Svedalavägen 107 Oxie
Oxie

Svedalavägen 107

Ett nyrenoverat och naturnära hem med det lilla extra!

BUDGIVNING PÅGÅR

Ett nyrenoverat och naturnära hem med det lilla extra!

SNABBFAKTA

  • som utgångsbud: 1 995 000 kr
  • Antal rum: 3 rum
  • Boarea: 65 kvm + 30 kvm biarea
  • Byggnadsår: 1929, Ombyggt 2007
  • Område: Oxie, Malmö
  • Fastighetsbeteckning: Toarp 5:33

På webbplatsen redovisas normalt alla inkomna bud. Undantagsvis kan det förekomma att säljaren beslutar att ett visst bud inte ska redovisas på webbplatsen. Du kan alltid vända dig till mäklaren för att få information om samtliga bud. Samtliga bud noteras också i den budgivningslista som mäklaren enligt lag ska upprätta och överlämna till köpare och säljare.

Visa mer

Visningar

7 Dec 17:00 - 17:30
Bokad visning! Varmt välkommen
Ansvarig mäklare
Leila Manouchehrian Nilsson

Leila Manouchehrian Nilsson

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Svedalavägen 107

På en mysig tomt i sydväst läge har vi ett insynsskyddat trädäck och jacuzzi som ligger ombonat invid huset som är renoverat med en varsam hand. Här välkomnas man in i ett ljust och trevligt boende med ett stort kök och stort och luftigt vardagsrum med kamin samt två sovrum i bra storlek och mycket bra förvaringsmöjligheter. På husets baksida finns en stor altan med trädäck som delvis är under tak. Här kan du njuta av härliga utomhuskvällar när vädret tillåter och få plats med både loungegrupp och matsalsmöbel. Här grillar man gärna med familj och vänner samt finner en lugn oas i din hektiska vardag. Här bor du dessutom i ett lugnt och lummigt område nära naturen men ändå med bekvämt avstånd till skola, förskola och matbutiker. Området är lugnt och familjevänligt med många grönområden och mycket goda kommunikationsmöjligheter.

Varmt välkommen på visning!

Hall

Varmt välkommen in till det vita huset på Svedalavägen 107 i Toarp. Ta stegen uppför stentrappan och in in i hallen, vitmålad och mysig med en garderob till vänster med plats för ytterkläder och skor.

Kök

Väl inne har vi husets hjärta som är det stora köket med köksö och en vedspis! Här kan man värma händerna efter en kall höstdag ute. De släta luckorna i vitt matchas av Subway Tills som också går i vita nyanser och bryter snyggt mot det praktiska golvet i mörkgrått. Här finns gott om plats för förvaring och köksön är perfekt för en snabb frukost eller en middag på tumanhand. Vitvaror och kök är från 2021 och utrustat med Samsung Kyl/frys, diskmaskin Electrolux, Ikea mikrovågsugn spisfläkt samt spishäll och ugn. Här finns även plats för matbordet plats för 4-6 personer. Utgång till uteplatsen i sydväst.
En källartrappa ned finns även smart planerad under köket med tvättmaskin och torktumlare. Smart living i dess modernaste stuk.

Sovrum

Sovrummet i anslutning är ljust och fräscht med stor plats för dubbelsängen och förvaring. Härligt och öppet med en myskänsla som man inte finner dagligen.

Badrum

Badrummet invid trappan på nedervåningen är helkaklat med en dusch (takdusch Grohe 2021), Wc samt handfat och badrumsspegel. Klassiskt och snyggt utfört med en stil som passar de flesta.

Allrum

På våning två finns allrummet, här med plats för en soffgrupp för familjen där ni kan krypa upp tillsammans och höra elden spraka. Även en större matgrupp får plats där du enkelt dukar upp till middagar och firanden.

Sovrum

Sovrummet, idag brukas det som en walk-in men finns plats för säng och en myshörna. Trägolv och vita väggar.

Varmt välkommen till visning!

Visa mer

BILDER

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Leila Manouchehrian Nilsson

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Leila Manouchehrian Nilsson

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Toarp 5:33
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
3 rum, varav 2 sovrum
Boarea
65 m² + 30 m² biarea taxeringsinformation
Tomtarea
308 kvm
Tomttyp
Trädäck och stenplatta
Bilplats
Uppfart 3 bilar

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Direkt El samt braskamin
BYGGNADSÅR
1929, Ombyggt 2007 
Byggnadstyp
1½-plansvilla
Fasad
Puts
Fönster
3-glas
Tak
Plåt
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Betongplatta, krypgrund, källare
Utvändigt plåtarbete
Plåtisol
Grundmur
Betong
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
VENTILATION
Självdrag
RENOVERINGAR MM.
Renoverat utvändigt och invändigt år 2021 samt 2022.
Pergolan och trädäcken byggdes 2022 samt med elinstallation utomhus samma år.
Byte av vindskivor runt hela huset samt nätning mot gnagare och fåglar.
Staket uppsatt mot grannen 2021.Uppregling samt uppsättning av gipsskivor på tak och väggar 2021.
Nytt golv i hela huset 2021.
Nytt kök och nya gipsskivor bakom köket 2021
Ny el indragen 2021.
Nytt golv i hallen 2020.
Ny ventilation insatt 2020.
Vattenutkast installerat 2020.
Övriga byggnader
Förråd finns på tomten med plats för trädgårdsredskap och dylikt.

Ekonomi

som utgångsbud
1 995 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
8 874 kr/år
KOMMUNALSKATT
32,681%
TAXERINGSVÄRDE
1 912 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
932 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
1 866 000 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

Uppvärmning
15 000 kr/år
El
10 300 kr/år
VA
3 067 kr/år
Renhållning
2 190 kr/år
Sotning
1 200 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
31 757 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Nätbolag
Eon
Elleverantör
Göta energi

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2020-09-18
Energiprestanda primärenergital
134 kWh per kvm och år
Energiförbrukning
64 per kvm (Atemp) och år
Energiklass
D

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Avtalsservitut Avloppsledning Mm
Förmån: Officialservitut Väg, 12-OXI-78.1
Last: Avtalsservitut: Avloppsledning Mm, 12-IM1-84/26674.1
Planbestämmelser
Områdesbestämmelse

Allmänt om området

Oxie ligger mindre än en mil från centrala Malmö. Bebyggelsen består utav största del utav radhus och villor. Oxie har en järnvägsstation, det berömda Tycho Brahe-observatoriet och ett eget vattentorn. Här erbjuds de boende allt som kan tänkas och du finner både skolor, matbutiker, apotek, vårdcentral, bibliotek, lekplatser, simhall och idrottsplats inom området. Fördelen med området är att bo i ett mindre samhälle med alla bekvämligheter det innebär, men ändå ha natur och storstadspulsen som granne. Här trivs föräldrar med att kunna låta barnen växa upp i en lugn, trygg och naturnära miljö.

Kommunikation

Ett bra nät av kollektivtrafik med många avgångar ger känslan av att inget är långt borta I Oxie. Från tågstationen reser många pendlare längre sträckor runtom och man når Malmö Centralstation på cirka 15 minuter. Påfart till motorväg E65 når du inom ett par hundra meter och sedan är du snabbt vidare ut på E6 och E20. Oxie ger goda kommunikationsmöjligheter både till dig som bilägare och för busspendlaren.

Närservice

I Oxie Centrum finns ett stort serviceutbud med flera faciliteter. Det skänker livskvalitet att ha alla bekvämligheter inom räckhåll. Runtom i området finns lekplatser och grönområden. Idrottsanläggningar finns, dessutom kringliggande golfbanor för den som uppskattar det. Om inte annat kanske en promenad i närliggande Bokskogen passar bra. Här finns många aktiviteter för gammal som ung. Skolor och dagis finns det gott om i denna familjevänliga stadsdel. Kungshögsskolan, F-6 Tingdammsskolan, F-6 Oxievångsskolan, F-9 Nicke Pings förskol, Byängens förskola, Oxiegårdens förskola, Tegelmyrens förskola, Oxievångs förskola, Diamantens förskola, Linbärets förskola, Lillstjärnans förskola, Svängedammens förskola, Solglimtens förskola & I Ur och Skur Ekomyran.

Parkering

Uppfart

Vägbeskrivning

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.