Stockholm

Mäklare Älvsjö Liseberg/Örby Slott

Älvsjö Liseberg/<wbr>Örby Slott Älvsjö Liseberg/Örby Slott [email protected] Svenska Mäklarhuset
Älvsjö Liseberg/Örby Slott

Mäklare Älvsjö Liseberg/Örby Slott

Liseberg och Örby slott är Älvsjös östra stadsdelar inom Stockholms kommun. Området bildades 1934 och har varit bebyggt betydligt längre än så med sitt läge intill Gamla Göta Landsväg, en medeltida landsväg mellan Stockholm och Götaland. Liseberg tillhörde tidigare Västberga gård, Liseberg var namnet på ett torp som från 1778 låg vid nuvarande Jultomtestigen 13-15, några byggnader finns ännu kvar vid Lisebergsvägen 118.

Örby Slott karaktäriseras av sin vackra park med pampiga Örby Slott på ena sidan av parken (idag Vietnamns ambassad). Slottet byggdes ca 1674 och flankeras av två flygelpaviljonger mot gårdssidan. Väster om slottet anlades vid uppförandet en barockträdgård med bland annat häckar, dammar och alléer. Trädgården räckte ända ner till den dåvarande Kyrksjön, ungefär där Stockholmsmässan nu ligger. På andra sidan av parken ligger Sjöängsskolan.

Kommunikation

Det finns två busslinjer i närområdet. Närmast ligger 144:ans hållplats, som tar dig till pendeltågsstationen i Älvsjö eller tunnelbanestationen vid Gullmarsplan alt Fruängen, där ett stort antal bussar till andra delar av Stockholm ansluter. På kort promenadavstånd ligger även linje 165, för vidare anslutning till tunnelbanan i Liljeholmen eller Högdalen (vidare till Farsta). Med bil tar det ca 10 minuter in till City.

Närservice

I Örby slott finns några närbutiker som kiosk, frisör mm. Det är också enkelt att korsa Huddingevägen till Örby som har ett Hemköp. Närmaste centrum är i Älvsjö och ligger på promenadavstånd. Här finns det bl a mataffärer, konditorier, restauranger, banker, butiker, apotek och bibliotek.
Det finns flera förskolor i närheten och den närmaste skolan är Sjöängsskolan, åk F-9.
Det finns också gott om fritidssysselsättningar i närområdet, bl a bollplan, idrottsplats, isbana, idrottshall och fina friluftsbad.

Parkering

Det finns gratis datumparkering på gatorna i området,

Övrigt

# 4 förskolor och 1 grundskola

Barnvänligt område med gott om både förskolor, skolor som många lekparker.

# Blandad bebyggelse med både villor, radhus och lägenheter.

Omtyckta och lugna kvarter nära både service och kommunikationer.

Älvsjö/Bandhagen

Mäklare Älvsjö/Bandhagen

Låt oss se till att din bostadsaffär bär frukt - anlita våra mäklare i Älvsjö/Bandhagen redan idag.

Ring 46812013250 E-post [email protected]

Glasfibergatan 6, 12545 Älvsjö

Fri värdering, ja tack!

Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig.

Fri värdering

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.