Lägenhet till salu på Fyrskeppsvägen 100 i Kärrtorp
Kärrtorp

Fyrskeppsvägen 100

Välplanerad och topprenoverad trea i fint skick med fina detaljer!

Till salu

Välplanerad och topprenoverad trea i fint skick med fina detaljer!

FAST PRIS. Kontakta mäklare för att boka in en tid.
I naturnära Kärrtorp finner ni denna smakfullt inredda bostad med fantastiskt ljus från fönster i två väderstreck. Lägenheten erbjuder en optimal planlösning, högt till tak samt en stor balkong. Bra planerat och renoverat kök, stort badrum samt gott om förvaring. Här bor man ett par minuter från Kärrtorps centrum med hela dess utbud samt med närhet till t-banan som tar dig till city på ca 10 minuter. Man bor även mycket nära Nackareservatet med dess härliga strövområden. Helt enkelt det bästa av två världar. Detta är ett hem att trivas i. Kontakta mig om du vill veta mer.

Visa mer
Fyrskeppsvägen 100 Fyrskeppsvägen 100 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

 • Accepterat pris: 3 675 000 kr
 • Boarea: 72 kvm föreningens information
 • Antal rum: 3 rum
 • Våning: 1 av 3
 • Avgift: 5 927 kr Inklusive värme, vatten, TV (basutbud) samt bredband.
 • Förening: BRF Fyrhöjden
 • Byggnadsår: 1949
 • Område: Kärrtorp, Stockholm
Accepterat pris

3 675 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Sandra Pranjic

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Fyrskeppsvägen 100

 • Fantastiskt golv
 • Mysig balkong med lummig grönska
 • Mycket goda kommunikationer
 • Utmärkt med förvaringsmöjligheter
 • Lugnt område
 • Trevlig gård

Vardagsrum

Stort och ljust vardagsrum med gott om plats för både soffgrupp, matplats om så önskas samt övrigt möblemang. Fina fönsterpartier samt utgång till generösa balkongen. Ljusa väggar och ett fint golv.

Balkong

Rymlig balkong mot lugn bakgård och grönska.

Kök

Köket är stort, härligt och välplanerat med gott om bänk och skåpsutrymmen samt med naturligt utrymme för en stor matplats för 6-8 personer. Ljusinsläpp från ett stort fönster. Stilren skåpsinredning i vitt och ljust kakel ovanför bänkskiva. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, kolfilterfläkt, varmluftsugn i arbetshöjd. Integrerad diskmaskin och kyl/frys. De synliga vitvarorna är utformade i rostfritt och svart vilket ger en snygg och genomtänkt kontrast till den vita skåpinredningen.

Sovrum 1

Sovrum 1 är stort, rogivande och man får plats med både dubbelsäng samt övriga möbler. Det finns även stora garderober.

Sovrum 2

Sovrum 2 bidrar med ett härligt ljusinsläpp. Detta rum kan nyttjas som kontor/gästrum men rymmer även en dubbelsäng samt övrigt möblemang för den som önskar det.

Hall

Varmt välkommen till Fyrskeppsvägen 100. Den rymliga hallen erbjuder bra möjligheter för avhängning och gott om förvaring i generösa garderober.

Badrum

Fräscht badrum med vitt kakel på väggarna och svart klinker på golvet. Badrummet är utrustat med WC, handfat, spegelskåp, tvättmaskin samt ett praktiskt fönster.

Exteriör

Omgivning

Kärrtorp är en stadsdel som ligger söder om Stockholm och som bildades i slutet av 1940-talet. Området gränsar till Hammarbyhöjden, Björkhagen, Gamla Enskede, Enskededalen, Bagarmossen och Skarpnäcks gård.

Nytorps Gärde är ett grönt fält som sträcker sig från Nackareservatet och Kärrtorps IP till stadsdelen Blåsut och Hammarbyhöjden. På gärdet finns det bollplan, Nytorpsbadet med friluftsbassäng samt ett mindre skogsparti. Nytorps gärde är ett omtyckt strövområde och är en viktig grön kil för de boende.

Nackareservatet är ett naturreservat och friluftsområde som ligger mellan sydöstra Stockholm, Skarpnäck och Nacka kommun. Området är mycket uppskattat med typisk Södertörnsnatur, sjöar som Källtorpssjön och Söderbysjön som används för både bad och skridskoåkning. I området börjar Sörmlandsleden och där finns friluftgården Hellasgården och Björkhagens GKs 9-håls golfbana. Inom området finns ett väl utbyggt system av cykel- och promenadvägar, löparspår samt skidspår. Motortrafik är förbjuden. Det finns ca 30 km vandringsleder, två el-ljusspår, tre friluftsbad (ett vid Söderbysjön och två vid Källtorpssjön). I samtliga sjöar är sportfiske med fiskekort tillåtet. Årligen besöks Nackareservatet av 1,5 miljoner människor.

