Stockholm

Mäklare Älvsjö Långbro

Älvsjö Långbro Älvsjö Långbro [email protected] Svenska Mäklarhuset
Älvsjö Långbro

Mäklare Älvsjö Långbro

Långbro är en sann idyll med blandad bebyggelse, grönskande trädgårdar, parkområden och slingrande vägar, beläget ca 1 mil söder om Stockholm city och tillhörande stadsdelen Älvsjö. Områdets namn härstammar från 1700-talsgården Långbro Gård som omfattade stora markområden i nuvarande södra Älvsjö. Vid sekelskiftet 1900 inleddes avstyckning av tomter för det som skulle bli samhällsbildningen Långbrodal. År 1908 började man bebygga områdena närmare gården och därmed bildades Långbro villasamhälle, samtidigt som mark avsattes för byggandet av anrika Långbro sjukhus. Fram till 30-talet var området tämligen glest bebyggt, men i mitten av 40-talet tog tillväxten vid till följd av att småstugebyrån (SMÅA) började exploatera lediga markområden. År 1943 byggdes den första småstugan och fram till slutet av 40-talet byggdes 878 st småstugor i området, dessa småstugor uppfördes som självbyggeri med fabriksfärdiga huselement.
En kort promenad bort breder en grön oas ut sig, Långbro Park, ett f.d skogsområde som i början av 1900-talet genomgick en förvandling för att utvecklas till ett av Stockholms vackraste parkområden för rehabilitering av de 640 patienter som sekelskiftesbyggnaderna en gång i tiden huserade. Området har idag ett stort kulturhistoriskt värde, såväl byggnaderna som parken.

Kommunikation

I Långbros närhet ligger Älvsjö Centrum som är en knutpunkt när det gäller kommunala färdmedel. Med pendeltåg tar det bara ca 10 minuter till Stockholms Central. Bland ett flertal busslinjer som trafikerar Älvsjö Centrum kan nämnas buss 144 som ansluter till T-banans röda linje i Fruängen samt T-banans gröna linje vid Gullmarsplan.

Närservice

Älvsjö centrum är huvudortens centrum. Här finns ett stort utbud av det mesta man kan önska sig i vardagen, såsom bl.a. vårdcentral, apotek, bank, bibliotek, restauranger, inredning, florist, frisör och konditori. Veckans storhandling kan man med fördel göra på en välsorterad WiLLY:S-butik invid Stockholmsmässan eller i en Coop Forum-butik i Västberga. Det finns även en välsorterad ICA-butik längs Svartlösavägen och bra service i Fruängen Centrum.

I Långbro finns flera omtyckta skolor och förskolor, bla. Johan Skyttes skola (F-9) och Långbrodalsskolan (F-6).

Övrigt

# Lekparker
Här finns gott om fina lekparker för områdets alla barn.

# Långbro
Långbro gård har givit namn åt stadsdelen Långbro, centralt placerat mitt i Älvsjö. Herrgården har sina anor från senare delen av 1400-talet och var säteri redan under slutet av 1500-talet. Här bor du nära Långbro Park, Älvsjö C, Älvsjöskogen och Långsjöbadet.

>Det här är verkligen ett levande område och jag är glad att mina barn får växa upp här precis som jag själv gjort en gång i tiden.
Lokalbo

Älvsjö/Bandhagen

Mäklare Älvsjö/Bandhagen

Låt oss se till att din bostadsaffär bär frukt - anlita våra mäklare i Älvsjö/Bandhagen redan idag.

Ring 46812013250 E-post [email protected]

Glasfibergatan 6, 12545 Älvsjö

Fri värdering, ja tack!

Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig.

Fri värdering

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.