Käglinge kvarnväg 5B Käglinge
Käglinge

Käglinge kvarnväg 5B

Välkommen till en etagevåning med stor karaktär i magisk New York anda!

Till salu

Välkommen till en etagevåning med stor karaktär i magisk New York anda!

SNABBFAKTA

  • utgångspris: 4 995 000 kr
  • Boarea: 247 kvm + 40 kvm biarea säljarens information
  • Antal rum: 5 rum
  • Våning: 1 av 1
  • Avgift: 7 720 kr I avgiften ingår p-plats, sophämtning samt bostadrättstillägg.
  • Förening: Brf Studio K
  • Byggnadsår: 2021
  • Område: Käglinge, Malmö
utgångspris

4 995 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Marcus Johansson

Marcus Johansson

Reg. fastighetsmäklare/ Franchisetagare

Välkommen till Käglinge kvarnväg 5B

Välkommen till en magisk bostad på lugnt och familjevänligt läge i populära Käglinge. Denna unikt stora etagevåning om hela 247kvm sprider sig längs tre våningsplan och vi finner hela fem rum fördelade på fantastiska luftiga & rymliga ytor där den industriella atmosfären lagt sitt signum med robusta svarta trappor och en delvis öppenhet mellan våningsplanen. Tankarna svävar naturligt till den amerikanska loft kulturen längs gamla industribyggnader i Brooklyn och Manhattan. Här finner vi moderna inredningsval med industriell känsla och genomtänkt planlösning samt stora fönsterpartier för ljusinsläpp. Här har både kvalité och design varit arkitekten tillags in i minsta detalj. Bostadens industrikänsla med fondväggar i tegel, trendiga betonggolv och svarta fönsterkarmar imponerar och nu finns äntligen chansen att bli nästa ägare!
Med solpaneler på taket blir elproduktionskostnaden låg och addera därtill ladd station till elbil för den ypperliga bekvämlighetsfaktorn! Det här är ett hem utöver det vanliga och det är bara att flytta rakt in! Här bor du på bekvämt avstånd till Malmö och med goda kommunikationsförbindelser med buss en kort promenad bort, kommunikationer med tåg finns från Oxie station. I närområdet finns matbutik, skolor och härlig grönska med flertalet mindre parker och lekplatser. På kort gångavstånd ligger även Käglinge rekreationsområde med gott om natur och hälsomiljöer.

Varmt välkomna på visning!

Hall

Vi välkomnas in på Entréplan med hall med förvaring och slutna garderober. Vi möts direkt av en stor hall som leder vidare till ett stort taget till kvadraten sällskapsrum. Betonggolv och vita väggar.

Kök / Matsal / Allrum

Matsal och kök finner vi på ovanplanet i öppen planlösning med gott om plats för stor matplats. Välutrustat kvalitetskök i stram design från Marbodal med lyxig granitbänkskiva som ger bra arbetsyta och förvaring. Matplatsen är stor nog att rymma ett långbord. Integrerad kyl/frys, Induktionshäll, varmluftsugn, fläkt, inbyggd mikrovågsugn och integrerad diskmaskin. Samtliga vitvaror är från Cylinda.
Betonggolv och vita väggar. Infällda spotlights I tak. Matsalsdelen samt allrumsdelen på våningsplanet består av betonggolv och vita väggar samt en fondvägg i tegel. Öppet upp i nock vid matplats.

Allrum / Uteplats

Vardagsrummet som är beläget i entréplan bjuder på en mysig soffhörna och härifrån nås även uteplatsen. Betonggolv kombineras med en ursnygg fondvägg i tegel. Goda sällskapsytor och underbart ljusinsläpp från vackra fönsterpartier. Uteplatsen är generös till storleken med plats för såväl loungehäng som middagar under bar himmel och är perfekt för mingel och sommarfester i skön solig miljö. Uteplatsen är upplåten med bostadsrätten.

Badrum

Stort badrum med fristående badkar samt dusch med svarta detaljer i duschmunstycket samt duschvägg. Stor kommod med förvaring samt en spegel ovan med inbyggd belysning. Svart kakel och vitt klinker, vägghängd wc, handdukstork.

Sovrumsmiljöer

Sovrummen är placerade på våning 3 och 4 och består av vackra vitpigmenterat parkettgolv (enstavsparkett) i samtliga sovrum och vita väggar. Garderob med skjutdörrar. Plats för dubbelsäng och stallmästarglas som vacker avskiljare i huvudsovrummet. Walk - in closet.

