Kommande försäljning lägenhet på Lidköpingsvägen 17 i Hammarbyhöjden, Johanneshov
Hammarbyhöjden, Johanneshov

Lidköpingsvägen 17

3:A med öppen spis och balkong med milsvid utsikt - Toppskick! - Högst upp.

Kommande

3:A med öppen spis och balkong med milsvid utsikt - Toppskick! - Högst upp.

-Accepterat pris-
Välkommen till magisk gaveltrea med himmelskontakt på en av områdets mysigaste gator.
Här bor man i en solid och välskött förening i lugn miljö men ändå nära allting. Lägenheten ligger högst upp i huset, helt insynsskyddat med milsvid utsikt och fönster i tre väderstreck.
Utsikten mot Globen, Tele2 arena samt Söderort är slående.

Lägenheten är optimalt planerad med ett rymligt vardagsrum med öppen spis och balkong, två väldisponerade sovrum och mycket plats för förvaring.
Ett stort topprenoverat kök med matplats. Rymligt topprenoverat badrum med plats för både badkar och tvättpelare utan att det känns trångt.

Lägenheten är i mycket gott skick: smakfullt och påkostat renoverad mellan 2021-2022.

Visa mer
Lidköpingsvägen 17 Lidköpingsvägen 17 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

 • Boarea: 68 kvm föreningens information
 • Antal rum: 3 rum
 • Våning: 3 av 3, ej hiss
 • Avgift: 4 825 kr. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
 • Förening: Brf Adjunkten 5
 • Byggnadsår: 1943
 • Område: Hammarbyhöjden, Johanneshov, Stockholm

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Gabriel Gawell

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Lidköpingsvägen 17

 • Högst upp i huset i gavel.
 • Ljus och insynsskyddad.
 • Fönster i tre väderstreck.
 • Öppen spis & balkong.
 • Stabil bra förening.
 • Milsvid utsikt.
 • Topprenoverat stort kök.
 • Topprenoverat rymligt badrum.

Samtliga ytskick i lägenheten är renoverat unde 2022, bla nymålade väggar, nya vitlaserade ekgolv i hela lägenheten samt ett nyrenoverat badrum (2021) och ett kök i toppskick (2022).

Vardagsrum

Ett underbart vardagsrum, välplanerat med fönster i två väderstreck som bidrar med ett härligt ljusflöde in i rummet. Här kan du njuta av en värmande brasa i vintermörkret.

I rummet ryms såväl soffgrupp som matsalsbord och övrigt möblemang. Rummet präglas av ett vackert golv av vitlaserat ekparkett, hög takhöjd, en fungerande öppen spis och ljusa väggar.

Från rummet nås lägenhetens västervända balkong med milsvid utsikt.

Balkong

Möblerbar balkong i västerläge med enastående utsikt. Utsikten mot Globen, Tele2 arena samt Söderort är slående.

Kök

Topprenoverat kök med gott om skåp och arbetsytor. Den maskinella utrustningen är mestadels från 2022 (annars -21)och består av induktionshäll, ugn, köksfläkt, inbyggd micro, kyl/frys med ismaksin och diskmaskin. Vinkylen är borttagen och ingår inte.

Matdel

I köket finns plats för ett stort matbord för 6-7 personer. Här kan ni både laga mat och umgås samtidigt.

Sovrum 1

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Fantastisk utsikt. Det finns gott om förvaringsmöjligheter bl.a en inbyggd garderob.

Sovrum 2

Sovrum 2 är även det i bra storlek och rymmer både en större säng och övrigt möblemang. Ljusa väggar och fint golv samt ett stort fönster som bidrar med fint ljusflöde in i rummet. En inbyggd garederob finns.

Badrum

Nyrenoverat badrum 2021 med ljust kaklade väggar och klinker på golvet. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod och ljusspegel, tvättpelare med tvättmaskin och torkumlare, badkar och ett praktiskt vädringsfönster. Badrummet är utrustat med golvvärme. (I badrummet finns inte tvättmaskin och torktumlare men det är förberett för det, se bild från tidigare inredning).

