Kastanjegatan 5E Hindby
Hindby

Kastanjegatan 5E

Härligt yteffektiv trea med balkong i ljuvligt västerläge!

BUDGIVNING PÅGÅR

Härligt yteffektiv trea med balkong i ljuvligt västerläge!

Kastanjegatan 5E Kastanjegatan 5E [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • utgångspris: 1 995 000 kr
  • Boarea: 88 kvm föreningens information
  • Antal rum: 3 rum
  • Våning: 2 av 3, hiss finns
  • Avgift: 4 994 kr inkl värme, va. (En obligatoriskt avgift för bredbandet tillkommer med 250kr/mån)
  • Förening: BRF Fjällrutan
  • Byggnadsår: 1991
  • Område: Hindby, Malmö
Högsta BUD

1 800 000 kr

På webbplatsen redovisas normalt alla inkomna bud. Undantagsvis kan det förekomma att säljaren beslutar att ett visst bud inte ska redovisas på webbplatsen. Du kan alltid vända dig till mäklaren för att få information om samtliga bud. Samtliga bud noteras också i den budgivningslista som mäklaren enligt lag ska upprätta och överlämna till köpare och säljare.

Visa mer

Visningar

26 Mar 12:00 - 12:30
Bokad visning, vänligen boka via hemsidan. Varmt välkommen!
Ansvarig mäklare

Claudia Hamington

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Kastanjegatan 5E

Det är med stor glädje som vi nu presenterar denna synnerligen väldisponerade bostad om 88 kvadrat, bekvämt belägen i naturskönt område på andra våningen med hiss från markplan. Interiört finns gedigna sällskapsytor som, ett modernt kök i passande ljusgrå ton med plats för matplats och goda arbetsytor. Härifrån når man även den västervända mysiga balkongen för att avnjuta eftermiddagssolen ifrån. Addera därtill ett stort anslutande vardagsrum med ljusbringande fönsterpartier och gott om plats för det större möblemanget, stort och helkaklat badrum med badkar samt två sovrum varav ett av sovrummen har en egen ingång till en rymlig walk-in-closet. Ekparkett är golvtemat i stora delar av bostaden med undantag från ett mörkare golv i hallen samtidigt som ljuset dansar in från stora fönsterpartier i den väldigt väldisponerade planlösningen.

Här bor du praktiskt och väldigt nära Ica Maxi, skolor och utmärkta kommunikationer med såväl inre som yttre ringvägen inom räckhåll samt bra bussförbindelser runt hörnet. Med tvättstugan i samma trapp, samt med hiss från markplan blir denna lägenhet fullständigt optimal.
Passa på att säkra ett familjevänligt boende mitt bland lugna villakvarter där allt man kan önska sig finns i närområdet. Varmt välkomna på visning!

Hall

Innanför dörren möts vi av ett härligt ljusinsläpp och plats för hatthylla och goda avhängningsmöjligheter. På golvet ligger ett snyggt mörkt laminatgolv som bryts av mot vita väggar. Längre fram till hallen finner vi även en stor klädkammare/förråd med ypperliga förvaringsmöjligheter.

Kök

Rakt in till vänster finner ni köket och matplatsen där man med enkelhet kan möblera med matbord för 6 personer. Det stilrena köket består av ljusgråa skåpsluckor och erbjuder gott om förvaring i såväl under- som överskåp. De ljusgråa skåpsluckorna och stänkskyddet bryts av snyggt med en bänkskiva i trä imitation samt en rostfri bänk och vita subwaytiles ovan. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, häll med ugn, helkyl, helfrys samt fläkt. Från köket når man den ljuvliga balkongen som erbjuder många soltimmar i västerfront och här hör man fåglarnas kvitter när man blickar mot den rofyllda gården.

Vardagsrum

I vardagsrummet går det att möblera med stor soffgrupp samt tv-möbel. Rummet är kvadratiskt och väl tilltaget med parkettgolv och bra ljusinsläpp.

Sovrum

Bostaden har två sovrum. Det ena är beläget direkt till höger från hallen och används idag som ett arbetsrum och gästrum. Här får man plats med både säng och skrivbordshörna om så önskas. Vita släta väggar med bra ljusinsläpp.

