Stormastgatan 9 Västra Hamnen
Västra Hamnen

Stormastgatan 9

Njutbart boende mitt i populära Västra Hamnen

Till salu

Njutbart boende mitt i populära Västra Hamnen

SNABBFAKTA

  • eller högstbjudande: 2 995 000 kr
  • Boarea: 69 kvm föreningens information
  • Antal rum: 2 rum
  • Våning: 3 av 7, hiss finns, Hiss från markplan
  • Avgift: 3 470 kr I avgiften ingår värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg tillkommer om 171 kr/månad för TV, IP-telefoni (exkl. samtalskostnad) och fiberoptiskt bredband.
  • Förening: Brf Skeppsträdgården 1 i Västra Hamnen
  • Byggnadsår: 2016
  • Område: Västra Hamnen, Malmö
eller högstbjudande

2 995 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Marcus Johansson

Reg. fastighetsmäklare/ Franchisetagare

Välkommen till Stormastgatan 9

I denna urbana citymiljö, där du inte behöver göra det svåra valet att välja mellan att bo nära havet eller i city, har du nära till allt såsom havet, restauranger, gym, skolor, en av södra Sveriges bästa ICA Maxi, centralstationen, nya Varvsstaden samt joggingturerna i sanddynerna på Ribersborgsstranden. Bostaden har ursprungligen varit en 3:a men är omgjord till en 2:a. Med hiss från markplan erbjuds här ett stort, ljust, genomgående och ytterst välplanerat boende! Förutom det genomgående trivsamma köket och vardagsrummet finns ett mycket rymligt gårdsvänt sovrum, ett badrum med bekvämligheter i form av tvätt- och torktumlare som underlättar vardagen. Gästlägenhet i föreningen samt bil- och cykelpool som även bidrar till livskvalitet på hög nivå med havet som granne. Bostaden är ypperligt smart planerad och köket lämnar inget att sakna, det är välplanerat med goda arbetsytor och bra förvaring. Lägg därtill ett stilsäkert kök med moderna luckor, bänkskiva Här erbjuds även bekvämligheter i form av både tvätt- och diskmaskin samt generös förvaring i skjutdörrsgarderober som underlättar vardagen.

Västra hamnen är ett fantastiskt område med närheten till både hav och båtliv samtidigt som restauranger, caféer, gym och matbutik finns med bekvämt avstånd. Vi har bekvämt gångavstånd till Centralstation, Centrum samt Ribersborgsstranden. Goda bussförbindelser finns att tillgå när man behöver ta sig vidare till andra delar av staden.

Hjärtligt välkomna på visning!

Hall

Via hiss från markplan tar vi oss upp till tredje våningen och välkomnas in till en trevlig hallmiljö som inviterar med ekgolv som samspelar fint med ljusa väggar - vilket är en genomgående interiör för i stort sett hela bostaden. God plats för avhängning och förvaring i inbyggda garderober.

Vardagsrum

Vidare till höger öppnar vardagsrummet upp sig med generösa fönsterpartier mot balkongen och väl tilltagna ytor. Rymligheten skapar gynnsamma förutsättningar till möbleringen, här ryms med enkelhet både soffgrupp, matsalsbord och tv-möblemang. Härifrån tas steget ut på den stora balkongen som blickar mot söder och bjuder på rikligt med sol!

Kök

Smakfullt kök som är placerat i delvis öppen planlösning med vardagsrummet. Här finns gott om förvaringsmöjligheter bakom vita luckor som kombineras fint med mörk bänkskiva i laminat. Den välutrustade maskinparken består av kyl/frys side by side (2022), spishäll - induktion, diskmaskin, fläkt, inbyggd mikrovågsugn samt ugn.

Badrum

Badrummet erbjuder ett helkaklat badrum med grått klinkergolv och ljust kaklade väggar. Badrummet är inrett med WC, handfat med kommod, spegelskåp, dusch med infällbara glasväggar. Badrummet är även bekvämt utrustat med en tvätt avdelning - tvättmaskin, torktumlare och flertalet skåp för optimal förvaring.

Sovrum

De generösa kvadratmeterna i sovrummet som är gårdsvänt, ger plats åt en dubbelsäng samt tillhörande möblemang utefter önskemål. Njutbar utsikt över den rofyllda innergården och gott om plats för förvaring får vi i en hel garderobsvägg med skjutdörrar. Mellan hallen och sovrummet når vi dessutom vi i en praktisk klädkammare.

Visa mer

BILDER

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Marcus Johansson

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Marcus Johansson

Reg. fastighetsmäklare/ Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 470 kr, I avgiften ingår värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg tillkommer om 171 kr/månad för TV, IP-telefoni (exkl. samtalskostnad) och fiberoptiskt bredband.
Antal rum
2 rum + Kök
Boarea
69 m² föreningens information
Våning
3 av 7, hiss finns
Andel i förening
1,206 %
Andel av årsavgift
1,20649 %
Nettoskuldsättning
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.
Allmänt om lägenheten
Det tillkommer obligatoriskt tillägg om 171 kr/månad för Bredband

Säljaren disponerar över ett förråd.

Enligt lägenhetsförteckningen är bostaden 3ROK men är omgjord och brukas som en 2ROK.

Föreningen

Namn
Brf Skeppsträdgården 1 i Västra Hamnen
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
87 lägenheter, 2 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Här finner du ett perfekt boende för dig som vill ha nära till det mesta. I föreningen finns 87 nybyggda lägenheter med balkonger, antingen in mot den gröna innergården eller med utsikt ut över det myllrande Masttorget. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och Föreningen köpte fastigheten 2016 (äger marken). I föreningen finns även 2 hyresrättslokaler.
FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen har ett budgetmöte i oktober och kommer då diskutera eventuella avgiftshöjningar. I dagsläget är inga vidare beslut tagna.
Tv och Bredband
Föreningen har gemensamt gruppavtal med Com Hem för bredband 100/10 Mbit/s samt basutbud av TV-kanaler med obligatorisk avgift på 171kr/månad som debiteras tillsammans med månadsavgiften. Avgiften för gruppavtalet justeras årligen enligt prisindex.
Gårdsplats
Föreningen har tillsammans med grannföreningen en trevlig innergård med mycket grönska och utemöbler. I föreningen finns även en härlig takterrass med utsikt över takåsarna,
Gemensamma utrymmen
Föreningen har två övernattningsrum (150kr/natt) och en festlokal (200kr/dag) som medlemmarna kan hyra.

Gemansam tvättstuga finns inte då samtliga lägenheter har egen tvättmaskin.

Barnvagnsförråd finns i garaget på källarplan och i markplan på utmarkerade platser.

Cykelförråd finns i anslutning till Stormastgatan och Märsgränd.
Parkering
I föreningen finns 44 garageplatser belägna i källaren som kan hyras till en kostnad om 950 kr/månad. Kösystem tillämpas. Garaget delas med Brf Skeppsträdgården 2. Det finns även bil- och cykelpool med förmånligt avtal hos M och fritt medlemskap ingår för föreningens medlemmar tillsvidare.
Medlemmar har inte rätt att överlåta sina parkeringsplatser i samband med försäljning av lägenheten. När en medlem utträder ur föreningen sägs parkeringsplatsen upp och tilldelas av styrelsen till den person som har längst kötid.
Övrigt
En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 208 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 483 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2022.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick Förvaltning

Föreningen har två lokaler (hyresrätter) som är uthyrda. I dagsläget bedrivs restaurangverksamhet i båda lokalerna.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
2022 utfördes en garantibesiktning.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
2016
Hiss
Ja, Hiss från markplan

Ekonomi

eller högstbjudande
2 995 000 kr
KOMMUNALSKATT
32,681%
Pantsatt
Nej

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2018-12-05
Energiklass
F
PRIMÄRENERGITAL
89 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Västra hamnen är en konstgjord ö och ett delområde och bostads-, industri- och utbildningsområde belägen i stadsdelen Centrum i stadsområdet Norr i Malmö. Hela området består av utfyllnader i havet norr om den ursprungliga strandlinjen.

Kommunikation

I Malmö finns det miltals bra och säkra gång- och cykelbanor.
I Västra Hamnen finns över åtta kilometer cykelvägar. Måste du ändå ta bilen finns bilpool.

Närservice

I dag finns sju kommunala förskolor och två kommunala grundskolor i Västra Hamnen. Samtliga har närhet till hav, strand, grönområden och lekplatser. Malmö Universitet ligger också här.

Vägbeskrivning

Övrigt

År 2001 hölls Bomässan Bo01 i Västra Hamnen, vilket innebar startskottet för den nya stadsdelen. Många olika arkitekter var med och skapade en mångfald i arkitekturen som man sällan ser i nybyggda kvarter. En liten hamn för fritidsbåtar byggdes också.
Många av stadens entreprenörer har valt att etablera sig i Västra Hamnen. Närheten till Malmö Universitet ger bra rekryteringsunderlag för tillväxtföretag och främjar samarbeten mellan forskning och näringsliv.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.