Västra Storgatan 17 Rydsgård
Rydsgård

Västra Storgatan 17

Ljuvlig tegelvilla i drömmig stil

BUDGIVNING PÅGÅR

Ljuvlig tegelvilla i drömmig stil

inspected villa

Den här bostaden är besiktigad och försäkrad med SMH Tryggmärkt
Läs mer

SNABBFAKTA

  • utgångspris: 3 895 000 kr
  • Antal rum: 7 rum
  • Boarea: 194 kvm + 121 kvm biarea
  • Byggnadsår: 1889
  • Område: Rydsgård, Skurup
  • Fastighetsbeteckning: Örsjö 6:28
Högsta BUD

3 600 000 kr

På webbplatsen redovisas normalt alla inkomna bud. Undantagsvis kan det förekomma att säljaren beslutar att ett visst bud inte ska redovisas på webbplatsen. Du kan alltid vända dig till mäklaren för att få information om samtliga bud. Samtliga bud noteras också i den budgivningslista som mäklaren enligt lag ska upprätta och överlämna till köpare och säljare.

Visa mer

Visningar

7 Dec 17:30 - 18:00
Bokad visning.
Ansvarig mäklare
Claudia Hamington

Claudia Hamington

Reg. fastighetsmäklare / Kontorschef
Assisterande
Marcus Johansson

Marcus Johansson

Reg. fastighetsmäklare/ Franchisetagare

Välkommen till Västra Storgatan 17

Välkommen till en otroligt spännande fastighet på underbara Västra Storgatan i Rydsgård som ligger Skurups kommun - här finns ett stilspråk som fortfarande ligger som en trygg grund i huset tillsammans med påkostade och fina attribut som bringar ett storslaget boende med mycket karaktär och trivselfaktor. Här finner vi denna ljuvligt renoverade Tegelvilla dröm om hela 196kvm som med en varsam hand renoverats till ett fullständigt magiskt boende på ett härligt läge och med adderade biytor. Här kliver du in i ett stor och charmig villa med härlig rymd och högt i tak. Inte heller lämnar boytan någon besviken. De två våningsplanen bringar många härliga boendekvadrat samt så finns det ett källarplan. I huset finner vi förutom ett generöst allrum även ett rymligt och fint kök med stor matplats, addera därtill fem rejäla sovrum, två helrenoverade badrumsmiljöer och ett praktiskt tvättrum. Gemensamt för alla ytorna är de gedigna och påkostade materialen som genomsyrar hela bostaden. Bland detaljerna syns attribut såsom parkett och eldstad. Nyare tillförda material är minutiöst utvalda för att matcha villans påkostade stilspråk.

Framsidan stoltserar dessutom med dess direkta centrala läge. Här bor du i trivsamma, barnvänliga kvarter nära såväl goda kommunikationer som skola, service och vacker natur. Tomten som omger huset är 592kvm, vilket ger gott om spelrum för att njuta av de varma månaderna optimalt. På baksidan följer en fantastisk trädgård och med plats för barnlek. Bostaden är perfekt positionerad på ett familjevänligt läge med närhet till både skola och tågstation- perfekt för dig som ställer höga krav på din boendesituation! Tågstationen finner du bara ett stenkast bort och en enkel promenad bort till Hallenborgsskolan. Denna fastighet på sitt fina läge är ett utmärkt boende för dig som söker en större fastighet med många möjligheter i lugna och idylliska Rydsgård. Här bor man utan att göra avkall på närhet till serviceutbud och kommunikationsmöjligheter. Nära till E65 med bra pendlingsavstånd till både Malmö, Sturup, Lund och Ystad. Listan över fina detaljer kan bli lång, liksom fördelarna med att bo just denna adress. Varmt välkommen på visning!

Hall

Välkomnar direkt innanför entrén tillsammans med målade väggar och ekgolv. Funktionella ytor för andra möbler och klädförvaring i anslutning.

Allrum

Vidsträckta sällskapsrummet som har en rad av fönster och bringar rikligt med ljus. På golvet vilar en ekparkett som ramas in av vitmålade väggar.

Kök

I direkt anslutning till matsadelen i öppen planlösning ligger köket med köksö som utstrålar en härlig bistrokänsla med innanförliggande profilerade vita luckor, fasat svart metrokakel och arbetsbänkar i ek. Här saknar den rutinerade matlagaren absolut ingenting. Fönsterpartier som möter ljuvliga grönskan utanför blir extra underbart i detta kök. Ekpanel täcker sidorna av köksön och adderar innerligt till den ombonade känsla köket bringar. Två vaskar underlättar i vardagen och på köksön finns en så kallad pastavask, smidig med närhet till matlagningen. Maskinparken består av ugn, integrerad diskmaskin, spishäll med fläkt, helkyl samt helfrys. Köket renoverades fullständigt 2021.