Hall

Öppen och välkomnande hall med gott om avhängning för ytterkläder. Ljusa väggar och fint golv.

Utsikt

Milsvid utsikt från flera av lägenhetens fönster och balkongen.

Exteriör

Lägenheten ligger högst upp i huset med balkongen på kortsidan. Föreningen består av 14 lägenheter samtliga är bostadsrätt.

Omgivning

Hammarbyhöjden består till största delen av flerbostadshus från 30- och 40-talet samt några modernare 90- tals hus. Området är idag ett attraktivt bostadsområde med dess närhet till innerstan, naturen och sina goda kommunikationer. Med cykel tar du dig över Johanneshovsbron in till Söders puls på bara några minuter. I närheten finns även trevliga restauranger på Tidaholmsplan och på Finn Malmgrens plan samt den populära parken Tingeling. Med ett kort promenadavstånd tar man sig lätt till det trevliga friluftsområdet Nackareservatet med fina promenadstråk, badsjöar, löparspår, friluftsgym och golfbana. Sommartid öppnar utomhusbassängen upp vid Nytorps gärde där man kan bada och njuta under varma dagar. Vintertid finns Hammarbybacken för den som gillar skidåkning.

I Hammarbyhöjden har du nära till det mesta. Med ett kort avstånd från bostaden ligger Finn Malmgrens Plan. Där finns all tänkbar service såsom Konsum, apotek, 7-eleven, kemtvätt, gym, bankomat, restauranger m.m. På en cirka 15 minuters promenad är man vid Globen City med dess rika utbud på affärer, idrotts- samt konsertarrangemang finns också inom kort gångavstånd.

Lägenheten ligger mycket nära flera olika t-banestationer. På bara 6-7 minuter nås både Hammarbyhöjdens, Blåsuts och Skärmarbrinks T-bana. Med T-banan tar du dig in till söder på ca 5 minuter och till T-Centralen på 12 minuter.

Övrigt

Till lägenheten ingår ett källarförråd.

Visa mer

Planlösning

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Gabriel Gawell

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Gabriel Gawell

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

-Accepterat pris-
Välkommen till magisk gaveltrea med himmelskontakt på en av områdets mysigaste gator.
Här bor man i en solid och välskött förening i lugn miljö men ändå nära allting. Lägenheten ligger högst upp i huset, helt insynsskyddat med milsvid utsikt och fönster i tre väderstreck.
Utsikten mot Globen, Tele2 arena samt Söderort är slående.

Lägenheten är optimalt planerad med ett rymligt vardagsrum med öppen spis och balkong, två väldisponerade sovrum och mycket plats för förvaring.
Ett stort topprenoverat kök med matplats. Rymligt topprenoverat badrum med plats för både badkar och tvättpelare utan att det känns trångt.

Lägenheten är i mycket gott skick: smakfullt och påkostat renoverad mellan 2021-2022.

Visa mer

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 825 kr, I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Antal rum
3 rum
Boarea
68 m² föreningens information
Våning
3 av 3
Andel i förening
9,372 %
Andel av årsavgift
9,15208 %
Nettoskuldsättning
274 653 kr

Föreningen

Namn
Brf Adjunkten 5
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
14 lägenheter
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Överlåtelseavgift
1 313 kr
Pantsättningsavgift
525 kr
Allmänt om föreningen
Föreningen förvärvade fastigheten 2002 och består av 14 lägenheter samtliga är bostadsrätt. Föreningen accepterar delat ägande. Juridisk person accepteras ej. Marken upplåts med tomträtt. Nuvarande tomträttsavtal gäller till 2032-12-31. Föreningen har 2021 amorterat 2 mkr. Skuld per kvm 4800 kr. Kassan är på ca 500.000 i dagsläget. Föreningen höjde avgiften den 1 januari 2024 med 15%. Inga andra höjdningar är planerade (kontrollerat med styrelsen 2023-11-25)

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR:
- 2022 Sophus
- 2021 LED-belysning i källare
- 2021 Torkskåp
-2021 Dränering.
-2019/2020 Nya entréportar.
-2018 Taksnickeri genomfört.
-2018 Bergvärme installerat.
-2017 FTX-ventilation installerat.
-2016 Öppet fiber installerat.
-2016 LED-belysning installerad i trapphusen.
-2016 Underhåll tvättmaskin samt torkskåp.
-2014 Underhållsplan upprättad.
-2013 Åtgärder ventilation (frånluft).
-2006 Renovering tvättstuga.
-1993 Stambyte.
-1993 Byte av elstigar.

