Stockholm

Älvsjö Örby Slott

Stockholm - Älvsjö Örby Slott

Välkommen till trivsamma och attraktiva Örby Slott som är en stadsdel i Stockholms södra förorter och gränsar till bl.a. Älvsjö, Liseberg, Östberga och Örby. Örby Slott är en av de äldsta boplatserna i Stockholms söderort. Redan i mitten av 1600-talet byggdes Örby Slott och i början av 1900-talet, när Örby Slott sålde mark började området bebyggas och växa till det charmiga villaområde med inslag av radhus och flerfamiljshus som det är idag. Området har inget direkt centrum utan de flesta affärer och restauranger ligger på andra sidan Huddingevägen utefter Gamla Huddingevägen och kan sägas utgöra Örbys huvudgata. I närheten ligger också populära Älvsjöbadet som är ett av Stockholms äldsta utomhusbad. I närområdet ligger Sjöängsskolan som erbjuder årskurs 1-9 samt förskoleklasser. I Högdalen centrum en bit bort ligger en populär bad-, bowling- och simhall. Genom Örby IS kan man spela fotboll, innebandy och ishockey.

Kommunikation

I närområdet finns ett antal busslinjer bl.a. 144 som går mellan Gullmarsplan och Fruängen. Den går via Älvsjö station som är en stor knutpunkt för både pendeltåg och buss. Med pendeltåg kommer du till Stockholm central på ca 10 minuter. Med bil tar du dig med lätthet till de lite större vägarna Huddingevägen, Örbyleden, Magelungsvägen och E4/E20.

Närservice

Förutom det lite mindre utbud som finns i Örby så ligger Älvsjö centrum på bekvämt avstånd. Där finns bl.a. ett flertal affärer, restauranger, caféer samt även apotek och banker. Med bil tar du dig till WiLLY:S stormarknad vid Stockholms mässan på några minuter och på ytterligare ca 10 minuter till Kungens Kurva som erbjuder allt du kan tänka dig

Parkering

Fri datumparkering på gatorna i området.

Hägersten/ Liljeholmen

Mäklare i Hägersten/ Liljeholmen

Låt oss se till att din bostadsaffär bär frukt - anlita våra mäklare i Hägersten/ Liljeholmen redan idag.

Ring 859905200 E-post [email protected]

Tellusborgsvägen 69, 12629 Hägersten

Fri värdering, ja tack!

Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig.