Köpenhamnsvägen 5C Fågelbacken
Fågelbacken

Köpenhamnsvägen 5C

På attraktivt läge hittar vi denna välplanerade och genomgående tvåa med generös balkong!

Till salu

På attraktivt läge hittar vi denna välplanerade och genomgående tvåa med generös balkong!

SNABBFAKTA

  • Pris: 2 195 000 kr
  • Boarea: 58 kvm föreningens information
  • Antal rum: 2 rum
  • Våning: 3 av 4, hiss finns, Hiss finns
  • Avgift: 4 031 kr Obligatoriska tillägg; Kabel-tv 70kr/månad. Bredband 165 kr/månad. Föreningen har individuell mätning och debitering .
  • Förening: BRF Guldborgen
  • Byggnadsår: 1946
  • Område: Fågelbacken, Malmö

2 195 000 kr

Visningar

4 Jul 17:00 - 17:30
Bokad visning boka via boka-knappen!
Håll dig uppdaterad
Ansvarig mäklare

Marcus Johansson

Reg. fastighetsmäklare/ Franchisetagare

Välkommen till Köpenhamnsvägen 5C

Varmt välkomna till en rymlig tvårummare med väldisponerade kvadrat i utmärkt skick. Hissen tar oss till våning tre där vi når denna smakfulla bostad med ett stilrent kök, renoverat badrum, ett gårdsvänt sovrum, ett väl tilltaget vardagsrum som gör det enkelt att möblera & en ljuvlig balkong i söderläge. Här bor man i en välskött och stark bostadsrättsförening på ett centralt läge. Granne med Hästhagen, Slottsstaden och Davidshall ligger Fågelbacken som växt att bli ett mycket populärt bostadsområde i Västra Innerstaden. Här bor du nära Kronprinsen och nära gågatan, men ändå i ett lugnt kvarter känd för dess lummiga innergårdar. En kort promenad och du är nere vid havet och Ribbans härliga strandremsa och grönområde. Du kan njuta precis utanför porten med allt från vinnande restauranger till caféer, vinbarer och bagerier. Allt du behöver för ett bekvämt liv i city! I sin helhet är detta ett komplett och inflyttningsklart boende. Varmt välkommen på visning eller kontakta ansvarig fastighetsmäklare!

HALL

Välkommen in en rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter. Vita släta väggar är genomgående för bostaden och i hallen finner vi ett praktiskt klinker golv i mörk ton som bryter stilfullt mot det ljusa.

KÖK

De vita köket samspelar fint med bänkskivan som även sitter som en förlängd barbänk i köket. Väldigt finurligt och praktiskt. Genomtänkt belysning över arbetsyta. Köket är utrustat med induktionshäll, en kyl och frys i rostfritt, fläkt, diskmaskin & ugn. Ett ljust och rymligt kök med bra arbetsytor. Fönsterparti med en lummig utsikt.

VARDAGSRUM

Stort och trevligt vardagsrum med plats för både soffgruppen och matplats. De stora fönsterpartierna bidrar med ett generöst ljusinsläpp och härifrån når man bostadens balkong.

SOVRUM

Trivsamt sovrum mot innergården som inrymmer dubbelsäng och byrå om du så önskar. Här ligger ett vackert mörkt laminatgolv som bryter fint mot släta vitmålade väggar. Förvaring i sovrummet bakom tygfäste.

BADRUM

Rakt fram i hallen nås badrummet i stilren och tidlös design. Väggarna är helkaklade i vitt och på golvet ligger ljus grått klinker med klassiskt mönster.
Utrustningen består av wc, duschhörna med glasdörr, kommod med handfat och spegelskåp. Tvättmaskin samt skåpförvaring ovan.

BALKONG

Suverän balkong i söderläge med sol i stort sett hela dagen. Från balkongen har man utsikt över Köpenhamnsvägen.

Visa mer

BILDER

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 031 kr, Obligatoriska tillägg; Kabel-tv 70kr/månad. Bredband 165 kr/månad.
Föreningen har individuell mätning och debitering .
Antal rum
2 rum + Kök
Boarea
58 m² föreningens information
Våning
3 av 4, hiss finns
Andel i förening
0,77975 %
Andel av årsavgift
0,80836 %
Kommentar till andelstal
Föreningens ekonomiska förvaltare har uppgett följande andelstal:
Andel årsavgift: 0,80836%
Ospecificerat andelstal: 0,0078010%
Inga vidare specifikationer har angivits.
Allmänt om lägenheten
Energideklarationer upprättade före 1 januari 2014 har en annan utformning på sammanfattningen och saknar energiklasser. Energiklass har därför inte kunnat specificeras.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd.

I månadsavgiften om 4031,46kr ingår vatten, värme. Utöver detta tillkommer en obligatoriskt tillägg för Bredband 165kr/mån samt Kabeltv 70kr/mån.
Total månadsavgift: 4266,46kr

Föreningen

Namn
BRF Guldborgen
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
113 lägenheter varav 8 hyresrätter, 19 lokaler
Äger föreningen marken
Nej
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Brf Guldborgen bildades 2006 och är belägen på Edward Lindahlsgatan 20 A-C, 22, Köpenhamnsvägen 5 A-D, Örsholmsgången 2 A-B, 4 A-C, Västra Innerstaden i Malmö. Föreningens fastighet förvärvades 2007 och består av tre flerbostadshus om 4/5 våningar med 113 lägenheter och 19 lokaler. Fastighetens byggnader är uppförda 1944 av arkitekt Mogens Mogensen. Kvarteret heter Fredensborg 4. BRF Guldborgen är en äkta bostadsrättsförening. Fastigheten är upplåten med tomträtt, nytt avtalat kontrakt omförhandlades 2020-08-31 som löper 10 år framåt.
Information om månadsavgiften
Obligatoriska tillägg; Kabel-tv 70kr/månad. Bredband 165 kr/månad.
Föreningen har individuell mätning och debitering .
FÖRENINGENS EKONOMI
2021-01-01 höjdes avgiften i föreningen med 1% och förväntas höjas med 1% årligen.
Tv och Bredband
Kabel-TV: Basutbud via gruppanslutningsavtal med ComHem.
Bredband: Gruppanslutningsavtal med Ownit. Hastighet 100/100 via fiber. Kostnad 165kr/månad
Internet & Kabel-TV är obligatoriska avgifter.
Gårdsplats
Lummig gård med nya möbler är inköpta till trädgården. Fasta grillplatser kommer också att muras under våren. Föreningen har inhandlat gemensamma bouleklot till boulebanan.
Gemensamma utrymmen
Tvättstuga
Parkering
34st parkeringsplatser och 5st MC platser. Avgift regleras varje år via index, Kostnad 2022: 707/kr/månad bil, 354kr/månaden MC , via kölista.
MC brukar gå att lösa omgående. Boendeparkering i området – ansöks på www.malmo.se
I samband med installationen av gemensam el kommer föreningen också att installera 10st laddstolpar i garaget. Alla laddplatser är inte bokade än, obs att det krävs att man först har en parkeringsplats för att kunna få en laddplats. Det går att ställa sig i laddplatskön samtidigt som man står i parkeringsplatskön. Priset för el kommer att bli 2kr/kwh inkl. skatter och överföringsavgifter. Det faktureras i efterhand på första hyresavin i kvartalet från SBC. Samma pris kommer att gälla för laddstolparna, men där kommer fakturan genom E-on.
FÖRSÄKRING
IF
Övrigt
Ovanstående information är hämtad ifrån berörd förening. Den slutlige köparen uppmanas att själv kontrollera ovanstående information hos föreningens styrelse.
Hemsida: https://www.guldborgen.se/
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Utförda renoveringar samt planerade renoveringar

1998 Balkongrenovering samt tak.
1998 Plåtinklädnad
2009 Nya elledningar
2010/2011 Renovering av Avloppsstammar
2010/2011 Renovering av Vattenstammar
2015 Byte av radiator ventiler
2019 Målning av tvättstugor
2020 Nya entréportar
2020 Totalrenovering hissar
2021 Renovering innergård
2021 Fönsterbyte
2021 Garagerenovering
2022 Ny värmeväxlarcentral

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1946
Uppvärmning
Fjärrvärme
VENTILATION
Självdrag
Hiss
Ja, Hiss finns

Ekonomi

Utgångspris
2 195 000 kr
KOMMUNALSKATT
32,681%
Pantsatt
Ja

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2019-01-28
PRIMÄRENERGITAL
150 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Mellan Kronborg och Rönneholm ligger Fågelbacken, ett populärt bostadsområde i Västra Innerstaden, Malmö. Det är lika nära till Pildammsparken som Slottsparken, och Ribersborgs långa sandstrand ligger på en kort cykelturs avstånd. Här bor du granne med Kronprinsen och nära gågatan, men ändå i relativt lugna kvarter. Fastigheterna omges av stadsmiljö medan innergårdarna ofta är grönskande och lummiga. Det centrala läget, nära högskolan, gör att många unga Malmöbor söker sig hit.

Kommunikation

Busstationer & Hållplatser - Malmö Dammfri, Själlandstorget, Fågelbacken, Carl Gustafs väg, Rönneholm

Närservice

I området finns Västra Innerstadens stadsdelskontor samt Fågelbackens montessoriförskola och förskolorna Stallmästaren och Telningen.
Kronborgs förskola
Coop Nära
Fitness 24seven
Bladins Intern School of Malmö

Vägbeskrivning

www.hitta.se

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.