Badrum

Skön nyproducerad marakech retro så det rungar om det möter dig i det första badrummet som fullkomligt osar av sparsmakade elegans. Dusch med vikbara stallmästarglas i svart. Samtliga väggytor är klädda med vitt kakel och bryts med Marakech mosaik som även flyter längs golvet i svartvit klinker. Huvudmöbeln är en bred tvättställskommod med dubbel vask i grått med tidstrogna beslag. Ursnyggt, praktiskt och vackert! Vägghäng wc, bred spegel ovan kommod och ett helfönster för rikligt av ljusinsläpp. (badrummet är från 2021)

Badrum

På ovanvåningen möts vi av ett badrum i samma designlinje med dusch. Otroligt vackra materialval även här. (badrummet är från 2021)

Allrum ovanplan

Stort och luftigt allrum blir som ett perfekt tv rum här och härifrån nås alla sovrumsmiljöer. Vackra takbjälkar från tidsepok pryder.

Sovrum 1-5

Fem hela och ljuvliga sovrumsmiljöer finns att tillgå i villan med fina förvaringsmöjligheter i samtliga.

Visa mer

BILDER

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Claudia Hamington

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Claudia Hamington

Reg. fastighetsmäklare / Kontorschef

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Örsjö 6:28
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
7 rum, varav 5 - 7 sovrum
Boarea
194 m² + 121 m² biarea faktisk uppmätn norm SS 021053
Tomtarea
592 kvm
Tomttyp
Friköpt
Övrigt
Det finns två uppgifter om bostadens area. Faktiskt uppmätning av boarea 194kvm och biarea 121kvm. Enligt taxeringsvärdet är biarean 196kvm och boarean 124kvm.

Uppvärmningen är luft/vattenpump från Thermia 2021
Installerad av en lokal VVS firma och de ansvarar för garantin.
Pannan installerades 2021.

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Luft/vatten (Thermia, 2021)
BYGGNADSÅR
1889 
Byggnadstyp
1½-plansvilla med källare
Fasad
Tegel
Fönster
3-glas
Tak
Tegelpannor
Stomme
Tegel/Lersten
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Källare
Utvändigt plåtarbete
Målad plåt
Grundmur
Natursten
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
VENTILATION
Självdrag
RENOVERINGAR MM.
Interiör storrenovering genomfördes 2021,
Båda badrummen är från 2021
Köket och samtliga vitvaror 2021

Ekonomi

utgångspris
3 895 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
8 874 kr/år
KOMMUNALSKATT
31,861%
TAXERINGSVÄRDE
1 695 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
1 386 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
1 403 000 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

Uppvärmning
25 000 kr/år
El
12 000 kr/år
VA
5 000 kr/år
Renhållning
2 000 kr/år
Sotning
500 kr/år
Övrigt
250 kr/år
Kommentar
Övrigt avser brandskyddskontroll som sker vart annat år med 500kr/gång.
Försäkring tillkommer och är individuell och är beroende på vilket försäkringspaket man tecknar. Enligt schablon ca 5000kr/år

Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr.
DRIFTKOSTNAD TOTAL
44 750 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
4 personer
Nätbolag
EON

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2022-11-15
Energiprestanda primärenergital
84 kWh per kvm och år
Energiklass
C

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Förmån: Officialservitut Väg, 1264-853.2
Planbestämmelser
Byggnadsplan Ändring Av Dp

Allmänt om området

Rydsgård är en tätort på Söderslätt i Skurups kommun i Skåne län.

Tätorten är, liksom Skurup, ett järnvägssamhälle som vuxit fram vid järnvägen mellan Malmö och Ystad. Orten fick sitt namn efter Rydsgårds gods, 5 km norrut. 1895 tillkom även Trelleborg-Rydsgårds järnväg (TRJ). Numera ingår Rydsgård i Skurups kommun.

Kommunikation

Många av tätortens invånare pendlar till Malmö och Ystad. E65 passerar strax norr om Rydsgård.
Järnväg till Malmö och Ystad med pågatåg.

Närservice

Bebyggelsen består huvudsakligen av enfamiljshus och villor. I tätorten finns bl.a. frisör, kiosk, affär, vårdcentral, pizzeria, Rydsgårdsskolan med låg- och mellanstadium och Bruksgården som är äldreboende och förskola.

Vägbeskrivning

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.