Allrum ovanplan

Stort och rymligt allrum med vitpigmenterad enstavsparkett vilandes under fötterna. Vita väggar och en fondvägg i snygg ekpanel som ramar in tv:n galant.

Visa mer

BILDER

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Marcus Johansson

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Marcus Johansson

Reg. fastighetsmäklare/ Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
7 720 kr, I avgiften ingår p-plats, sophämtning samt bostadrättstillägg.
Antal rum
5 rum + Kök
Boarea
247 m² + 40 m² biarea säljarens information
Våning
1 av 1
Andel av årsavgift
0,15228 %
Allmänt om lägenheten
Elproduktion sker på eget bruk då hela taket har solpanel och batterier i marken som laddas. Dvs går all fastighetsel och de två laddstationerna, via solenergi.
Bostaden har ett eget ventilationssystem, samt golvvärme.
Sonos ljudsystem är installerade och ingår i köpet.
Plejd styrd belysning finns i våningen.

Idag brukar nuvarande ägare två stycken parkeringsplatser som även har ladd station för elbil.

Andelstal av årsavgift: 0,15228%
Inga vidare specifikationer har angivits.

Lgh nr 2

Ett obligatoriskt tillägg om 550kr/månad tillkommer för Tv, bredband och telefoni. Varje hushåll bekostar sin del av hushållsel genom undermätare och faktureras i förväg enligt schablon, med senare justering efter uppmätt förbrukning. Uppvärmning och varmvatten går på hushållselen.
En parkeringsplats ingår i avgiften

I anslutning till lägenheten finns ett tillhörande förråd.

Till avgiften tillkommer följande obligatoriska tillägg: Individuell beräkning av värme och varmvatten tillämpas.

Energideklaration är ej utförd då fastighetens mätvärden, som kan vara nödvändiga vid upprättandet av energideklarationen ej finns tillgängliga vid denna tidpunkt.

Tillträde: enligt överenskommelse

Föreningen

Namn
Brf Studio K
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
10 lägenheter
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 190 kr
Pantsättningsavgift
476 kr
Allmänt om föreningen
Brf Studio K. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 10 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningen köpte fastigheten 2020 (äger marken). Husets ursprungliga byggår är 1979 och fastigheten totalrenoverades 2020-2021. De adresser som hör till föreningen är Käglinge kvarnväg 5A-H, J-L.
Tv och Bredband
Fastigheten är ansluten till fiber. Medlemmarna tecknar egna avtal och bekostar abonnemang för TV/bredband individuellt.
Gårdsplats
Föreningen har en trevlig innergård som medlemmarna kan nyttja. Varje bostadsrättshavare har skötselansvar, bland annat snöröjning, för eventuell upplåten mark.
Parkering
Till varje bostad hör en parkeringsplats. I övrigt råder fri parkering i området
Övrigt
Eftersom föreningen är av mindre grad förväntas medlemmarna ta ett aktivt ansvar för förvaltningen av hus och mark.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Då fastigheten har totalrenoverats 2020-2021 finns inga utförda eller planerade renoveringar i dagsläget.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
2021
Hiss
Nej

Ekonomi

utgångspris
4 995 000 kr
KOMMUNALSKATT
32,681%
Pantsatt
Nej

Allmänt om området

Lugnt och barnvänligt område med närhet till det mesta. I Oxie centrum finns matbutik, bageri, vårdcentral, bibliotek, frisör, djurklinik samt gym. I närområdet finns Käglingeparken, Sofiedals golfklubb och Rönnebäcks golfklubb samt Käglinge rekreationsområde. Området består i huvudsak av villor och radhus, varav många från 1980-talet. Söder om Käglingevägen byggs ytterligare en del radhus. Fördelen med området är att bo i ett mindre samhälle med alla bekvämligheter det innebär, men ändå ha natur och storstadspulsen som granne. Här trivs föräldrar med att kunna låta barnen växa upp i en lugn, trygg och naturnära miljö. Räknat till Malmö med både grundskolor att tillgå, vilket också bidrar till barnvänligheten i området.

Kommunikation

Beräknad restid till Hyllie 10 min, Malmö C 15 min och Kastrup 30 min, observerar att detta endast är cirkatider. För den bilburna når du Sturup på ca. 20 min.

Närservice

Vid Tingdammen ligger Tingdammsskolan och Linbärets förskola. Lillstjärnans förskola finns också i närområdet. Det finns även en privat förskola som heter Framtidskompassen, som nås med bil på 4-5 min el. med cykel 10-15 min.

Vägbeskrivning

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.