Lorensborg

Falkmansgatan 3B

NU FINNS CHANSEN ATT FÖRVÄRVA EN NYRENOVERAD FYRA RUMMARE I TOPPKLASS!

Till salu

NU FINNS CHANSEN ATT FÖRVÄRVA EN NYRENOVERAD FYRA RUMMARE I TOPPKLASS!

Välkommen till en nyrenoverad fyrarummare. Denna lägenhet har verkligen renoverats med en varsam hand i en modern och stilfull karaktär och här finner man bekvämligheter även för den kräsne.

Vi stiger in och i direkt anslutning finner vi en Walk-in-closet till höger och en rymlig hall som även har goda förvaringsmöjligheter. Vi välkomnas vidare av ett rymligt vardagsrum som är lätt möblerat med plats för både matplats och soffgrupp. Utgång mot den stora inglasade balkongen finner vi även här. Balkongen ligger i österläge och ger en underbar morgonsol med svala sommarkvällar att njuta i när hettan är som mest påtaglig.

Köket erbjuder goda arbetsytor och bra förvaringsmöjligheter. Köksluckorna går i en ljusgrå ton och är rustat med inbyggd belysning. Ett marmorlikt kakel pryder som stänkskydd och bryter väldigt läckert mot en ljuslaserad träbänkskiva. Ett både stilfullt och praktiskt kök där en integrerad kyl och frys, en inbyggd micro samt en integrerad diskmaskin hör till bekvämligheterna.

Lägenheten har även tre rymliga sovrum med goda förvaringsmöjligheter.

Lägenheten har två badrum. Ett badrum i marmor imiterat kakel med en stilfullt svart regndusch. Mörk kommod och fräcka detaljer som ger ett fulländat intryck.

Det andra badrummet som även är helkaklat går i en mjuk beige modern ton. Utrustat med kombitvättmaskin, kommod, spegel och dusch.

På Falkmansgatan bor man i en välskött förening med låga avgifter och fina gröna utemiljöer väntar den nya ägaren.

Varmt välkommen på visning!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • utgångspris: 3 695 000 kr
  • Boarea: 91.5 kvm
  • Antal rum: 4 rum
  • Våning: 7 av 8, hiss finns, Från markplan
  • Avgift: 4 827 kr
  • Förening: HSB Brf Roxen
  • Område: Lorensborg, Malmö
utgångspris

3 695 000 kr

Visningar

5 Dec 11:00 - 11:30
Anmälan krävs!
Ansvarig mäklare

Marcus Johansson

Reg. fastighetsmäklare/ Franchisetagare

ANSÖK OM LÅNELÖFTE
Få bolånealternativ från flera banker

Välkommen till Falkmansgatan 3B

BILDER

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Antal rum
4 rum
Boarea
91.5 m²
Våning
7 av 8, hiss finns, Från markplan
Andel av årsavgift
0,58923 %

Föreningen

Namn
HSB Brf Roxen
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Allmänt om föreningen
HSB Brf Roxen är en välskött förening med låga avgifter och fina miljöer. Här erbjuds alla tänkbara faciliteter och ett lugnt läge med närhet till allt man kan tänkas behöva. Kommunikationer till centrum finns strax utanför vid Lorensborgsgatan samt John Ericssons väg. HSB Brf Roxen är en stor och mycket populär förening precis intill Pildammsparken. Här finns 171 lägenheter och 13 lokaler. Husen är byggda 1958. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB. Föreningen innehar marken med tomträtt, tomträttsavgälden omförhandlas vart tionde år och omförhandlades senast 2020-01-01. Medlemskap: - Föreningen accepterar delat ägande men vill att den boende är vuxen och äger minst 10%. - Föreningen accepterar ej juridiska personer som medlemmar. - Föreningen utför en tillsyn av lägenheten tillsammans med köparen. - Som boende i en HSB förvaltad bostadsrättsförening tillkommer även; - Medlemsavgift 500 kr/köpare, andelen betalas vid inträde i HSB och återfås igen vid utträde ur HSB. - Medlemsavgift 300 kr/adress i familjerelation, betalas per år.
FÖRENINGENS EKONOMI
- Föreningen har mycket god ekonomi och är obelånad. Enligt föreningens 5-årskalkyl planeras en årlig höjning av månadsavgifterna med 1-2,5%. - Senaste höjningen skedde den 1/4 2021 med 2,5%. - Föreningen har tecknat gemensamt elavtal och hushållen debiteras kvartalsvis efter faktisk förbrukning. - Bostadsrättstilläggsförsäkring ingår för föreningens medlemmar.
Tv och Bredband
Tv via ComHem ingår i månadsavgiften. Bredband via Bahnhof 1000/1000 ingår i avgiften.
Parkering
I föreningen finns 60 platser i underjordsgarage (ca 240 kr/mån), 31 garageplatser i markplan (ca 290 kr/mån) samt 60 parkeringsplatser (ca 95 kr/mån). Separat kö.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Renoveringar - Utförda och planerade Utförda renoveringar: 1982-1984 Byttes tappvattenstammarna. 2014-2015 Relining avloppsstammarna. Hustaken inklusive balkongtaken renoverades. Renovering av betongpelare, fönsterbleck, franka partier, sockeln mot torget Falkmansgatan 3, källarnedgång, garage. Komplettering av trädgården. Fällning av träden mot skolan. Brandskyddskontroll. Kameraövervakning i miljörummet infördes. 2016-2017 Ny tvättmaskin på 5A och ny fläkt på taket på 7A samt ny källarnedgång på gaveln på 3A. Ny belysning, ny armatur i samtliga cykelkällare och förråd. 2016-2018 Gemensam el infördes. 2017-2018 Renovering av lokal på Falkmansgatan 3. Reparation av samtliga fönster. Nya gavlar på norrsidan. 2018 Ventilbyte. 2018-2019 Omläggning av taket på Falkmansgatan 1. 2019-2020 Yttre målning Falkmansgatan 1, målning fasader kortsida falkmansgatan 5 och 7, golv källarförråd, nya säkerhetsdörrar i källarförråd Kommande renoveringar 2021 Solceller ska placeras på taket 2021 Det ska göras en översyn av radiatorer 2020-2021 Hisslinor, tvättutrustning, inre målning, garageportar 2021 Omläggning av membranskikt på garagetak ligger i tidsplanen nu. Hisslinorna och garageport har föreningen besiktning på vart år och agera utifrån den rapporten. 2021-2022 Membranisolering, miljöhus, cykelhus, hårdgjorda ytor, trädgård 2022-2023 Radiatorer, skyltfönster.

BYGGNADSFAKTA

Hiss
Ja, Från markplan

Ekonomi

utgångspris
3 695 000 kr
KOMMUNALSKATT
32,673%
Pantsatt
Nej

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2021-12-04
DATUM FÖR ENERGIDEKLARATION
2021-12-04

HITTA BOSTADEN

EN PLATS I SOLEN

Drömmer du om ett boende i utlandet? SMH Estate hjälper dig genom hela resen, från att hitta det perfekta objektet till kontraktsskrivning och allt runt omkring.

SMH Estate

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.