Föreningen har en underhållsplan som upprättades 2020 och löper till 2069. Styrelsen har 2023 genomfört en besiktning av fastigheten för att uppdatera underhållsplanen och bättre planera för större åtgärder som kommer.
Det som kommer inom de närmaste 2-8 åren är fönsterrenovering (ej byte), takrenovering och fasadrenovering.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
Gemensam tvättstuga finns i källaren med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Det finns även cykel/barnvagnsförråd som nås med ingång från baksidan.

TV OCH INTERNET:
Föreningen är ansluten till öppet fiber. Tv-leverantör är Comhem.

PARKERING:
I området rådet boendeparkering via Stockholmsstad för ca 500 kr/mån alternativt 35kr/dygn. För mer info besök http://www.stockholm.se

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1943
Uppvärmning
Markvärmepump
VENTILATION
FTX
Hiss
Nej

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Ja

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2019-08-05
Energiklass
E

Allmänt om området

Hammarbyhöjden ligger med ett enastående läge med närhet både till natur och storstad vilket gör stadsdelen så populär. Området bebyggdes under 30- och 40-talet och kallas även den vita staden. Hammarbyhöjden är mycket lugnt, tryggt och beskrivs ofta som idyllisk med sin gröna omgivning och småstadskänsla.

Nackareservatet är ett naturreservat och friluftsområde som angränsar till Hammarbyhöjden. Inom området finns ett väl utbyggt system av cykel- och promenadvägar, löparspår samt skidspår och golfbana. Det finns ca 30 km vandringsleder, två el-ljusspår, tre friluftsbad samt badsjöar.

Mellan Hammarbyhöjden och Kärrtorp ligger Nytorps Gärde. Gärdet är ett omtyckt strövområde och en viktig grön kil för de boende. På gärdet finns Nytorps bollplan, Nytorpsbadet med utomhusbassänger samt ett mindre skogsparti.

Kommunikation

Från Hammarbyhöjden har man mycket bra kommunikationer med tunnelbanans gröna linje. In till Södermalm tar det ca. 6 min och till T-centralen ca. 14 min. Vid Gullmarsplan hittar man bussterminal med flertalet bussförbindelser som trafikerar hela Stockholm samt tvärbanan som trafikerar Hammarby Sjöstad-Årstaberg där man även har pendeltågsstation.

Närservice

På torget vid Finn Malmgrens plan finner man det mest nödvändiga såsom matbutik, 7-eleven, gym, restauranger, bageri, café, kemtvätt, sushi, blomsterbutik, optiker, bankomat, sko & nyckelservice och kiosk.

Parkering

Parkering sker mot avgift längs gatorna i området. Boende som är folkbokförda i området kan ansöka om parkeringstillstånd till en kostnad av 500 kr/mån. Med parkeringstillstånd parkerar man i mån av plats och till en lägre kostnad. Besökare kan mot avgift parkera i området.

Övrigt

#Nackareservatet
100 hektar naturskog med utomhusaktiviteter året om.
#Hammarbyhöjden
En stadsdel som förenar storstadslivet med naturen.
>Det tar mig ca 7 min med tunnelbanan till pulsen på Södermalm.
>-Lokalbo

Hitta bostaden

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Vardagsrum

Balkong

Kök

Matdel

Sovrum 1

Sovrum 2

Badrum

Hall

Utsikt

Exteriör

Omgivning

Planlösning

ALTERNATIV PLANRITNING 4.a