Stockholm

Mäklare Bällsta

 Bällsta Bällsta info@svenskamaklarhuset.se Svenska Mäklarhuset

Mäklare Bällsta

HISTORIA
Bällsta Villastad bildades genom en första ägostyckning av Bällsta gård 1905-08. Detta skedde på privat initiativ, och det kom att dröja till 1938 innan Stockholms stad inköpte den resterande delen av egendomen. Området bebyggdes sedan som ett småstugeområde.

Bebyggelsen domineras idag av små trähus i en trädgårdsstad uppförda på 1940-talet. I Bällsta uppfördes totalt ca 200 stugor genom självbyggeri i stadens regi, vilket innebar att stugägarna själva byggde sin stuga. Materialet och instruktionerna tillhandahölls av Stockholms stads småstugebyrå. Här finns också 20 stugor som såldes färdigbyggda. De flesta husen i området är enplansstugor.

Husen ligger regelbundet placerade med långsidorna längs gatan. Stadsplanen är strikt, med långa raka gator. Fasadmaterialet är träpanel med locklist och taken hade ursprungligen rött lertegel. Trädgårdarna och planteringarna längs gatorna är viktiga inslag i miljön. Eftersom tomterna är mindre än 1000 m² har de inte styckats och området har därför behållit sin karaktär. I Stockholms översiktsplan är Bällsta redovisat som värdefull kulturmiljö.

I stadsdelen ligger travbanan Solvalla, invigd 1927.

Kommunikation

Kommunikation genom buss 112 som frekvent går till Alvik och Spånga, för mer info se www.sl.se.
Gångavstånd till Rissnes tunnelbanestation.

Närservice

Bromma Blocks i Bromma och Signalfabriken i Sundbyberg, som erbjuder både shoppingcentrum för kläder och övrig shopping, Systembolaget och mataffärer, ligger inte långt ifrån Bällsta och dit går smidigt och enkelt att ta sig med bil, cykel eller buss. Även Blomsterlandet ligger i närheten. I Spånga centrum finns flera mataffärer och diverse småhandlare. Ett antal pubar och restauranger ligger även här. Hemköp ligger i Rissne centrum precis intill tunnelbanan och åt andra hållet mot Islandstorget ligger ICA Supermarket.

Bromma

Mäklare Bromma

Låt oss se till att din bostadsaffär bär frukt - anlita våra mäklare i Bromma redan idag.

Ring 08-36 38 40 E-post bromma@smh.se

Bällstavägen 56, 16872 Bromma

Fri värdering, ja tack!

Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig.

Fri värdering

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.