Alla nyheter

Öka värdet på din bostad med styling

Ta bort personliga saker, köp hem fina tvålar och snittblommor. Glöm inte att se över ytskikten och städningen, det är Svenska Mäklarhusets tips till dig som vill styla din bostad själv innan försäljning.

Ta bort personliga saker och bilder

Steg ett är att rensa bort privata och överflödiga saker. Familjefotografier, kvitton, tandborstar, ytterkläder och hundkoppel – allt ska bort. Tanken bakom detta är att spekulanterna ska känna att de kommer in i sitt framtida hem, de ska kunna föreställa sig hur det faktiskt är att bo i bostaden. Tänk på att man lätt blir hemmablind, rensa gärna bort mer än du tror är nödvändigt, men låt inte bostaden kännas kal och tom. En storstädning kan göra under för stylingen, så se till att ditt hem är nystädat på visningsdagen.

Se över ytskikten

Ett enkelt knep för att få så mycket som möjligt för din lägenhet kan vara att se över ytskikten. Är det spikhål och avskavd tapet? Måla om! Är det gamla fondväggar i olika 90-talsfärger? Måla om! Att måla om i en ljus färg, såsom vitt eller ljusgrått, kan göra att hela intrycket av bostaden förändras. Ljust och luftigt är känslan vi vill åt. Ett annat tips är att se över ytskikten i köket. Ibland kan det vara värt att lacka om skåpluckor i en neutral ton eller att byta ut bänkskivan. Och du vet väl om att en renovering kan vara avdragsgill efter försäljningen?

Fina golv

Har du fina golv? Visa dem! Var inte rädd för att plocka bort en matta eller två.

Växter och snittblommor

För att få till den sista touchen gäller det att se över växterna. Se till att det finns en bukett med färska snittblommor i varje rum, exempelvis på soffbordet, matbordet eller på en byrå. Ett tips kan även vara att ha snittblommor i badrummet eller på toaletten vilket ger en fräsch känsla. Glöm inte att köpa hem fina tvålar till badrummet, det ger en lyxigt intryck på objektsbilderna. Se även över krukväxterna – satsa på gröna växter, till exempel palmer och olika fikusar. Se även till att krukorna har en neutral färg och att de passar ihop.

Textilier

Ett gäng nya kuddar och en pläd i soffan kan göra stor skillnad. Eller varför inte ett nytt överkast till sängen? Försök att hålla textilierna i samma färgskala för en enhetlig stil.

Stilleben

Ett knep kan vara att skapa små stilleben runt omkring i bostaden. Lyft fram dina allra finaste ting, till exempel kan ett par udda ljusstakar tillsammans med en blomma och tavla göra stor skillnad för känslan i rummet. Låt inte väggarna gapa tomma, men låt det heller inte bli för mycket.

Vill du veta mer? Kontakta Charlotta Sandell för mer information om hur du kan få hjälp med styling av ditt hem.