Planlösning

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Sandra Pranjic

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Sandra Pranjic

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

FAST PRIS. Kontakta mäklare för att boka in en tid.
I naturnära Kärrtorp finner ni denna smakfullt inredda bostad med fantastiskt ljus från fönster i två väderstreck. Lägenheten erbjuder en optimal planlösning, högt till tak samt en stor balkong. Bra planerat och renoverat kök, stort badrum samt gott om förvaring. Här bor man ett par minuter från Kärrtorps centrum med hela dess utbud samt med närhet till t-banan som tar dig till city på ca 10 minuter. Man bor även mycket nära Nackareservatet med dess härliga strövområden. Helt enkelt det bästa av två världar. Detta är ett hem att trivas i. Kontakta mig om du vill veta mer.

Visa mer

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
5 927 kr, Inklusive värme, vatten, TV (basutbud) samt bredband.
Antal rum
3 rum
Boarea
72 m² föreningens information
Våning
1 av 3
Andel i förening
0,6132 %
Andel av årsavgift
0,61 %
Nettoskuldsättning
706 249 kr, Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Övrigt
Till lägenheten hör två förråd.

Föreningen

Namn
BRF Fyrhöjden
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
199 lägenheter varav 12 hyresrätter, 23 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Marken innehas med tomträtt.
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Delat ägande går bra om båda bor i lägenheten. Om en förälder ska vara delägare så kan även det accepteras.
Allmänt om föreningen
Populär och naturskönt belägen förening med trivsamma hus och fina grönytor. Brf Fyrhöjden är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2010 som består av 199 lägenheter fördelat på 8 trevåningshus på adresserna Fyrskeppsvägen 71-89 samt 94-138. Föreningen innehar 12 st hyresrätter som är att anse som en dold tillgång. Föreningen innehar även 23 lokaler. Föreningen innehar fastigheterna Heligsholm 1, Hoburg 2 och Rönnskär. Föreningens mark är upplåten med tomträtt. Nuvarande tomrättsavtal löper till 2029.

För mer information gällande föreningen se gärna deras informativa hemsida https://brffyrhojden.se/

Fin gemensam tvättstuga finns på Fyrskeppsvägen 89. Miljöstuga med möjlighet till källsortering på Fyrskeppsvägen 138. Cykel- och barnvagnsförråd finns i fastighetens skyddsrum. Förråden nås från utsidan och i vissa fall genom källarutrymmen. Föreningen har gemensamma gårdar som medlemmarna kan nyttja. Föreningen har tecknat bostadsrättstillägg för samtliga bostadsrätter. Det betyder att du som bostadsrättsinnehavare inte behöver teckna en egen bostadsrättsförsäkring.

Genomförda renoveringar:
- 2020 till 2022: Renovering av fönster och fasader, dränering samt relining i källare.
Förutom upprustning av fasad och fönsterrenoveringar har föreningen ett nytt hållbart dräneringssystem, anpassat efter dagens standard. Vatten och fukt i källarnivå leds bort från husen. Detta i kombination med pordränskivor och singel runt husen håller källaren torr
-2019 Stamspolning och radonmätning
-2017 OVK-besiktning samt nya undercentraler i husen. Ventilationskontroll (OVK) genomfördes utan anmärkning.
-2016 Byte av kodlå i alla portar. Fiberbredband
-2015 Renovering av portuppgångar. Ommålning av trapphusen och installation av energisparande belysning.
-2014 Renovering av lokaler. Genomgång av alla proppskåp, elsäkrat alla lägenheter
-2013: Målning källarfönster och burspråk
-2012: OVK-besiktning utförd
-2011 Byggnation av tvättstuga och miljöstuga. Upprustning av lekplats
-2005: Fönsterrenovering
-2000: Byte av badrumsfönster
-1995 Balkonger, yttertak, elstigar
-1992 Stambyte kök och badrum.
-1990 Byte av balkong och tak.
-1989 Installation av fjärrvärme

Avgiftshöjningar:
Inget beslutat eller planerat. Men eventuella höjningar under 2024 är ganska oförutsägbara och föreningen kan inte ge mer information än så.

TV och Bredband:
Föreningen är uppkopplad till Bredbandsbolaget som leverantör av tv. Det som ingår i avgiften är det analoga basutbudet. Föreningen använder Ownit som bredbandsleverantör. Uppkopplingen har hastigheten 700-100 Mbit/s upp och ner. Kostnaden ligger på 95 kr/lägenhet och läggs till hyran/avgiften.

Parkering:
Det finns 32 st parkeringsplatser och 8 st garage inom föreningen. P-plats utan el kostar 500 kr/mån och med el 600 kr/mån. Ett litet garage kostar 950 kr/mån och ett stort 1050 kr/mån. Det är kö till samtliga parkeringar och garage. Inom området råder annars boendeparkering till en kostnad om 500 kr/mån.

ÖVRIG INFORMATION
I dag finns det en gästlägenhet, denna har renoverats och finns tillgänglig för uthyrning till boendes familjemedlemmar.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1949
Uppvärmning
Fjärrvärme
VENTILATION
Självdrag
Hiss
Nej

Ekonomi

Accepterat pris
3 675 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
10 000 kr/år
Försäkring
1 800 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
11 800 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Kommentar
Elen ligger högre i denna bostad då båda personerna jobbar hemifrån.
Energideklaration
Utförd 2020-02-03
Energiklass
F
PRIMÄRENERGITAL
161 kWh per kvm och år

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Vardagsrum

Balkong

Kök

Sovrum 1

Sovrum 2

Hall

Badrum

Exteriör

Omgivning

Planlösning