Nacka

Mäklare Fannydalsplatån

Fannydalsplatån Fannydalsplatån info@svenskamaklarhuset.se Svenska Mäklarhuset

Mäklare Fannydalsplatån

Fannydalsplatån ligger i utkanten av Lillängen / Storängen lite på höjden. Ett mindre mycket populärt område med närhet till Järlasjön och de gamla uppvuxna villaområdena. Området består i huvudsak av radhus men med några enstaka friliggande villor. Radhusen byggdes i slutet av 50-talet.

Kommunikation

Saltsjöbanan trafikerar Slussen - Saltsjöbaden. Stationen närmast Fannydalsplatån är hpl. Storängen och restiden är ca. 12 minuter sedan är det bara några minuters promenad upp till Fannydalsplatån. Vill man åka buss så är det flera linjer som passerar Nacka. Då kliver man av vid Långsjöstrand och får promenera ca 1 km.

Närservice

FÖRSKOLOR OCH SKOLOR:
Det finns flera olika förskolor, grundskolor och gymnasium i Nacka, såväl kommunala som friskolor. Närmast för Fannydalsplatån blir Storängen och Nacka Forum. Se mer på Nacka Kommuns hemsida. www.nacka.se

SHOPPING:
Är man road av shopping så är Fannydalsplatån perfekt beläget nära två stora handelsområden; FORUM NACKA, som ligger på gångavstånd, har förvandlats till ett köpcentrum med ett 70-tal nya butiker och restauranger. I nya Forum Nacka finns nu en modern mötesplats med shopping som huvudingrediens. Närmare Stockholm ligger SICKLA KÖPKVARTER som bjuder bland annat på restauranger, caféer, inredningsstråk, systembolag, livsmedelsbutik, apotek samt vårdcentral. Här finns Sickla Galleria med Åhléns samt ca 30 butiker med fokus på mode. S.A.T.S Gym, biopalatset Sickla och Dieselverkstaden med bibliotek, konsthall, teater, konserter och klätterverkstad erbjuder stimulans för kropp och själ. Imperial Lanes med bowling och servering har flyttat in i fräscha lokaler.

Övrigt

FRITID
I Nacka finns det gott om orörd natur. Här finns flera naturreservat som erbjuder härliga strövområden och utflyktsmål med varierande aktiviteter. Endast några minuter bort ligger Långsjöns Naturreservat.
Långsjön är ett av Nackas mindre naturreservat och ligger centralt - mitt i Nacka. Längs lugna promenaden som går invid Långsjöns strand finns bänkar och många härliga gläntor där du kan njuta av naturen på det sätt som du själv vill. Här samsas motionslöpare med småbarnsfamiljer på upptäcksfärd. Längs stigen finns en liten anlagd sandstrand lär barnen kan gräva i sanden och många härliga klippor för klippbad. Stranden, som ligger i norra delen nära Ekängen, har toalett samt ett räcke att hålla sig i när man går ner i vattnet.
Har du hund kan du göra en avstickare till den inhägnade hundrastgården nedanför Blomsterlandet. Sommartid blommar vita, gula och röda näckrosor i den näringsrika sjön. Ett reningsverk tar hand om det dagvatten rom rinner från de intilliggande vägarna.
Området är helt omslutet av bostadsbebyggelse och mycket välbesökt.

Närheten till vattnet bidrar till mängder av aktiviteter som bad, fiske, segling eller en tur med kajaken sommartid. Vintertid och skidåkning finns bland annat i Velamsund och Nackareservatet med fina skidspår och önskar man åka utför ligger Hammarbybacken inte så långt bort.

Nacka/Saltsjö-Boo

Mäklare Nacka/Saltsjö-Boo

Låt oss se till att din bostadsaffär bär frukt - anlita våra mäklare i Nacka/Saltsjö-Boo redan idag.

Ring 4687150980 E-post nacka@smh.se

Orminge Centrum, 13230 Saltsjö-Boo

Fri värdering, ja tack!

Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig.

Fri värdering

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.