Sovrum

Det större sovrummet ligger vägg i vägg och ger plats för dubbelsäng och har gott om förvaring med ingång till den vldigt stora walk in closet som nås från två håll. Härifrån samt från hallen. Släta vita väggar med en betonad mörk fondvägg och på golvet vilar ett fint trestavs parkettgolv.

Badrum

Ett rymligt badrum kaklat i vitt. På golvet ligger en aprikos våtrumsmatta som bryter av mot det vita kaklet på väggarna. Ni finner utrustning i form av handfat med kommod, spegel, toalettstol, badkar, förvaring i väggskåp samt ett högskåp.

Visa mer

BILDER

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Claudia Hamington

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Claudia Hamington

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 994 kr, inkl värme, va. (En obligatoriskt avgift för bredbandet tillkommer med 250kr/mån)
Antal rum
3 rum + Kök
Boarea
88 m² föreningens information
Våning
2 av 3, hiss finns
Andel av årsavgift
1,78065 %
Nettoskuldsättning
609 344 kr, Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.
Allmänt om lägenheten
HSB tar ut en medlemsavgift av köparen.

Föreningens ekonomiska förvaltare HSB har uppgett följande andelstal:
Andel årsavgift: 1,78065 %
Andelstal insats: 1,78065%
Inga vidare specifikationer har angivits.

Till bostaden disponeras ett förråd

Föreningen

Namn
BRF Fjällrutan
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 313 kr
Pantsättningsavgift
525 kr
Allmänt om föreningen
Brf Fjällrutan bildades 2007, ombildades 2009 och är belägen på Kastanjegatan 5-19 i Malmö.
Föreningen äger fastigheterna Fjällrutan 2, 3 och 4 med fem huskroppar byggda 1991. Föreningens fastigheter består av flerbostadshus i 3 våningar med 51 lägenheter, 6 radhuslägenheter, 1 st LSS-boende och 1 st förskola.

HSB tar ut medlemsavgift vid överlåtelse
Tv och Bredband
Telia kabel-TV och bredband 500/500 Mbit/s , kostnad 250:-/månad vilket utgörs av ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften
Gemensamma utrymmen
I varje flerbostadshus finns tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, mangel och torkrum.
Det finns övernattningsrum, barnvagnsrum, cykelrum, hobbyrum och en gemensam gård.
Parkering
36 st p-platser hyra 200 kr/mån och 19 st garageplatser hyra 400 kr/mån. Separata kösystem till båda. Det finns i dagsläget lediga p-platser men det är kö till garaget.
Övrigt
www.brffjallrutan.se
[email protected]

Föreningsinformationen är inhämtad från berörd förening, uppdaterat 2023-02-20. Spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifterna med medlem ur styrelsen före ett köp
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
2010 - Gaspannor bytta med komplettering av backventiler 2013.
Under 2018 har man bland annat målat och renoverat garage, bytt/reparerat stuprör/hängrännor samt utfört reparation och service av tvättmaskiner. För mer underhåll vänligen se årsredovisningen.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1991
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja

Ekonomi

utgångspris
1 995 000 kr
KOMMUNALSKATT
32,678%
Pantsatt
Ja

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2021-01-27
Energiklass
F
PRIMÄRENERGITAL
161 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Hindby är ett bostads- och affärsområde i stadsdelen Fosie, Malmö. Området har en mycket blandad uppbyggnad där vi på västra sidan hittar flerfamiljshus och radhus, och där östra sidan består av villakvarter där många byggnader är uppförda under 1940-talet.

Kommunikation

På Jägersrovägen hittar vi stadsbusslinje 1 som går mellan Kristineberg utanför Oxie till Elinelund med stopp i centrala Malmö. Längst Ystadvägen i södra delen av området hittar vi linje 32 som tar oss mellan Käglinge och Norra Hamnen med stopp genom centrala Malmö. Området ligger i anslutning till inre ringvägen som man enkelt tar sig ut på några få minuter.

Närservice

I området hittar vi ICA Maxi Stormarknad längsgående Ystadvägen. Här finner vi även en rad mindre matställen samt Malmös största veterinärsanläggning. Längst Cypressvägen som vi har ytterst i den östra delen hittar vi mindre företag och verksamheter.
I området finner vi mindre förskolor så som Cypressens förskola samt Herdinnans förskola.
För dem lite större barnen har vi Rosenholmsskolan som huserar ca 100 elever fördelat på årskurserna F-3.

Vägbeskrivning

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.