Nacka

Mäklare Kummelnäs

Kummelnäs Kummelnäs [email protected] Svenska Mäklarhuset
Kummelnäs

Mäklare Kummelnäs

I natursköna Kummelnäs bor man i rofylld skärgårdsmiljö endast 20 minuter från stan. På sommaren erbjuds flera badmöjligheter och man bor endast en kort promenad ner till bryggor och badplats vid bland annat Kummelnäs inre brygga. Föredrar man lite varmare badvatten är det nära till trevligt insjöbad i Sågsjön. Här finns fantastiska strövområden och inbjudande natur.

Kummelnäs är indelat i två områden och varje fastighet tillhör en fastighetsägareförening och vägförening. Dessa är Kummelnäs Västra Fastighetsägarförening, Östra Kummelnäs Fastighetsägarförening och Kummelnäs Vägförening.

Riset och Vikingshill har även de motsvarande föreningar. De olika föreningarna har ett bra samarbete och vid högtider hålls gemensamma sammankomster.

Området ligger idylliskt nära flera naturområden med mysiga badsjöar och badplatser, lättillgängliga till fots eller på cykel. På Lagnövägen ca 10 minuter med bil finns Nacka golfklubb med sin 18-hålsbana.

FÖRSKOLOR OCH SKOLOR
Kummelnäs förskola ligger på Kummelnäsvägen 81 och på Bågvägen ligger Waldorfförskolan Kummelnäs Barnträdgård.

Mot Vikingshill ligger populära Backeboskolan som är en F-6 skola. Den ligger på en stor naturtomt med utsikt över Höggarnsfjärden. Skolan startades 1993 och är en friskola som arbetar med Levande Verkstad (LV) som pedagogisk metod för att levandegöra och befästa kunskaper hos eleverna. Ett kommunalt alternativ är Sågtorpsskolan som ligger invid Boo Kyrka. Den är också en F-6 skola. För de större eleverna finns Myrsjöskolan som ligger nära Orminge Centrum.

Läs mer på Nacka kommuns hemsida www.nacka.se.

SERVICE
Orminge Centrum - den solklara mittpunkten på Boo-ön. Där finns bland annat mataffärer, apotek, postservice, bibliotek, skönhetsvård, restauranger, café, systembolag, frisörer, banker och butiker.

I Orminge Hus bredvid Centrum finns bland annat tandläkare, vårdcentral, BVC, MVC och Friskis & Svettis.

Busslinjer som trafikerar Kummelnäs/Vikingshill är 421 och 441. Från Risets- eller Hasseluddens brygga har man möjlighet att båtpendla till Strömkajen. Ett mycket trevlig och uppskattat alternativ. Se www.sl.se för tidtabell.

Nacka/Saltsjö-Boo

Mäklare Nacka/Saltsjö-Boo

Låt oss se till att din bostadsaffär bär frukt - anlita våra mäklare i Nacka/Saltsjö-Boo redan idag.

Ring 4687150980 E-post [email protected]

Orminge Centrum, 13230 Saltsjö-Boo

Fri värdering, ja tack!

Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig.

Fri värdering

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.