Helsingborg

Olympia

Helsingborg - Olympia

Olympia är en stadsdel i Helsingborg som ligger runt idrottsparken Olympia, som också givit stadsdelen dess namn.
Bostadsområdet kring Fågelkvarteren, i den västra delen, med sina stadsvillor i jugend är de delar som mest förknippas med stadsdelen. Olympia sträcker sig dock över ett större område och inkluderar då även flerbostadsbebyggelser och villor öster om Stenbocksgatan. Gatustrukturen präglas på flera ställen av stadens historia, främst genom S:t Peders gata, Östra Vallgatan och Södra Vallgatan, vilka formats av vallgraven runt stadens befästningsverk från 1600-talet.
Bebyggelsen omges av grönska på flera sätt. Strax väster om stadsdelen ligger parken Slottshagen, som omger det medeltida befästningstornet Kärnan, och som måste ses som den mest lättillgängliga större parken i området. För sport och rekreation finns det stora Olympiafältet kring fotbollsarenan med löparslingor och fotbollsplaner. I närheten finns även Fredriksdals friluftsmuseum, men som dock kräver inträde för att utnyttja.

Kommunikation

Centrum finns på promenadavstånd men även bussförbindelserna till centrum och övriga stadsdelar fungerar mycket bra.

Närservice

I området hittar du Helsingborgs lasarett som är ett av Region Skånes fyra specialiserade akutsjukhus. Här finns även både grundskolor och gymnasieskolorna Slottsvångsskolan, Olympiaskolan, Nicolaiskolan och Tycho Braheskolan.

Helsingborg

Mäklare i Helsingborg

Låt oss se till att din bostadsaffär bär frukt - anlita våra mäklare i Helsingborg redan idag.

Ring 4642-610 25 20 E-post [email protected]

Grepgatan 44, 25448 Helsingborg

Fri värdering, ja tack!

Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig.