Grekland Rhodos

Mäklare Aegina

Aegina Aegina [email protected] Svenska Mäklarhuset
Aegina

Mäklare Aegina

Egina (även Aegina och Aigina) är en ö i Grekland, strax utanför Aten.

Egina är beläget cirka 25 kilometer utanför Aten och är en bergig ö på cirka 77 km². Huvudorten kallas för Egina stad och ligger på öns västra kust och den har under de senaste åren fått en allt större hamn och blivit ett omtyckt turistmål - inte minst av atenarna själva. Invånarantalet är cirka 12 000 och de flesta bor i huvudorten. Egina är främst känd för sin odling av pistaschnötter, och pistasch från Egina anses vara den bästa i hela Grekland. Det är också möjligt att filosofen Platon föddes på ön.

På öns nordöstra sida ovanför den lilla staden Agia Marina ligger Afaiatemplet som är ett av de största och bäst bevarade templen från sin tid. Det är också till Agia Marina som de flesta turister kommer, då det är här som de flesta hotell och de bästa stränderna ligger.

Kommunikation

Flygbåtsfärjor från Pireus tar bara fyrtio minuter att nå Egina; den vanliga färjan tar ungefär en timme, med biljettpriser för vuxna inom 4–15 euro . Det finns regelbundna busstrafik från Aegina stad till destinationer över hela ön som Agia Marina . Portes är en fiskeby på östkusten.

Grekland Rhodos

Mäklare Grekland Rhodos

Låt oss se till att din bostadsaffär bär frukt - anlita våra mäklare i Grekland Rhodos redan idag.

Ring 46704764185 E-post [email protected]

Grigoriou Lampraki 8, 85100 Rhodos

Fri värdering, ja tack!

Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig.

Fri värdering

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.