planeras för ca 1000 lägenheter och all tänkbar service samt en vacker strandpromenad och badstrand. I området finns mycket bra barnomsorg, både i form av förskola och dagbarnvårdare. I närheten finns även flera skolor för alla åldrar. För barn från förskoleklass och upp till sjätte klass finns Larsbergs skola, Lilla Högsätra skola, Albatross Montessoriskola. För äldre elever finns Högsätraskolan alternativt den privata Futuraskolan, belägen i Aga. Du hittar också Christinaskolan som erbjuder plats för barn från förskoleklass upp till sjätte klass och drivs i privat regi.

Parkering

Möjlighet till parkering i närområdet. Även möjlighet att hyra plats i närliggande varmgarage.

Lidingö

Mäklare Lidingö

Låt oss se till att din bostadsaffär bär frukt - anlita våra mäklare i Lidingö redan idag.

Ring 46856208300 E-post [email protected]

Pyrolavägen 3, 18160 Lidingö

Fri värdering, ja tack!

Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig.

Fri värdering

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.